Ειδήσεις

Δήμαρχος Ξάνθης: “Στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες”

Ο Δήμαρχος Ξάνθης μετά την  έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στις 10 Αυγούστου 2021, στο οποίο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα «Δες το Δάσος», δήλωσε:

Οι καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών, σε μεγάλη έκταση, στη χώρα, είναι ανυπολόγιστες.  Χάθηκαν μεγάλα δάση, απωλέσαμε  την άγρια πανίδα  μαζί με τη χλωρίδα των περιοχών αυτών, χάθηκαν σπίτια, περιουσίες, οι κόποι μιας ζωής.

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες, τους ανθρώπους της πυροσβεστικής, την Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αιρετούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για πολλά συνεχόμενα εικοσιτετράωρα  για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Στην Ξάνθη είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Δεν εφησυχάζουμε,  έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, συνεχίζουμε να λειτουργούμε συντονισμένα και οργανωμένα,  προληπτικά,  για το περιαστικό άλσος μας, για τα δάση όλης της περιοχής μας.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους υπέροχους πολίτες της Ξάνθης και τις συλλογικότητες που εδώ και ημέρες απλώνουν το χέρι αλληλεγγύης σε όλους όσους επλήγησαν και δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής τους, το μεγαλείο της Ξάνθης μας.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αποκατάστασης ζημιών του φυσικού περιβάλλοντος που δοκιμάστηκε με τον πιο σκληρό τρόπο.

Η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς της κατέγραψε τις ανάγκες που υπάρχουν.

 

Χρειάζεται συντονισμός ώστε να συγκεντρωθούν μόνον τα υλικά που πραγματικά χρειάζονται οι πληγέντες, έτσι ώστε το περίσσευμα αγάπης των συμπολιτών μας, να μην πάει χαμένο.

Τα είδη που είναι χρήσιμα στις πυρόπληκτες περιοχές έχουν αναρτηθεί στον επίσημοιστότοπο της ΚΕΔΕ, (https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/) και  είναι κυρίως ζωοτροφές για παραγωγικά ζώα και δομικά υλικά για έργα αποκατάστασης  και οχήματα.

Για οποιαδήποτε συνεισφορά, ας καταθέσουμε την αγάπη μας στον τραπεζικό λογαριασμό:

GR69 0110 0800 0000 0800 1174 807 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΚΕΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Σε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό, η Κ.Ε.Δ.Ε.  αποφάσισε να καταθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ.

Τέλος σας ζητώ όλοι μαζί να στηρίξουμε τις δράσεις αιμοδοσίας και στην περιοχή μας καθώς οι ανάγκες για αίμα στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι ιδιαίτερα αυξημένες και λόγω αυτής της συγκυρίας.

Ο Δήμος Ξάνθης είναι εδώ, πρόθυμος να διευκολύνει κάθε πολίτη που θέλει να δώσει αίμα και αντιμετωπίζει την οποιαδήποτε δυσκολία.

Όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε ψηλά, να βγούμε και από αυτή τη δυσκολία.

Όσα ευχαριστώ και να σας απευθύνω, είναι τρομακτικά λίγα, μπροστά στην αγάπη σας για τον άνθρωπο.

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button