Το τρίτο μάτι

*Ουδέν νεότερον από το γραφείο της Υφυπουργού Απασχόλησης Σοφίας Καλαντζάκου για το πολυπόθητο ραντεβού. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και το Σωματείο των Καπνεργατών περιμένουν τηλεφώνημά της για τη συνάντηση.

*Ουδέν νεότερον από το γραφείο της Υφυπουργού Απασχόλησης Σοφίας Καλαντζάκου για το πολυπόθητο ραντεβού.


Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και το Σωματείο των Καπνεργατών περιμένουν τηλεφώνημά της για τη συνάντηση.


Αν και η ίδια  το είχε προσδιορίσει χρονικά στις αρχές Απριλίου, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.


 



*Ήσυχα παραμένουν μέχρι τώρα τα πράγματα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών  και των Συντονιστών τους, που έχει οριστεί να γίνουν περίπου σε ένα μήνα, στις  18 Μαϊου.


Η σχετική Εγκύκλιος που έχει έρθει δεν αναφέρει και πολλά και τοποθετεί χρονικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων μια εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων οργάνων.


 



*Στα πολιτικά πηγαδάκια συζητείται για τα ποια ονόματα θα διεκδικήσουν τη θέση του Συντονιστή της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ  Ξάνθης και από ποιο “στρατόπεδο” θα προέρχονται.


Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα θέσουν ή αν θα ρισκάρουν να θέσουν υποψηφιότητα και εκείνοι που είχαν ανοιχτά ταχτεί κατά του Γιώργου Παπανδρέου και υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Πάντως μετά και την απόφαση του Σωκράτη Ξυνίδη να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, πληροφορίες θέλουν να έχει δηλώσει ο Γιώργος Χουλιάρας πως σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει τη θέση του συντονιστή.


Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι μέχρι στιγμής το επεξεργάζονται στο πίσω μέρος του μυαλού τους. 


 



*Προβληματισμένη η Τροχαία Ξάνθης από την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και δη των θανατηφόρων, παρόλα τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει στον οδικό άξονα του νομού.


Μάλιστα τα περισσότερα τροχαία σημειώνονται στους επαρχιακούς δρόμους, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων είναι περιορισμένη.


 



*Έτοιμο το Σκοπευτήριο του Δήμου Σταυρούπολης στο Νεοχώρι.


Έχει γίνει ήδη η παραλαβή του έργου από τον εργολάβο.


Παράλληλα ο Δήμος έχει προχωρήσει στον εξοπλισμό του και στην αγορά των αεροβόλων πιστολιών.


Οι όποιες κινήσεις γίνονται σε συνεργασία τόσο  με το Σκοπευτικό Σύλλογο που έχει ιδρυθεί στη Σταυρούπολη, όσο και με την ΚΟΕ, την Κυνηγητική Ομοσπονδία Ελλάδος για τη λειτουργία του.


Επίσης ο Δήμος βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να γίνει θεσμός η εκπαίδευση των κυνηγών στο χώρο του Σκοπευτηρίου του Δήμου Σταυρούπολης.


Επιθυμία της Δημοτικής αρχής είναι από το συγκεκριμένο χώρο να περνούν κυνηγοί από όλη την Ελλάδα, όπου θα μαθαίνουν ότι έχει σχέση με το κυνήγι, αλλά και θα βελτιώνουν τις ικανότητές τους στην σκοποβολή.


Υπολογίζεται πως μέσα στο καλοκαίρι το Σκοπευτήριο του Δήμου Σταυρούπολης θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button