ΚΑΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ή ΚΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ;

Μετά την άφρονα και εγκληματική πολιτική 30 χρόνων 1981-2010, όπου η Ελλαδίτσα μας έπαιξε τελικά τον ρόλο του Ασώτου υιού κατά το Ευαγγέλιο, ήρθε η ώρα της κρίσης. Όχι η ώρα της κρίσης κατά το Ευαγγέλιο, αλλά η ώρα της Πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

   Στο έγκλημα αυτό συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Αριστερό-Κεντροδεξιάς, με εξαίρεση ίσως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 1990-1993.

Άλλο τώρα εάν οι αριστεροί βγάζουν την ουρά τους από έξω.

Μετά την άφρονα και εγκληματική πολιτική 30 χρόνων 1981-2010, όπου η Ελλαδίτσα μας έπαιξε τελικά τον ρόλο του Ασώτου υιού κατά το Ευαγγέλιο, ήρθε η ώρα της κρίσης. Όχι η ώρα της κρίσης κατά το Ευαγγέλιο, αλλά η ώρα της Πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά Ελληνικής οικονομικής κρίσης.

   Στο έγκλημα αυτό συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Αριστερό-Κεντροδεξιάς, με εξαίρεση ίσως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 1990-1993.

Άλλο τώρα εάν οι αριστεροί βγάζουν την ουρά τους από έξω.

Όταν οι Πασοκοδεξιοί μας τάιζαν με τα δανεικά, τότε οι σημερινοί κατ’ επίφασην αριστεροί κυβερνώντες, ήταν στα κάγκελα, όχι γιατί το κράτος λειτουργούσε σαν τον άσωτο υιό, αλλά επειδή δεν έδιναν περισσότερα στον «πεινασμένο λαό». Βλέπε ελάχιστος μισθός να πάει στα 1500Ευρώ, κλπ.

     Φυσικά συμμέτοχος και ο «σοφός Ελληνικός λαός» που ζήταγε όλο και περισσότερα και ψήφιζε τον όποιον πλειοδοτούσε σε προσφορές( βλέπε Γιωργάκης, Τσίπρας, Σώρρας, κλπ).

   Όταν λοιπόν έσκασε η ωρολογιακή βόμβα μεγατόνων, πανικόβλητοι οι πολιτικοί μας ψάχνανε την όποια λύση.

  Η λύση –αγορές που μας δάνειζαν αφειδώς για τριάντα χρόνια χάθηκε. Οι «κακές» πλέον αγορές δεν μας δάνειζαν πια, ούτε και με 15% επιτόκιο.

   Έμενε η λύση της χρεωκοπίας, βλέπε Αργεντινή, Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο, κλπ.

    Πολλοί «γενναίοι» πολιτικοί αλλά και μέρος μεγάλο του «σοφού λαού» φώναζαν τότε να πάμε το πλοίο στα βράχια!

   Ευτυχώς εκείνη τη δύσκολη στιγμή, όπως και στην παραβολή του Ασώτου, εμφανίστηκε η λύση του ΔΝΤ, της Ευρώπης και των «κακών μνημονίων».

  Έτσι όλα βόλεψαν γάντι σε όλους και στους πολιτικούς μας και στον «σοφό λαό».

   Τις αγορές τις χάσαμε, δεν μας δάνειζαν, (πολύ αργότερα ήταν που θα παίζαμε εμείς ζουρνά και οι αγορές θα χόρευαν).

   Την καταστροφή της χρεωκοπίας τη γλυτώσαμε χάρη στη γενναιότητα, τη φιλοτιμία, το φόβο μη πάει στο Γουδί, τη σωφροσύνη, την αφέλεια, (ο καθένας παίρνει ότι θέλει) του Γιωργάκη Παπανδρέου, φορτώνοντάς του ταυτόχρονα τη ρετσινιά του Μνημονιακού!!

   Έτσι η Ελλαδίτσα μας, παρά τα χάλια της πήρε 330 δις φρέσκα δάνεια από το ΔΝΤ, την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον ESΜ, με μέσο επιτόκιο γύρω στο 1,3%, αποπληρώνοντας παλιά δάνεια από τις αγορές που έτρεχαν με μέσο επιτόκιο πολύ πάνω από 5%, κερδίζοντας έτσι πάνω από 10δις το χρόνο από επιτόκια! Δηλαδή πάνω από 4 ΕΝΦΙΑ το χρόνο.

