Ο Α/ΓΕΕΘΑ στη Λήξη της Άσκησης της ΛΕΦΕΔ :‘’ MAKEΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ’’

Περατώθηκε την 26η Απρ. η διαγωνιστική άσκηση της Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015»,που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά, στην περιοχή Σταυρούπολης Ξάνθης.

 

Περατώθηκε την 26η Απρ. η διαγωνιστική άσκηση της Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015»,που πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά, στην περιοχή Σταυρούπολης Ξάνθης.

 

            Συμμετείχαν, όλοι τους έφεδροι, 47 αξιωματικοί, 189 υπαξιωματικοί και οπλίτες απ όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Κατετάγησαν, πραγματοποίησαν αναγνωρίσεις και ακολούθως, μετά την διέλευση του ποταμού Νέστου, οι ομάδες των 8 ανδρών εκάστη,ασκήθηκαν επί 24ώρες,στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Σταυρούπολης, Μαργαρίτι ,Καστανίτη ,Καλό Νερό σε μια διαδρομή 43 χλμ σε αντικείμενα πεζικού. (μάχη σε κατοικημένους τόπους ,διαχείριση αιχμαλώτων, αναγνώριση οπλισμού και οπλικών συστημάτων, επάνδρωση σημείου ελέγχου, πρώτες βοήθειες μάχης, μεταφορά τραυματία, μεταφορά πυρομαχικών, αίτηση πυρών πυροβολικού, αντίδραση σε ενέδρα επί εποχούμενης φάλαγγας κ.α.).

 

Όλα τα σενάρια σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν με μεγάλη δόση ρεαλισμού ”βάζοντας” τους ασκούμενους στο ρόλο, που θα παίξει το πεζικό σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης. Τα έξοδα της Άσκησης και ο κάθε μορφής εξοπλισμός καλύφθηκαν, προσωπικά από τους συμμετέχοντες.

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρευρέθη στην τελετή λήξης της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε την 26η Απρ στο Στρατόπεδο «ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ» στη Σταυρούπολη Ξάνθης, όπου απένειμε τα Βραβεία στις 6 ομάδες που διακρίθηκαν( 2 από την Κύπρο, 2 από την Αττική η ΛΕΦΕΔ Ξάνθης και 1 από την Ροδόπη), όπως βραβεία’ Συμμετοχής’’ στον μεγαλύτερης ηλικίας συμμετέχοντα (71 ετών) και τη μοναδική γυναίκα που ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες.

 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, στη συνέχεια λίγο πριν τη λήξη του επίσημου μέρους της τελετής, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντας, τους απεύθυνε τις εντυπώσεις του και όλοι οι παρόντες τραγούδησαν με ενθουσιασμό τον Εθνικό Ύμνο. Ήταν μια χαρακτηριστική και αξέχαστη στιγμή για όλους. Επακολούθησε μικρή δεξίωση και φωτογράφηση.

 

Την όλη δραστηριότητα, συντόνισε Έφεδρος Τχης ΠΖ Ιωάννης Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Παρών όπως κάθε χρόνο ο θρύλος των Καταδρομών, Αντγος ε.α Κων. Τραχανατζής πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΕΦ.ΕΔ.

 

Από τις Τοπικές Αρχές και Φορείς, παρευρέθησαν ο Δκτής Δ’Σ.Στρατού ,Αντγος Ιωσήφ Μαυράκης, ο Δκτής της 29 ΜΠ ΤΑΞΠΖ, Ταξχος Σωτήριος Κουντουράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νικ. Ευφραιμίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρούπολης κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης και ο Πρόεδρος ΣΕΑΝ Ξάνθης  κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος .

 

Ήταν μια άριστα σχεδιασμένη- εκτελεσμένη δραστηριότητα των Εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.

 

 

  . Γράφει ο :Υπτγος  ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

                                  Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button