Η ιστορία του κάθε κράτους γράφεται καθημερινά. Το παρελθόν διδάσκει το παρόν και καθορίζει το μέλλον

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει σιωπήσει επιμελώς μετά τη χλιαρή, και για ηθικούς λόγους τοποθέτησή του στο Βερολίνο, παρουσία της Αγκελας Μέρκελ για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις, λόγω των καταστροφών που υπέστη η χώρα μας σε ανθρώπινο προσωπικό, σε κτιριακές υποδομές και από τις κλοπές των θρησκευτικών θησαυρών, αρχαιοτήτων και σπάνιων βιβλίων που κοσμούν τα μουσεία και αποτελούν σήμερα εθνικό, καλλιτεχνικό και πνευματικό πλούτο της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει σιωπήσει επιμελώς μετά τη χλιαρή, και για ηθικούς λόγους τοποθέτησή του στο Βερολίνο, παρουσία της Αγκελας Μέρκελ για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις, λόγω των καταστροφών που υπέστη η χώρα μας σε ανθρώπινο προσωπικό, σε κτιριακές υποδομές και από τις κλοπές των θρησκευτικών θησαυρών, αρχαιοτήτων και σπάνιων βιβλίων που κοσμούν τα μουσεία και αποτελούν σήμερα εθνικό, καλλιτεχνικό και πνευματικό πλούτο της Γερμανίας.

Θα πρέπει το υπουργείο εξωτερικών να γνωστοποιήσει τις ελληνικές απαιτήσεις με “ρηματική διακοίνωση” προς το αντίστοιχο γερμανικό υπουργείο, το οποίο και υποχρεούται ν’ απαντήσει, συμφωνώντας ή διαφωνώντας ώστε να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες της ελληνικής πλευράς, προς τους διεθνείς οργανισμούς και διεθνή δικαστήρια.

Με φοβισμένες χαμηλόφωνες επικοινωνιακές αναφορές η υπόθεση θα παραμείνει στα σκοτεινά ερμάρια και στα ανήλιαγα κελιά της αδιαφορίας και της λησμονιάς, συνήθεις πρακτικές των ελληνικών κυβερνήσεων… για να μη χαλάσουμε το καλό και ανύπαρκτο κλίμα συνεργασίας.

Σήμερα αυτοί που αιμοτοκύλησαν δύο φορές την Ευρώπη και την υφήλιο, μας κουνούν το δάκτυλο, μας επιβάλουν μνημόνια, καταρρακώνουν την εθνική υπερηφάνεια των ελλήνων, μας οδηγούν μέσα από σημάδια και μνήμες του παρελθόντος σε νέα κατοχή, εκδικούμενοι για την αντίσταση των προγόνων μας στα επεκτατικά σχέδια, στην αύξηση του ζωτικού χώρου της Γερμανίας, που οι ίδιοι την ονομάζουν ναζιστική και εντέχνως θέλουν ν’ αποστασιοποιηθούν από τις φρικαλεότητες του παρελθόντος τους.

Η ιστορία του κάθε κράτους γράφεται καθημερινά. Το παρελθόν διδάσκει το παρόν και καθορίζει το μέλλον.

 

Γενική κατάληψη και άσχημη εικόνα της πόλης μας από τα φύλλα των δένδρων που κατακλύζουν τους δρόμους και τα στενά δρομάκια της πόλης.

 Οι πολίτες πληρώνουν μέσω ΔΕΗ μηνιαίως τον οβολό τους για τέλη καθαριότητας και δεν επιστρέφουν, ως οφείλουν, υπό μορφή παροχών καθαριότητας στον πολίτη.

Ας βρει άμεσα τρόπους η δημοτική αρχή, ο ίδιος ο δρόμος και οι αντιδήμαρχοι, ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή και να μη γίνεται αντικείμενο αρνητικών σχολίων από τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Λένε ότι, η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά κ. δήμαρχε.

Χρέος σας είναι να προστατεύετε την πόλη μας σε καθημερινή βάση και να υπερηφανευόμαστε για την “κυρά της Θράκης”, την “πόλη με τα χίλια χρώματα”.

 

Αν και οι επιχορηγήσεις του νοσοκομείου Ξάνθης από την κρατική διοίκηση και το υπουργείο υγείας έχουν μειωθεί δραματικά και η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δημιουργεί προβλήματα εν τούτοις χάρις στο σθένος, το ζήλο, την αυταπάρνηση και την αγάπη προς το συνάνθρωπο, αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα που προκύπτουν.

