Το τρίτο μάτι

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οι Δικηγόροι της χώρας….
Μπορεί το φορολογικό νομοσχέδιο να ψηφίσθηκε και η επιβολή του ΦΠΑ στους δικηγόρους να αποτελεί πλέον γεγονός, ωστόσο μπροστά τους έχουν και το ασφαλιστικό, αλλά και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οι Δικηγόροι της χώρας….


Μπορεί το φορολογικό νομοσχέδιο να ψηφίσθηκε και η επιβολή του ΦΠΑ στους δικηγόρους να αποτελεί πλέον γεγονός, ωστόσο μπροστά τους έχουν και το ασφαλιστικό, αλλά και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.


Έτσι οι δικηγόροι της χώρας αφού είδαν ότι δεν κατάφεραν μέσω των τελευταίων κινητοποιήσεών τους ( δυο φορές τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους) να εισακουστούν από την κυβέρνηση, αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις τους αυτή τη φορά προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, οδηγώντας τον μάλιστα στη θέση να πάρει θέση επί των αιτημάτων που θα του θέσουν και αυτό γιατί η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο τους και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για αυτούς θα το φέρον σε ακόμη πιο δυσμενή θέση.


Τη ερχόμενη Δευτέρα λοιπόν θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Έκτακτη Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παρουσία και του ίδιου του υπουργού Χάρη Καστανίδη. Κυρίαρχα θέματα το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, για τα οποία θα ζητήσουν από τον υπουργό να δεσμευτεί υπεύθυνα, φυσικά και για το διεκδικητικό πλαίσιο που θα του καταθέσουν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν συνεδριάζει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει βαρύνουσα σπουδαιότητα και σημασία, καθώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, παρά μόνο σε έκτακτες και σοβαρές καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δικηγόρων.


 


Μακάρι να ήταν λύση το δημοψήφισμα….   


Προχθές που βρέθηκε στην Ξάνθη ο Γραμματέας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση της τοπικής κομματικής οργάνωσης για την οικονομική κρίση , έθεσε ζήτημα δημοψηφίσματος για την προσφυγή ή όχι στο ΔΝΤ και κάλεσε το λαό να βγει στους δρόμους. Μόνο η χώρα μας δεν έχει παράδοση στη διενέργεια δημοψηφισμάτων, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια προτάθηκε ως λύση από μικρά και μεγάλα κόμματα για σοβαρά ζητήματα, όπως π.χ. για το Ευρωσύνταγμα ή για το νομοσχέδιο για την ελληνική ιθαγένεια και τους μετανάστες…..


Βέβαια από την άλλη αν η όποια κυβέρνηση επέλεγε  τη λύση ενός δημοψηφίσματος, τότε οι έχοντες την αντίθετη άποψη θα την κατηγορούσαν ότι αποποιείται των ευθυνών της πετώντας το μπαλάκι στο λαό, αν και εκείνος την εξέλεξε για να αποφασίζει για αυτόν.


 


Η κυβέρνηση πάτησε τελικά το «κουμπί» της προσφυγής στο ΔΝΤ ….


Ανήμερα της γιορτής επέλεξε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Η χώρα μας τελικά έπεσε στο δίχτυ προστασίας, βάζοντας έτσι ένα τέλος στο ασαφές κλίμα των τελευταίων ημερών που λειτουργούσε προς όφελος των κερδοσκόπων και σε βάρος της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, η οποία και όλο αυτό τον καιρό ζητούσε από την κυβέρνηση να κάνει χρήση του Μηχανισμού Στήριξης για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.


Και αυτό ήδη φάνηκε και από την ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου.


Τώρα αν θα υπάρξει συνέχεια, ο χρόνος θα δείξει.


Πάντως τα μέτρα προβλέπονται ιδιαίτερα σκληρά για το λαό και η επιπλέον λιτότητα που θα κληθεί να εφαρμόσει  θα είναι πολύχρονη.


Για αυτό και οι περισσότεροι Έλληνες αναρωτιούνται αν τελικά ο πρωθυπουργός άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.


 


Με μια στάση ….


Νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση μιας επιχείρησης προωθεί η κυβέρνηση.


Η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη το ανακοίνωση στην πρόσφατη συνδιάσκεψη των Επιμελητηρίων στη Χαλκιδική, ονομάζοντάς χαρακτηριστικά….με μια στάση.


Ο ενδιαφερόμενος θα προσφεύγει  στο συμβολαιογράφο του οποίος και θα διευθετεί το ζήτημά του.


Όμως σε αυτή τη διαδικασία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, θέλουν να έχουν λόγο και τα Επιμελητήρια.


Συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και με τη μηχανοργάνωση των Επιμελητηρίων και την on line σύνδεσή τους θα μπορούν και αυτά να αναλαμβάνουν σε συνεργασία με τους συμβολαιογράφους τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button