ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

“Δε θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Ξάνθης. Αλέκος Κοντός όταν ανέβηκε στο βήμα για να χαιρετήσει την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το βράδυ της Κυριακής….

*”Δε θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Ξάνθης. Αλέκος Κοντός όταν ανέβηκε στο βήμα για να χαιρετήσει την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το βράδυ της Κυριακής….


Ζήτησε από τους επιχειρηματίες της Ξάνθης να μην είναι τόσο αρνητικοί και να τα ισοπεδώνουν όλα….


Απαντώντας στις αιχμές του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνών-Βιομηχάνων, Βασίλη Σκαρλάτου, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους επιχειρηματίες του τόπου όποτε τη χρειαστούν, όπως άλλωστε και ο ίδιος….


Πάντως ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του τόπου, καθώς βαδίζει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου…


Λογική η επισήμανση να μην κλαιγόμαστε και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα….



fΩστόσο ο καθένας  την πραγματικότητα την αντιλαμβάνεται και την καταγράφει και από διαφορετική οπτική γωνία, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται….Όπως επίσης και με το να τα  βλέπουμε όλα ωραία και ανθηρά, δε λύνεται το όποιο πρόβλημα….


Άλλωστε, αν δεν κλάψει το παιδί που λέει και ο σοφός λαός μας, πώς θα καταλάβει ότι πεινάει το παιδί της….


Πλούσιοι κα φτωχοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και μικρομεσαίοι, όλοι έχουν παράπονα και όλοι ζητούν περισσότερα….


Άλλοι ζητούν μεγαλύτερο κομμάτι από το ξεροκόμματο που τους αναλογεί και άλλοι μεγαλύτερο μερίδιο από το παντεσπάνι….


 



*Και άντε τώρα εσύ που είσαι κυβέρνηση και έχεις την ευθύνη και την υποχρέωση να τους ικανοποιήσεις όλους, να μπορέσεις να τους πείσεις πως νοιάζεσαι πραγματικά εξίσου και για αυτόν που θέλει το απλό ψωμάκι, αλλά και για εκείνον που ικανοποιείται μόνο με παντεσπάνι…..


Βέβαια το όλο πρόβλημα ξεκινά και στην προτεραιότητα που θα δώσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους…..


Πάντως στην προχθεσινή εκδήλωση της επιχειρηματικής κοινότητας του νομού όλοι επεσήμαναν πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη  βαρύτητα μέσα από τις όποιες πρωτοβουλίες και έργα στη ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής….. Μόνο όταν υπάρχει κοινωνική συνοχή, μπορεί κανείς να μιλά και να δηλώνει αισιόδοξος πως θα υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος σε έναν τόπο…..


Αν η μια επαγγελματική τάξη ανεβαίνει στις πλάτες μιας άλλης, ή αν η μία πολεμα την άλλη, ανάπτυξη και προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει….


Όταν πάει καλά ο διπλανός μου, το βέβαιο είναι πως δημιουργείται το κλίμα να πάω και εγώ, αρκεί βέβαια και να το θέλω, αποδεικνύοντας το με πράξεις και όχι μόνο με λόγια…..


Μόνο που στις μέρες μας ισχύει το αντίθετο……χαίρομαι με την αναδουλειά  του γείτονα, γιατί εποφθαλμιώ  το δικό του κομμάτι από την πίτα…..


 



*Γεγονός είναι πως στην προχθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ειπώθηκαν αλήθειες από πολλές και διαφορετικές πλευρές…..


Ο καθένας εξετάζοντας το θέμα από τη δική του πλευρά, είχε δίκαιο….


Όπως ο επιχειρηματίας για  τη γραφειοκρατία που συναντά, όταν επιχειρεί να κάνει ένα επενδυτικό άλμα…..


Όπως ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που βλέπει την έλευση των πολυκαταστημάτων να τον απειλούν με εξόντωση….


Όπως και ο απλός εργαζόμενος που βλέπει το εργοδότη του να προσβλέπει σε μεγαλύτερο κέρδος κα να καταφεύγει σε ξένες αγορές, περιορίζοντας κατά πολύ τις εδώ δραστηριότητές του….


Και όλοι αυτοί είναι με απλωμένο το χέρι προς την εκάστοτε κυβέρνηση….


 



*Ο κ. Κοντός εν μέρει έχει δίκαιο, δε θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε…. Δεν είναι δυνατόν να είναι όλα μαύρα…….


Όπως δεν είναι δυνατόν να τα περιμένει ο καθείς από τους άλλους ή ο καθείς να χαράσσει δική του ρότα……


Το αισιόδοξο είναι πως στην περιοχή μας ανοίγονται ευοίωνες προοπτικές, αρκεί να υπάρξουν από κοινού συντονισμένες προσπάθειες τόσο των αρχών και φορέων του νομού, όσο φυσικά και των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών και των εργαζομένων….


Εξάλλου το δικό σου καλό, στηρίζει και προωθεί και το δικό μου καλό….


Θα πρέπει να οι επαγγελματικές τάξεις να γίνουν σύμμαχοι και να εκμεταλλευτούν προς όφελος όλων τις θετικές εξελίξεις που διαγράφονται για την περιοχή μας, μέσα από την ενέργεια και τη γεωθερμία, την καινοτομία, των τουρισμό, τις νέες καλλιέργειες κλπ…..


Και αν είμαστε καλοπροαίρετοι και πιστέψουμε την κυβέρνηση πως χρήματα υπάρχουν και μάλιστα το 82% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα διατεθεί στην περιφέρεια, τότε είναι στο χέρι της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και του κάθε πολίτη που έχει όραμα και έξυπνες προτάσεις να φέρει την άνοιξη στην περιοχή μας….   


 


*(Κάτι άσχετο με το όλο νόημα της σημερινής στήλης, αλλά σχετικό με την προχθεσινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου.


Δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα που δημιουργήθηκε με τη σχεδόν ωριαία καθυστέρηση έναρξης της εκδήλωσης.


Το πρόγραμμα έλεγε στις 8 μ.μ., να δεχτώ και το ακαδημαϊκό τέταρτο, το πολύ μισάωρο, αλλά όχι και την ώρα. Λίγο πριν τις εννιά έλαβαν όλοι θέσεις και άρχισε η εκδήλωση. 


Δηλαδή ο ποδοσφαιρικός αγώνας των αιωνίων αντιπάλων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού μέτρησε πολύ περισσότερο από τον κόσμο που ήταν συνεπής και ήρθε στην ώρα του και περίμενε….


Κάτι βέβαια που δεν τιμά κάποιους και που φυσικά η δημοσιογραφική πένα οφείλει να καυτηριάσει δεόντως….)              

Σχετικά Άρθρα

Back to top button