Βασικά σημεία των ομιλιών του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Δεκτός με ενθουσιασμό από τους πολίτες της Θράκης έγινε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που περιοδεύει από νωρίς το πρωί στην περιοχή.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές του, συνομιλώντας μαζί τους στο κέντρο κάθε πόλης του Έβρου.

Δεκτός με ενθουσιασμό από τους πολίτες της Θράκης έγινε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που περιοδεύει από νωρίς το πρωί στην περιοχή.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές του, συνομιλώντας μαζί τους στο κέντρο κάθε πόλης του Έβρου.

Στη συνέχεια μετέβη στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Έβρου, έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του.

Πριν από λίγη ώρα και μετά το πέρας της συνάντησής του με τα μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης, συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του στο κέντρο της Κομοτηνής και ολοκλήρωσε την κεντρική ομιλία του, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Τα βασικά σημεία των ομιλιών του Απόστολου Τζιτζικώστα σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή είναι τα εξής:

Για το ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση:
Πολιτική σε έξι άξονες
Η χώρα μας σήμερα χρειάζεται μια πολιτική βασισμένη σε έξι άξονες:
1.Την αξιοπιστία, το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και την ασφάλεια.
2.Τις διαρθρωτικές αλλαγές με ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό.
3.Την ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
4.Την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και έναν νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
5.Αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν βάζουν εμπόδια στον επενδυτή, που τον διευκολύνουν.
6.Και βέβαια την αξιοποίηση επιτέλους της δημόσιας περιουσίας, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για την τόνωση της τοπικής οικονομίας:
Θα δώσουμε μάχη για να μη φορολογούνται πολύ περισσότεροι οι επιχειρήσεις της Θράκης σε σχέση με τις γειτονικές χώρες
Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει τρικλοποδιές στον τουρισμό, τις εξαγωγές τις εμπορικές συναλλαγές, τον πρωτογενή τομέα, νέο παραγωγικό μοντέλο δεν θα χτίζεται. Το προπύργιο της πατρίδας μας, θα βρίσκεται στη σκιά του κεντρικού κράτους, όσο θα καθηλώνεται από τον υδροκεφαλισμό της κεντρικής διοίκησης. Ο τόπος αυτός και η χώρα δεν θα προχωράνε μπροστά. Η δική μου λογική βρίσκεται στο αντίθετο άκρο της λογικής ΣΥΡΙΖΑ. Το πιστεύω βαθιά, ότι κάθε νομός και κάθε περιφέρεια πρέπει να έχουν ευκαιρίες.
Μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις παραγωγικές δυνάμεις και την κοινωνία, θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα εμπόδια για να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της υγιούς επιχειρηματικότητας, και προστασίας των κοινωνικά ασθενέστερων. Εξάλλου είναι πολλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που παραμένουν αναξιοποίητα. Και θέλω να εστιάσω σε κάτι ακόμα που θεωρώ κομβικό: Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο θέμα της άνισης φορολόγησης των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή, που η Ελλάδα μπαίνει σε ένα νέο υφεσιακό κύκλο, οι επιχειρήσεις στη Θράκη να φορολογούνται τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων. Οι συνέπειες είναι δραματικές για την τοπική οικονομία με πρώτη την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας. Για αυτό το θέμα θα δώσουμε μάχη μαζί με την τοπική κοινωνία, την αγορά και τους αρμόδιους φορείς. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα το επίδομα θέρμανσης θα το λάβουν λιγότεροι, πολλοί λιγότεροι δικαιούχοι. Μα δεν καταλαβαίνει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ζεσταθεί, ότι η Βόρεια Ελλάδα, η Θράκη θα παγώσουν, επειδή αυτοί πάνε από τη μία αποτυχία στην άλλη.

Για τις επιθέσεις που δέχεται η υποψηφιότητά του:
Σε λίγο θα φτάσουν να βγάλουν ανακοίνωση ότι ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα πρέπει να ονομάζεται Απόστολος και να είναι από τη Βόρεια Ελλάδα
Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος, έστω και ένας που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν μόνα τα συμφέροντα, οι βολεμένοι που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το χθες. Γι’ αυτό και η οργή τους, γι’ αυτό και οι επιθέσεις τους με τα παλιά αποτυχημένα κόλπα τους.
Αυτά όμως τα ξέρουμε και δεν περνάνε πια σε εμάς. Δεν περνούν οι στημένες δημοσκοπήσεις. Το επιχειρούν για δεύτερη φορά, με την ίδια εταιρεία, στα ίδια έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ξεκάθαρα ποια είναι η προτίμηση τους. Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη μια Νέα Δημοκρατία ηττοπαθή, φοβική, συμβιβασμένη και χτισμένη με παλιά υλικά.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο για τον Πρωθυπουργό της χώρας. Κανένα ασυμβίβαστο για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Είναι τόσο σαφές, είναι τόσο ξεκάθαρο. Καταλαβαίνω την αγωνία των μηχανισμών της ακινησίας, αλλά δεν θα κάνουμε κουρέλι και το Σύνταγμα για να ησυχάσουν. Κάποιοι μάλιστα δεν σέβονται ούτε το καταστατικό της ΝΔ. Σε λίγο θα φτάσουν να βγάλουν ανακοίνωση ότι ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ θεσμικά δεν θα πρέπει να ονομάζεται Απόστολος και να είναι από τη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμματου Απόστολου Τζιτζικώστα για αύριο είναι το εξής:
-Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015:
-10.00’: Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Καβάλας.
-13.00’: Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Δράμας.
-13.20’: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη.
-18.00’: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις υποδοχής της εικόνας της Παναγίας Ξενιάς στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών.
-18.30’: Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Σερρών.
-20.00’ – ΣΕΡΡΕΣ: Κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο «Ελπίδα».

Γραφείο Τύπου Απόστολου Τζιτζικώστα

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button