Ειδήσεις

21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
Γράφει ο Αντγος ε.α. Νικόλαος Φωτιάδης

Από την 21η Νοεμβρίου του 1999 καθιερώθηκε αυτή η ημέρα ως “Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας”. Απλά, λιτά, αντικαθιστώντας την 29η Αυγούστου που η Πατρίδα τιμούσε την ανδρεία και την ΑΡΕΤΗ των Ενό-πλων μας Δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων αναδεικνύεται και προ-βάλλει από την Ομηρική εποχή του κλέους, των εμβατηρίων του Τυρταίου ποιητή, της Εθνεγερσίας, του ’21, του θρυλικού Μακεδονικού αγώνα, του Έ-πους του ’40, της λαμπρής νίκης της Δημοκρατίας στο Γράμμο και στο Βίτσι και των ηρωικών αγώνων της ΕΟΚΑ.

Η γεναιότητα, στοιχείο ουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας υπογραμμί-ζει την έννοια της τιμής και της θυσίας, με προεξέχουσες τις αξίες της ανδρεί-ας και του Στρατιωτικού Ήθους.

Τιμά την ημέρα αυτή η Πατρίδα τους ενδοξότατους Αξιωματικούς και στρατευμένους νέους της Ελλάδος (όσους απέμειναν), από τους οποίους ζητά σκληρή εκπαίδευση και ατελείωτες ώρες εργασίας αλλά και την ζωή τους, ενώ απ’ όλους τους άλλους υπαλλήλους ζητά “εφαρμογή του ωραρίου εργασί-ας!!”.

Γιορτάζουν σήμερα οι Μπουρλοτιέρηδες του Κανάρη, οι Μακεδονομάχοι του καπετάν Κώττα, τα “Ευζωνικά” του Βελισσαρίου και τον Πλαστήρα, οι Ναυμάχοι του Κουντουριώτη, οι Αετοί της Πολεμικής μας Αεροπορίας που ορ-γώνουν νύχτα – μέρα τους Ελληνικούς αιθέρες, γιορτάζουν οι Πυροβοληταί, οι Τεθωρακισμένοι, γιορτάζει το Δ’ Σώμα Στρατού, ο εγγυητής της ειρήνης στην περιοχή μας.

Δεν γιορτάζουν οι ριψάσπιδες, οι αντιρρησίες συνειδήσεως, οι αστράτευ-τοι, οι “Νενέκοι”.!!

ΤΙΜΟΥΜΕ λοιπόν σήμερα ως υπερήφανοι και δημοκρατικοί Έλληνες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ προ των Πολεμικών Σημαιών και ΑΝΑΦΩΝΟΥΜΕ από τα βάθη της ψυχής μας: Αιωνία σας η μνήμη άξια τέκνα της Πατρίδος, γίγαντες πολέμαρχοι που πέσατε στα πεδία των μαχών στις Πλαταιές, στον Μαραθώνα, στα τείχη της Βασιλεύουσας, στις ντάπιες της Τριπολιτσάς, στο Σαραντάπορο, στο Μπιζάνι, στην Τζουμαγιά, στο Αφιόν Καραχισάρ, στον Μοράβα, στο Βίτσι, στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα αγαθά της ειρήνης και της Δημοκρατίας.

Η χακί στολή, η ξιφολόγχη και το FN, οι παλάσκες και το κράνος δεν είναι παιχνίδια για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Τα βλήματα LOW, τα MLRS, τα RPG, τα άρματα LEOPARD, τα αντιτορπιλικά και τα MIRAGE 2000 δεν εί-ναι όπλα που εμφανίζονται στην οθόνη της τηλεοράσεως για να παίζουν οι ενήλικες “σπουδαγμένοι” χασομέρηδες ασκήσεις διπλής ενέργειας, αλλά είναι οπλικά συστήματα που τα υπηρετούν άνδρες με πειθαρχεία, εκπαίδευση και επίγνωση της σοβαρότητας της αποστολής τους.

Συνηθίζουν κάποιοι να λένε ότι αυτά αγοράζονται από το “υστέρημα του Ελληνικού λαού”. Λες και ο Λαός μας κάνει τη χάρη και δεν γνωρίζει καλώς ότι αυτά αποτελούν την καλύτερη επένδυση για την ασφάλειά του, για την εξα-σφάλιση της ειρηνικής του διαβίωσης. Ενώ οι Μερσεντές, τα υβριδικά οχήμα-τα πολυτελείας των Βουλευτών, τα πήγαινε-έλα των ”Golden Boys”, οι ”φιέ-στες” της Δημοκρατίας και οι σαμπάνιες των “σαπιοκοιλιάδων'” δεν είναι από το ”υστέρημα” του λαού αλλά από το ”πλεόνασμά” του.!!

Είναι ντροπή Υπουργοί που εκλέχθηκαν από τον Ελληνικό λαό να υβρί-ζουν και να απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τις χαρακτηρίζουν       “αντιπαραγωγικές”. Αντιπαραγωγικοί είναι οι ίδιοι και το σόι τους!!

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, ας πάψουμε να εφησυχάζουμε και να χασκογελάμε και ας διαβάζουμε κάθε πρωί το ποίημα του Κωστή Παλαμά από την συλλογή του “Βωμοί”, που μιλάει για την “απειλή”, για τα “άρματα” και για την “τόλμη”, μπας και αντιληφθούμε τι γί-νεται γύρω μας.

Και, ω μικροκάμωτη εσύ γη,

με την τρανή ιστορία,

Και απόσκεποι και ξέσκεποι σε παραμονεύουν

μακρόνυχα όρνια, βάσκανες φιδιοματιές,

οι οχτροί σου.

Μην τον ξεχνάς τον Βούλγαρο,

μην εμπιστευτείς τον Σλάβο,

τον Τούρκο μην καταφρονάς

και πάντα να υποπτεύης

τον ξένο, Φράγκο απ’το Βοριά

και Φράγκο από τη Δύση.

Τα δαφνοκλάδια που έστρωσες,

κλινάρι μην τα κάμης

για να πλαγιάσεις. Τ’ άρματα

στεφάνωνε μ’ εκείνα

και πάντα κράταε τ’ άρματα και ολονυχτιά

στο πόδι

βιγλάτορας, βλεπάτορας από ψηλά ταμπούρια.

Και τόλμα. Πρέπει να τολμάς.

Άγια Σωτήρα η Τόλμη!

Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υδκτης Δ’ ΣΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button