Τοπικά νέα

Κώστας Κουρτίδης: “΄Δεν θα ξαναθέσω υποψηφιότητα στην περιφέρεια ΑΜΘ”

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Κοσμά Γεωργιάδη

Για την λειτουργία του ΚΤΕΟ της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης  μίλησε την Τετάρτη στον Κοσμά Γεωργιάδη ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης με την ευκαιρία του σημερινού αγιασμού. Και όχι μόνο για το ΚΤΕΟ. Απάντησε στα ερωτήματα για την ετοιμοτητα της Περιφερειακής Ενότητας  Ξάνθης στην αντιμετωπιση των καιρικων συνθηκων το χειμώνα, για τη θητεία του,τα έργα που υλοποίησε και για το δικό του πολιτικό μελλον 

-Στο ερώτημα ποιος ο σκοπός της επαναλειτουργίας του ΚΤΕΟ και αν έρχεται να καλύψει κάποια κενά και να ανταγωνιστεί  τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που υπαρχουν στην περιοχή μας δήλωσε:

«Όχι, όχι, δεν θα ανταγωνιστούμε τους ιδιώτες. Το ΚΤΕΟ έρχεται για να καλύψει τις ανάγκες της περιφέρειας και κυρίως των δημόσιων υπηρεσιών. Είναι ένα ΚΤΕΟ το οποίο υπήρχε και το οποίο σταμάτησε τη λειτουργία του και τώρα το επαναλειτουργούμε. Αποτελεί περιουσία της περιφέρειας, το λειτουργούμε , με τους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν την οργανική τους θέση στο ΚΤΕΟ και οι άνθρωποι πρέπει να γυρίσουν στο φυσικό τους χώρο. Το τρίτο είναι ότι υπάρχουν κάποιες ενέργειες και πράξεις που αποκλειστικά γίνονται με τα δημόσια ΚΤΕΟ, οπότε το κάνουμε για να μπορούνε οι ιδιώτες οι οποίοι χρειάζονται αποκλειστικά δημόσια ΚΤΕΟ να απευθύνονται σε αυτά για να γίνεται η δουλειά τους.”

-Μιλαμε για αυτοκινητα δημόσιων υπηρεσιών, λέτε;

“Κυρίως ναι”

-Ιδιώτες μπορεί να  έρχονται στο ΚΤΕΟ;;

“Βεβαίως και θα μπορουν να ερχονται και ιδιώτες, αλλά θα έχουμε ραντεβού, δεν θα έχουμε τόσο πολύ κόσμο. Σας είπα, δεν έχουμε σκοπό να ανταγωνιστούμε τους ιδιώτες. Σκοπός μας είναι να υπάρχει το δημόσιο ΚΤΕΟ, οπως υπάρχει το  δημόσιο νοσοκομείο. Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία. Εκεί που υπάρχει ιδιωτικό ΚΤΕΟ, πρέπει να υπάρχει ένα δημόσιο ΚΤΕΟ για ευνόητους λόγους.”

-Σε άλλες περιοχές υπάρχει δημόσιο ΚΤΕΟ;

“Σε πολλες περιοχές . Αποφασίσαμε να το επαναλειτουργήσουμε, είχε σταματήσει.”

-Για ποιο λόγο είχε κλείσει κύριε Κουρτίδη;

“Είχε κλείσει γιατί δεν είχε κάποιες πιστοποιήσεις, τις οποίες τις πήραμε και τώρα το επαναλειτουργούμε.”

– Πόσες θέσεις καλύπτονται σήμερα;

“Θα έχουμε 3 υπαλλήλους που θα είναι στα συνεργεία και υπαλλήλους που θα είναι στη  γραμματειακή υποστήριξη. Καταλαβαίνετε ότι επειδή ένα αυτοκίνητο πρέπει να έχει μισή ώρα μέσα εντός του χώρου, δεν θα είναι ανταγωνιστικό σας είπα  με  τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, απλώς θα υπάρχει κυρίως για τις δικές μας υπηρεσίες.”

-Θα είναι καθημερινή λειτουργία του;

“Μάλιστα πρωινές ώρες, ναι.”

