Και νέα ονόματα υποψηφίων….

Και νέα ονόματα υποψηφίων….
Για το ΠΑΣΟΚ η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έκλεισε το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά σε ότι αφορά το νομό Ξάνθης.

Και νέα ονόματα υποψηφίων….


Για το ΠΑΣΟΚ η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έκλεισε το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι τα περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά σε ότι αφορά το νομό Ξάνθης. Για Περιφερειάρχης υπέβαλε υποψηφιότητα ο Παναγιώτης Σγούριδης και για τη θέση του τοπικού αντιπεριφερειάρχη ο Φώτης Καραλίδης και λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Πεντζουρίδης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν  οι υποψηφιότητες για τους δήμους του νομού. Καθώς πέρα από τα γνωστά ονόματα, υπάρχουν και οι εκπλήξεις. Έτσι για το Δήμο Ξάνθης πέρα από την κατάθεση της υποψηφιότητας του κ. Χρήστου Πούλιου, το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν και οι Γιώργος Μπατζακίδης και Καλοτραπέζης.


Ενώ για το δήμο Αβδήρων, εκτός ου Βασίλη Τσολακίδη, υποψηφιότητα υπέβαλαν και άλλοι δυο, ο ένας εκ των οποίων, ο κ. Παπάς.


Τέλος για το Δήμο Τοπείρου, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, εκτός απροόπτου μοναδικός υποψήφιος είναι ο νυν δήμαρχος κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου.


Πάντως χθες αναμένονταν να καταφθάσει στα χέρια του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέα Τσαρτσάρα η τελική λίστα των υποψηφιοτήτων σε Δήμους και Περιφέρεια Α.Μ-Θ.


 


Έκανε πίσω ο Γιώργος Χουλιάρας….


Παρά τις πιέσεις των φίλων του να διεκδικήσει τη θέση του τοπικού αντιπεριφερειάρχη φέρνοντας και το άρωμα της ανανέωσης, τελικά ο δικηγόρος Γιώργος Χουλιάρας δεν κάμφθηκε και δεν υπέβαλε την υποψηφιότητά του.


Μάλλον το εξέτασε από όλες τις πλευρές και προτίμησε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να παραμείνει απλώς παρατηρητής.


 


Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο…


Μπορεί οι διαδικασίες για τις υποψηφιότητες να έχουν κλείσει για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο παραμένει ακόμη ανοιχτό το θέμα της συγκρότησης των περιφερειακών ψηφοδελτίων, καθώς και του ποσοστού που θα δώσει και την εκλογική νίκη.


Το 50+1 μάλλον αποκλείεται προς το παρόν και ο Ραγκούσης εξετάζει το ενδεχόμενο ή να κρατήσει το 42% ή να το αυξήσει κατά τι και να το κάνει 45%.


Σε περίοδο οικονομική κρίσης και μάλιστα με το γνωστό οίκο αξιολόγησης Moodys να προχωρά σε υποβάθμιση σοκ κατά 4 βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και να κάνει λόγο για ξαφνικό θάνατο της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι και ότι καλύτερο να χρειάζεται να πηγαίνει και για δεύτερο γύρο στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Όπως και να το κάνουμε κοστίζει μια επιπλέον εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής και όταν τα χρήματα δεν υπάρχουν ή είναι δυσεύρετα και δίνονται με το σταγονόμετρο, τότε όλα αναθεωρούνται ακόμη και το 50+1 του νέου εκλογικού νομοσχεδίου.


 


 


Νεότερα στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων…


Δεν υποστέλλουν μέχρι στιγμής των αγώνα τους οι δικηγόροι της χώρας, αντιδρώντας στα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τον κλάδο τους. Έτσι οι δικηγόροι των Αθηνών  απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη. Όσο για τη στάση που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, όπως και της Ξάνθης, θα αποφασισθεί στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων την Πέμπτη στην Αθήνα.


Πάντως μέχρι στιγμής τα μηνύματα που εισπράττουν οι δικηγόροι, παρά τη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, από το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ενθαρρυντικά για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από την άλλη ακολουθεί και η θερινή ραστώνη και η λήξη του δικαστικού έτους, οπότε οι όποιες κινητοποιήσεις τους  μετατίθενται μάλλον από το Σεπτέμβριο και μετά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button