ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.11.15 ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΔ

Το Προεδρείο του Συλλόγου Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Γιώργο Χουλιάρα και τον Αντιπρόεδρό του Μάκη Κρυστάλλη πραγματοποίησε, στην Αθήνα, στις 16-11-15, συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Γιώργο Τερζάκη, με θέμα την καλύτερη οργάνωση, λειτουργία και βιωσιμότητα του παραπάνω κάμπινγκ.        

Το Προεδρείο του Συλλόγου Κατασκηνωτών Κάμπινγκ Φαναρίου, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Γιώργο Χουλιάρα και τον Αντιπρόεδρό του Μάκη Κρυστάλλη πραγματοποίησε, στην Αθήνα, στις 16-11-15, συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Γιώργο Τερζάκη, με θέμα την καλύτερη οργάνωση, λειτουργία και βιωσιμότητα του παραπάνω κάμπινγκ.        

 Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο Δ/ντής του Υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακαλουθεί το όλο θέμα, γιατί όπως είπε, η διατήρηση και η βελτίωση των όρων λειτουργίας του κάμπινγκ, είναι απαραίτητη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Το Προεδρείο του Συλλόγου υπέβαλε στη Διοίκηση της ΕΤΑΔ σχετικό υπόμνημα, όπου εμπεριέχονται, αναλυτικά, οι προτάσεις του, για την αναβάθμιση του κάμπινγκ, μεταξύ των οποίων και όλως ενδεικτικά είναι: η έγκαιρη έναρξη λειτουργίας του κάμπινγκ, κατά την Καλοκαιρινή περίοδο, η καθιέρωση Γ’ ζώνης, με χαμηλό μίσθωμα, ώστε να μπορούν να παραθερίζουν στο κάμπινγκ και τα φτωχότερα λαϊκά κοινωνικά στρώματα,  η μείωση των μισθωμάτων των Α’ και Β’ ζωνών, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση μετρητών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από κάθε τροχόσπιτο, η λειτουργία αναψυκτηρίου και μάρκετ, η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, η αντικατάσταση φθαρμένων εγκαταστάσεων (υδραυλικών, ηλεκτρολογικών κ.λ.π.), η περαιτέρω αποκοπή γέρικων δένδρων και αποψίλωση αποξηραμένων και επικίνδυνων κλαδιών των δένδρων, η ασφαλτόστρωση των δρόμων του κάμπινγκ (καθόσον ο παλιός τάπητας έχει αποσαρθρωθεί και εγκυμονεί κινδύνους κυρίως για τους ποδηλάτες), η εγκατάσταση internet, η αναβάθμιση της παραλίας και η εγκατάσταση σ’αυτήν νέων κατάλληλων ομπρελών, καρεκλών κ.λ.π., η σύνδεση της όλης αναβάθμισης του κάμπινγκ με την  προβλεπόμενη αξιοποίηση της συνεχόμενης παραλίας και του περιβάλλοντα χώρου, με την εφαρμογή μελέτης με χρηματοδοτότηση του ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη καμπάνιας για την προσέλκυση κατασκηνωτών και από τις χώρες της ενδοχώρας π.χ. Βουλγαρία, Ρουμανία  κ.λ.π.

Ακόμη, το Προεδρείο εξέφρασε την άποψη ότι είναι ευτυχής συγκυρία, που, επικεφαλής του κάμπινγκ βρίσκονται δύο πρόσωπα καριέρας (ο νυν και ο πρώην Δ/ντής του), με εμπειρία και ικανότητες, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην καλυτέρευσή του, όπως έπραξαν και αλλού.

Τέλος, οι ως άνω εκπρόσωποι του Συλλόγου σημείωσαν ότι το Δ.Σ. προσβλέπει σε ειλικρινή και αποδοτική συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση,  τη Δ/νση και το Προσωπικό του Κάμπινγκ, με κοινό σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας του,  μέσα από την αναβάθμιση της υποδομής και των παρεχομένων υπηρεσιών του, αλλά και την άσκηση μιας ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής, που θα επιτρέψουν την προσέλκυση νέων κατασκηνωτών.

Ο ως άνω Πρόεδρος της ΕΤΑΔ, που είναι πολιτικός μηχανικός, άκουσε με κατανόηση τις προτάσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου, είπε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων του κάμπινγκ, τα οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να φύγουμε από τη φάση των υποσχέσεων και να δούμε την υλοποίησή τους, τόνισε ότι δεν είναι σωστό να βλέπουμε την συνέχιση της λειτουργίας του κάμπινγκ στη βάση του ότι οι δαπάνες  που απαιτούνται για τη λειτουργία του, καλύπτονται πλήρως από τα εισπραττόμενα έσοδα, δεδομένου ότι συνεπεία της λειτουργίας του, υπάρχει πρόσθετο οικονομικό όφελος στη τοπική κοινωνία από την διακίνηση και την παραμονή των κατασκηνωτών. Επίσης, σημείωσε ότι, τώρα, ασχολείται με την προετοιμασία των εγκαταστάσεων της χειμερινής περιόδου και κατά τον Δεκέμβριο ε.ε. με Ιανουάριο 2016, θα απασχοληθεί με το κάμπινγκ Φαναρίου, το οποίο έχει σε προτεραιότητα.

            Εν κατακλείδι, μπορεί να τονισθεί ότι η ως άνω συνάντηση υπήρξε ειλικρινής και γόνιμη και τέλος έγινε ορατό ότι ο νέος Πρόεδρος της ΕΤΑΔ, καίτοι ανέλαβε πρόσφατα (τον περασμένο Ιούλιο), είχε σαφή και εμπεριστατωμένη άποψη για όλα τα ζητήματα.

Ετσι έχοντας τα πράγματα το Προεδρείο έφυγε από την Αθήνα με αισιοδοξία, ως προς την παραπέρα πορεία της λειτουργίας του κάμπινγκ και εύχεται να μην διαψευσθεί.

ΞΑΝΘΗ, 20-11-2015

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button