Ελλάδα

EEKE: Να μειωθεί άμεσα το κόστος των διελεύσεων της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου

 

Η Ακρίβεια και η μείωση του πακέτου των μηνιαίων διελεύσεων της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου ήταν τα θέματα της συνάντησης που έλαβε χώρο σήμερα στα γραφεία τής Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίσθηκε και εστάλη επιστολή προς την εταιρεία εκμετάλλευσης της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου η οποία κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με την οποία ζητούμε αφενός συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας για να θέσουμε υπόψη τους το ζήτημα δια ζώσης και αφετέρου καλώντας την να προχωρήσει στην ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας για τη μείωση του κόστους διέλευσης στη Γέφυρα για όλους τους κατοίκους της Ναυπακτίας και Δωρίδας ».

Στην επιστολή τίθεται το μείζον θέμα της διέλευσης όλων των κατοίκων από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και το κόστος των διοδίων που καταβάλλουν οι διερχόμενοι, για το οποίο το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας υπέβαλε συνεχώς την αντίθεση του. Μεταξύ άλλων, αιτούμαστε την μείωση του κόστους διέλευσης για τους κατοίκους της περιοχής εκατέρωθεν της Γέφυρας, εργαζομένων με τόπο εργασίας στην απέναντι πλευρά της Γέφυρας και ασθενών που μεταβαίνουν τακτικά για οποιαδήποτε θεραπεία και πρέπει να τη διασχίζουν.

Και τούτο διότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των κατοίκων, εργαζομένων αλλά και ασθενών οι οποίοι, είτε λόγω της εργασίας τους είτε για λόγους υγείας, αναγκάζονται να διέρχονται καθημερινά επί δύο φορές ημερησίως τη Γέφυρα, με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται το κόστος της μετακίνησής τους.

Τα σημερινά δεδομένα της ακρίβειας, η αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών, ιδίως από εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, επιβάλλουν γενναία αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Η επίδειξη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εκ μέρους της εταιρείας θα αποτελέσει σημαντική αρωγή στον δοκιμαζόμενο από την ακρίβεια και αισχροκέρδεια τοπικό πληθυσμό.

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button