Στη χειρουργική κλινική γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας από το δ/ντή κ. Χιώτη, τον άξιο συμπαραστάτη του κ. Φιλίππου και το νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν στα έκτακτα και προγραμματισμένα χειρουργικά περιστατικά.

Ο απλός πολίτης δεν αντιλαμβάνεται και ζητά εξηγήσεις, γιατί δεν υπάρχει, άμεση και αποτελεσματική συνεργασία του στρατιωτικού νοσοκομείου με το γενικό νοσοκομείο της Ξάνθης.

Πόσους γιατρούς έχει το στρατιωτικό νοσοκομείο, πόσους ασθενείς και περιστατικά αντιμετωπίζει; Γιατί δε συνεννοούνται ώστε να μπορεί το νοσοκομείο να παρέχει καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες και άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση όλων των περιστατικών που θα προκύπτουν;

Ας συνεννοηθεί ο υπουργός άμυνας κ. Καμμένος με το υπουργείο υγείας , ας δώσουν την πρέπουσα και αναγκαία λύση στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

Με ευχολόγια και εκ του μακρόθεν δεν γίνεται τίποτε, δε φτιάχνει το κλίμα.

Από έργα, καταλυτικές και άμεσες αποφάσεις έχουμε έλλειψη.

Κύριε Καμμένε και κ. Ξανθέ ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν… πάρτε αποφάσεις και δώστε λύσεις στο πρόβλημα υγείας που ταλανίζει, ταλαιπωρεί όλη τη χώρα.

 

Η απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Πλωμαρίτη να μετακινηθούν ιατροί του ΚΥ Αβδήρων για εφημερίες στο γενικό νοσοκομείο πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία των Δήμου Αβδήρων και Τοπείρου.

Οι εγκέφαλοι της απόφαση υποβαθμίζουν την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και σπέρνουν την αμφιβολία για την ενορχηστρωμένη επίθεση στο κέντρο υγείας της πεδινής και παραθαλάσσιας περιοχής της Ξάνθης, με απώτερο σκοπό, ίσως, το κλείσιμό του.

Οι κάτοικοι των δύο δήμων με επικεφαλής τους δημάρχους κ.κ. Γιώργο Τσιτιρίδη και Θωμά Μίχογλου, είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν, πάσει θυσία, την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του κέντρου υγείας Αβδήρων, που εξυπηρετεί τους δημότες, τους λουόμενους, τους τουρίστες και τους επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι τρεις βουλευτές του Νομού μας εξακολουθούν να βρίσκονται συνεχώς σε στάδιο ενημέρωσης. Δε θα πρέπει επιτέλους να πάρουν θέσεις στα υπαρκτά προβλήματα;

Θα γίνουν μπροστάρηδες στον καθημερινό αγώνα για τη διασφάλιση της πρωτοβάθμιας υγείας, τη συνέχιση της πλήρους λειτουργίας του ΚΥ Αβδήρων;

Τώρα είναι η ώρα για περιφρούρηση των κεκτημένων της υγείας στον τόπο μας.

Αν αδιαφορήσουμε, ίσως, θα έχουμε και θα ζήσουμε δραματικές ιατρικές εξελίξεις για την περιοχή μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα που θα χυθούν εκ των υστέρων από τους άρχοντες του τόπου… δε θ’ αρμόζουν για την Ηλέκτρα…

 

Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Ταγίν Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι συνομιλίες θα είναι διμερείς, με θέματα το προσφυγικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή ο κ. Τσίπρας θα συνομιλήσει με την τουρκική πλευρά ως εξουσιοδοτημένος από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ταυτοποίηση των προσφύγων στην τουρκική πλευρά;

Η συγκυρία των στιγμών και των γεγονότων δείχνει, ότι, αν η επίσκεψη έχει το χαρακτήρα διμερών σχέσεων, ο έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί σε δεινή θέση και το ταξίδι του στη γειτονική χώρα κάθε άλλο, παρά θετική έκβαση για τα εθνικά μας θέματα θα έχει.

Αν ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, ως διαπραγματευτής των ευρωπαίων εταίρων, για το μεταναστευτικό – προσφυγικό θέμα, βρίσκεται σε θέση ισχύος, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Γενικά το μεταναστευτικό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, για πολύ δυνατούς λύτες.