-Κύριε Κουρτίδη, με την ευκαιρία  μπορείτε να μας πείτε αν είναι σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα  Ξάνθης για τις κακοκαιρίες του χειμώνα για να τις αντιμετωπίσει, έχουν γίνει συσκέψεις των μελών του συντονιστικού οργάνου

“Βεβαίως. Εχει γίνει συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας. Προστασία υπάρχει.Και φυσικά έχουν καθαριστεί κανάλια, έχουμε βγάλει πρόσφατα και άλλα χρήματα και κανάλια να καθαρίζονται για να υπάρχει ροή του νερού. Όλα πάνε καλά, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Τα αποχιονιστικά μας είναι έτοιμα σε περίπτωση που υπάρχει και αυτή η κακοκαιρία αλλά με την κλιματική αλλαγή βλέπουμε άλλου είδους κακοκαιρίες οι οποίες είναι επικίνδυνες. Πάντως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.”

-Ποτέ είχατε αναλάβει αντιπεριφερειάρχης κύριε Κουρτίδη;

1/1/2022

-Ολοκληρώνετε 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορείτε να μας πείτε κάποια έργα που έχετε βάλει εσείς τη σφραγίδα σας;

“Τον αναδασμό, το ΚΤΕΟ,  τους καθαρισμούς, προχωρήσαμε την αναβάθμιση των κτηρίων, έχουμε και έτοιμες μελέτες για το κτίριο Γκεριν, το Μουσείο Καπνού προχώρησε. Προχωρήσαμε πολλά πράγματα και βάλαμε τις βάσεις για τους επόμενους.”

-Η διοίκηση της περιφερειακής ενότητας έχει συνέχεια, θα ενημερώσετε εσείς τον νέο αντιπεριφερειάρχη όποιος και να είναι αυτός. Θα συνεργαστείτε μαζί του;

“Με μεγάλη μου χαρά φυσικά θα τον ενημερώσω. Θα του πω τι κατευθύνσεις είχα, τι στόχους είχα  και από κει και πέρα με μεγάλη μου χαρά φυσικά θα τα αναφέρω όλα και θα του πω ότι θα είμαι διαθέσιμος σε οποιαδήποτε ενέργεια κάνει στο μέλλον Η συνεργασία μου θα είναι δημιουργική, εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω κακοπροαίρετη αντιπολίτευση, αλλά θα είμαι δίπλα σε οτιδήποτε χρειαστεί να προτείνω, γιατί πλέον εμείς μόνο θα μπορούμε να προτείνουμε ως αντιπολίτευση.”

-Μείνατε ικανοποιημένος όπως λέτε από τη λειτουργία της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης από την 01/01/2022. Οι σχέσεις σας με τους εργαζόμενους, με τους υπαλλήλους;

“Δούλεψαμε πάρα πολύ.Οι σχέσεις μας εξαιρετικές. “

-Ποιο είναι το πολιτικό μέλλον του Κώστα Κουρτίδη;

“Τι να σας πω, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι έχω ολοκληρώσει παρόλο που ήταν σύντομη η θητεία μου, τον κύκλο μου στην περιφέρεια, οπότε αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με την περιφέρεια, με την έννοια ότι δεν θα ξαναθέσω υποψηφιότητα για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα ανήκω στην αντιπολίτευση και δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ ξανά τουλάχιστον ως περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πιστεύω από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω με ορμή και πλέον δεν υπάρχει λόγος να ξαναθεσω υποψηφιοτητα  στο Περιφερειακό Συμβούλιο.”

-Ότι ήταν να δώσετε λέτε το δώσατε στην περιφέρεια, είπατε όμως τουλάχιστον. Δηλαδή μπορεί να δουμε τον Κώστα Κουρτίδη κάπου αλλού;

“Εχω κλείσει τον κύκλο μου στην περιφέρεια ως διοίκηση. Για την πολιτική σκηνή τι να σας πω. Εξαρτάται από τους συμπολίτες μας και από το μέλλον. Δεν μπορώ να σας πω σήμερα. Είναι νωρις”

.-Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εμείς είχαμε πολύ καλή συνεργασία μαζί σας, εύχομαι υγεία και δύναμη.

“Ευχαριστώ και εγώ για τη Συνεργασία. Ησασταν εξαιρετικός ως δημοσιογράφος και ως  άνθρωπος και χαίρομαι πολύ που σας γνώρισα πιο κοντά, σας ηξερα, αλλα τώρα ειλικρινα πιστευω εχω την καλυτερη αποψη για σας και τους συνεργάτες σας”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button