Γραμματέας του Ν.Σ. και πάλι η Πέπη Στάντζιου

Ήρεμη και σε ενωτικό κλίμα ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Μετά τις καθιερωμένες ευχές από τον Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Φώτη Καραλίδη- ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Φωτιάδης απουσίαζε- και την ενημέρωση προς το Σώμα από το νομάρχη για τη διαβούλευση που ξεκινά για τον Καλλικράτη, για τα εγκαίνια της τουριστικής διόδου Ξάνθης-Ζλάτογκραντ, καθώς και για τα γενικά συμπεράσματα του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Νομαρχίας Ξάνθης, τέθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ήρεμη και σε ενωτικό κλίμα ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.


Μετά τις καθιερωμένες ευχές από τον Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Φώτη Καραλίδη- ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Φωτιάδης απουσίαζε- και την ενημέρωση προς το Σώμα από το νομάρχη για τη διαβούλευση που ξεκινά για τον Καλλικράτη, για τα εγκαίνια της τουριστικής διόδου Ξάνθης-Ζλάτογκραντ, καθώς και για τα γενικά  συμπεράσματα του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Νομαρχίας Ξάνθης, τέθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου.


Ήταν τρία στον αριθμό και με κυρίαρχο αυτό της αποδοχής παραίτησης από τη θέση του Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου του κ. Δημήτρη Παναγιωτάκη, ο οποίος κατέχει πλέον τη θέση του Αντινομάρχη Ξάνθης, και την εκλογή του νέου γραμματέα.


Πρόταση του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη ήταν την θέση να την καταλάβει και πάλι η νομαρχιακή σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΕΤΑΞ, κ. Ευτέρπη  Στάντζιου.


Ομόφωνα το Σώμα αποδέχτηκε την πρόταση του νομάρχη και με 21 ψήφους εξέλεξε Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης την κ. Στάντζιου.


Για την κ. Στάντζιου η θέση και τα καθήκοντα του Γραμματέα του Ν.Σ. είναι γνώριμα, αφού και κατά το παρελθόν υπηρέτησε το θεσμό από αυτή τη θέση. Ενώ από την πλευρά της ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της για την τιμή που την έκαναν και πάλι εκλέγοντας της Γραμματέα του Ν.Σ.


Στο μεταξύ στα υπόλοιπα δυο θέματα, επίσης ομόφωνα ενέκριναν την ίδρυση του 1ου Ειδικού Γυμνασίου  στο χώρο που στεγαζόταν μέχρι χθες το Δημοτικό Σχολείο Ν. Κεσσάνης, και  επίσης και την ίδρυση τμημάτων ένταξης στο 5ο Γυμνάσιο και στο 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, καθώς οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ομάδας φοιτώντων μαθητών στα σχολεία αυτά χρήζουν άμεσης υποστήριξης, προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους και να καλλιεργηθεί η αυτοεκτίμισή τους στην παρούσα ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικιακή φάση που βρίσκονται.


Στο μεταξύ ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ.. Φώτης Καραλίδη, και σε ότι αφορά το 1ο Ειδικό Γυμνάσιο, το Σώμα κατέληξε ότι σε περίπτωση που υπάρξει κώλυμα με τη στέγασή του στο σχολείο της Ν.Κεσσάνης, να στεγαστεί στο σχολείο του Μυρωδάτου.


Η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του προχθεσινού Νομαρχιακού Συμβουλίου έκλεισε με την ομόφωνη επίσης έγκριση του προϋπολογισμού του Νομαρχιακού Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Νομού Ξάνθης για το έτος 2010, ο οποίος ανέρχεται στα 340.000 ευρώ.


Κατά τη συζήτηση του θέματος όλοι εξέφρασαν την ευχή να συνεχιστεί η λειτουργία του και μετά την κατάργηση του θεσμού της Ν.Α., καθώς επιτελεί ένα ουσιαστικό έργο στο νομό, ενώ από την πλευρά του ο νομάρχης τόνισε ότι  όποιες εποχικές προσλήψεις γίνουν για το 2010, αυτές θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ. 


Η πρώτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης για το 2010 έκλεισε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, κομμάτια της οποία μοιράστηκαν στους νομαρχιακούς συμβούλους και στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τη συνεδρίαση. Το τυχερό νόμισμα έπεσε  στο νομαρχιακό σύμβουλο κ. Θεόφιλο Παρτσαλίδη.


 


                                                                          Δέσποινα Γκούμα     

Σχετικά Άρθρα

Back to top button