Θα είμαστε επιφυλακτικοί και θα περιμένουμε να πληροφορηθούμε τι θα φέρει στις αποσκευές του ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ας είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι οι τούρκοι κατά τα ανατολίτικα ήθη και έθιμα, λόγω θέσεως και κουλτούρας, είναι πάντα έτοιμοι να διαπραγματευτούν σκληρά για βελτίωση των γεωπολιτικών συμφερόντων τους στο Αιγαίο και την είσοδο στην Ε.Ε.

 

Πόσο υποκριτικά σκέφτονται, ενεργούν και μιλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν, δίνουν επεισοδιακά το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση των φοιτητών και του λαού στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1973;

Σήμερα, μας θύμισαν μιλώντας ανερυθρίαστα για το σύνθημα “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” έννοιες και λέξεις που μαζί με την “υγεία και εργασία” αποτελούν το πεντάπτυχο κάθε πολίτη, κάθε δημοκρατίας.

Αλλοτε η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον ιερό χώρο του Πολυτεχνείου για ευλαβικό προσκήνυμα και απότιση φόρου τιμής για τη νεολαία που όρθωσε τα στάθη της απέναντι στα τανκς της χούντας, αποτελούσε σύνθημα, ξεσηκωμό και λαϊκό παραλήρημα, ήταν αιτία και αφορμή αποδοκιμασιών και δημιουργία επεισοδίων.

Ας μην απορείτε και εξίστασθε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναστροφή της κοινής γνώμης και του λαού, όταν υπογράφετε και ψηφίζετε μνημόνια και προαπαιτούμενα στο κοινοβούλιο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με υπουργικές αποφάσεις, οδηγώντας μια κοινωνία στην εξαθλίωση και σε οικονομικά αδιέξοδα.

Που είσαι νιότη πούλεγες πως θα γινόσουν άλλος, λέει ο λαός μας.

 

Η συμφωνία και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας βαίνει προς ολοκλήρωσή της, αποδεχόμενη η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με κάποιες ελάχιστες και μη ουσιώδεις διαφοροποιήσεις τους όρους των δανειστών και εταίρων.

Οσο πλησιάζουμε προς την 31η Δεκεμβρίου και υπάρχουν ανοικτά προς συζήτηση και συμφωνία θέματα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών βρίσκεται στον αέρα και αν οδηγηθούμε στο 2016, σύμφωνα με ότι ισχύει στην ευρωζώνη, θα έχουμε και κούρεμα καταθέσεων.

Είναι η δεύτερη φορά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τις ατέρμονες συζητήσεις γνωρίζοντας, ότι, ο χρόνος πιέζει την ελληνική πλευρά και ευνοεί τις προτάσεις και θέσεις της τετρανδρίας.

Όπως και να κλείσει η συμφωνία η συγκυβέρνηση θα την παρουσιάσει ως επιτυχία, για λόγους επικοινωνιακούς, κερδίζοντας πολιτικό χρόνο, καθόσον τ’ αποτελέσματα της συμφωνίας θα φανούν αργότερα, θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου.

Η απουσία αντιπολιτευτικού λόγου δίνει στη συγκυβέρνηση το δικαίωμα να παίζει στο δικό της γήπεδο και με διαιτητή δικό της.

 

Καθημερινά γίνεται κατάληψη του πεζοδρομίου που βρίσκεται στην  στροφή της Δημοκρίτου προς Λευκίππου από το ύψος των φαναριών μπροστά από το σχολείο μέχρι την Αλφα τράπεζα, δημιουργώντας τεράστια και ανυπέρβλητα εμπόδια στην κίνηση των πεζών και όσων κυκλοφορούν με τα μωρά στα καρότσια.

Οι κίνδυνοι ατυχημάτων είναι υπαρκτοί αν ο δήμος ή η τροχαία δε δώσει τη λύση, δεν επιβάλει την τάξη.

Μια επιτόπια επίσκεψη των υπευθύνων, των αμροδίων, θα τους πείσει για της γραφής και του λόγου το αληθές.

Δρόμος διπλής και μεγάλης κυκλοφορίας που παραβιάζει βάναυσα το δικαίωμα της κυκλοφορίας των πεζών που το βλέπουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και αδιαφορούν επιδεικτικά.

Το προλαμβάνειν, απείρως καλύτερο του θεραπεύειν, κύριοι… ανευθυνουπεύθυνοι!!!

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button