  Έτσι χάρη στην βοήθεια των «κακών» (τροϊκανών, θεσμών, κλπ) η Ελλαδίτσα μας φέσωσε τις αγορές με διαγραφή 110δις απο το χρέος της, χωρίς να χρεοκοπήσει!! Πράγμα που δεν συνέβη με κανένα άλλο κράτος στα παγκόσμια χρονικά..

  Έτσι ο φιλεύσπλαχνος και καλός πατέρας του Ευαγγελίου, έγινε για μας ο κακός (τροϊκανός, θεσμός, κλπ)  ξένος γιατί μας επέβαλε τα κακά μνημόνια.

 Τι ήταν λοιπόν αυτά τα «ΚΑΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» του Γιωργάκη, που αν και «κακά» τα συνέχισε ο Αντωνάκης για να τα συνεχίσει με μεγαλύτερη προθυμία, κατά τον Ντάισενμπλουμ, ο Αλεξάκης;

  Ήταν τα εντελώς αναγκαία (πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων) οικονομικά και θεσμικά μέτρα , που θα έπρεπε κάθε σώφρων άνθρωπος (πολιτικός, «σοφός λαός», κλπ) να είχε πάρει ώστε να μπορέσει να βγει από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, στην οποία  μόνοι μας πέσαμε, όπως ο Άσωτος του Ευαγγελίου.

    Γιατί ποιος αλήθεια, ακόμη και μη οικονομολόγος, πιστεύει ότι θα μπορούσαμε να παίρνουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τις γιαλαντζί αναπηρίες, τις αργομισθίες, το επίδομα προπέλας, κλπ που παίρναμε πριν την κρίση; Ίσως ελάχιστοι αδαείς, ψευτοτσαμπουκάδες! Αν τα μνημόνια ήταν κακά, επιβλαβή και εγκληματικά για τους Έλληνες, τότε έπρεπε όλες οι Κυβερνήσεις που τα εφάρμοσαν να πάνε στο Γουδί!

 Βολευτήκαμε λοιπόν όλοι οι Ελληνάρες. Την κρίση την έφεραν οι κακοί ξένοι. Τα «κακά μνημόνια» δεν μας τα επέβαλαν οι καλοί μας πολιτικοί, αλλά οι κακοί Ξένοι, άσχετα αν μας έκαναν ένεση ζωής με τα 330 δις φθηνά δάνεια.

   Τώρα δε είμαστε πανέτοιμοι και πανευτυχείς που θα βγούμε στις αγορές. Να φύγουμε λέει από τα κακά μνημόνια, μετά απο οκτώ μαύρα χρόνια.

Δηλαδή τον Αύγουστο του 2018 θα πάρουμε πάλι μεγάλους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, προπέλας, κλπ. Βέβαια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα έχουν σχεδιάσει κάπως έτσι στο θολωμένο τους μυαλό. Να σκορπίσουν δηλαδή κάποια δις προεκλογικά για να κοροϊδέψουν πάλι τον λαό και να κλέψουν την ψήφο του!

            Μαύρο φίδι που μας έφαγε!

            Μετά τον Αύγουστο όλα αυτά τα Μνημονιακά που ισχύουν σήμερα αλλά και ακόμα περισσότερα, όπως μείωση συντάξεων, μισθών και αφορολόγητου που ψήφισαν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσουν να ισχύουν, γιατί θα μας επιβλέπουν « οι κακοί ξένοι», μην τυχόν σαν τα παιδάκια βάλουμε πάλι το χέρι στη φωτιά.

            Έτσι αυτό που θα έχουμε μετά τον Αύγουστο είναι σίγουρα, δάνεια από τις «καλές πια αγορές» με 4-5% . δηλαδή ετήσιο κόστος για το κράτος πάνω από 10 δις, μόνο από τους επιπλέον τόκους!

            Φοβάμαι πολύ ότι μόλις το αντιληφθούμε θα ψάχνουμε τον φιλεύσπλαχνο πατέρα του Ευαγγελίου ακόμα και αν αυτός τώρα λέγεται κακός (τροϊκανός, ή θεσμός, μνημόνια, κλπ).

            «Σοφοί Έλληνες» ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!

 

                                                                       

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                    Κομνηνός Γεώργιος

                                                                             Οικονομολόγος 

                                                                           Παρχαρίδης Βασίλης

 Οικονομολόγος

 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6949034956 ή στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button