«Η αέναη εκλογολογία και εκλογολαγνεία των Ελλήνων Πολιτικών…»

Αυτό το «ψωμοτύρι» με τις πρόωρες εκλογές θα πρέπει κάποτε να σταματήσει, γιατί το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στους πολίτες και να σπέρνει πανικό στην αγορά….
Μια αγορά που βρίσκεται λίγο πριν από το μεγάλο μπαμ….
Και εκεί λοιπόν που η απειλή των πρόωρων εκλογών ήταν ήξεις αφίξεις από τον πρωθυπουργό, τώρα πήρε ημερομηνία …..

Αυτό το «ψωμοτύρι» με τις πρόωρες εκλογές θα πρέπει κάποτε να σταματήσει, γιατί το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στους πολίτες και να σπέρνει πανικό στην αγορά….


Μια αγορά που βρίσκεται λίγο πριν από το μεγάλο μπαμ….


Και εκεί λοιπόν που η απειλή των πρόωρων εκλογών ήταν ήξεις αφίξεις από τον πρωθυπουργό, τώρα πήρε ημερομηνία …..


Α, να ευχηθώ καλώ μήνα, έφτασε ο Νοέμβριος ο μήνας των αυτοδιοικητικών εκλογών και αν υποψιαστώ ότι και ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας εκλογών, εγώ θα μεταναστεύσω, για το πού θα σας το αποκαλύψω στη συνέχεια…..


Τώρα προηγείται η απειλή των εκλογών…..


Εκεί που είπα ότι το Σαββατοκύριακο θα κυλούσε ήρεμα –όσο βέβαια γίνεται στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου-έφτασε η είδηση ότι πιθανή ημερομηνία των πρόωρων εκλογών είναι η 12η Δεκεμβρίου…..


Και μάλιστα το σενάριο αυτό-γιατί είδηση θα γίνει αν οριστικοποιηθεί-είχε και το υποσενάριο του, αυτό των διπλών εκλογών, δηλαδή και εθνικών και αυτοδιοικητικών….


Δηλαδή, οι κάλπες που θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή και  δεν αναδείξουν σε μεγάλο ποσοστό τους νέους περιφερειάρχες  της χώρας και σε μικρότερο βαθμό τους δημάρχους, τότε το σενάριο θέλει τον Γιώργο να μεταθέτει  το δεύτερο γύρο των επαναληπτικών εκλογών μαζί με τις εθνικές για τις 12 Δεκεμβρίου….


 


Δε χρειάστηκε και πολύ για να εισπράξω και τις πρώτες αντιδράσεις του κοινωνικού μου περίγυρου….


Ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και πολιτική ή κομματική ταυτότητα, η πρώτη αντίδραση δεν ήταν και η καλύτερη….


Η απορία και η αγανάκτηση έκδηλα ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους…..


Και δεν είχαν και άδικο……


-«Μήνες τώρα μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα βασικά, κόβουν από την Παιδεία, κόβουν από την Υγεία, έκοψαν μισθούς και συντάξεις και τώρα μιλούν για πρόωρες εκλογές ; …Είναι σοβαροί; …Θα πάω με το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, που βγήκε ανοιχτά και  άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό μετά τη διακαναλική του συνέντευξη και τα περί πρόωρων εκλογών….. Προσυπογράφω τα λόγια του Μίκη, ¨σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα. Είμαστε σε διάλυση. Θα σταματήσουν τα πάντᨻ, ήταν οι βασικές ενστάσεις και επισημάνσεις  φίλων και συγγενών…..


 


Πού φτάσαμε λοιπόν, μόλις πέντε μέρες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στο τραπέζι να πέφτουν και οι εθνικές ……


Και εκεί που είχαμε να εξετάσουμε ποιο δήμαρχο και περιφερειάρχη θα ψηφίσουμε, να  στρέφεται το ενδιαφέρον μας και στις λίστες με τους υποψηφίους βουλευτές και τι σειρά θα έχουν…..


Ε, καλά λένε ότι οι Έλληνες είμαστε ολίγον τι απρόβλεπτοι και ακατανόητοι….


Εκεί που δεν υπάρχει λογική, βρίσκεις και έναν Έλληνα πολιτικό…..


Αυτή η εκλογολογία και εκλογολογανεία των Ελλήνων πολιτικών είναι το κάτι άλλο….αέναο συστατικό της πολιτικής ζωής του τόπου…


Έτσι όπως πάνε, θα κάνουν το δόλιο τον ελληνικό λαό να μισήσει την κάλπη…..


Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να τον εμπαίζουν έτσι…..;


Πού πήγαν οι χαρισματικοί πολιτικοί ηγέτες….;


Το πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών δεν είναι η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα τους , αλλά κυρίως η πολιτική κρίση….


Γιατί χωρίς καπετάνιο και πυξίδα το καράβι θα πέσει στην ξέρα ή θα βουλιάξει….


Αν υπήρχαν πεφωτισμένα πολιτικά μυαλά ο λαός θα ένιωθε ασφαλής και βέβαιος ότι η χώρα αργά η γρήγορα θα πατούσε και πάλι γερά στα πόδια της ….


Ότι οι θυσίες τους για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης θα έπιαναν τόπο….


Τώρα όμως το μόνο που βλέπουν είναι να πηγαίνουν άδικα οι θυσίες τους….


Τι θα πει πρόωρες εκλογές…..;


Μήπως ο Γιώργος αποδεικνύεται και αυτός αδύναμος κρίκος όπως ο Κώστας πριν από ένα χρόνο και ένα μήνα περίπου…..;


Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και αποφάσισε να πετάξει το μπαλάκι στους άλλους….;


Ή μήπως είναι μια έμμεση πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας…;


Γιατί με την οργή που έχουν οι ψηφοφόροι αυτοδύναμη κυβέρνηση αποκλείεται να εκλέξουν….


Αυτοδύναμο θα είναι το κόμμα της αποχής…..


 


Πάντως ο Πάγκαλος έδωσε την απάντηση τα περί πρόωρων εκλογών….


Τις έφερε στο προσκήνιο ο Αντώνης Σαμαράς με το δίλημμα που έθεσε καταδίκης του μνημονίου στις περιφερειακές εκλογές …..


Πέταξε λοιπόν το γάντι των πρόωρων εκλογών και ο Γιώργος απλά το σήκωσε ως όφειλε ως σωστός και υπεύθυνος πρωθυπουργός…..


Να κάτι τέτοια ακούω και ζω και μετά θέλω να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια από εδώ…..από μια Ελλάδα που αγαπώ και με πληγώνει …..όχι η ίδια αλλά εκείνοι που κρατούν τα ηνία της …..


Σκέφτομαι να μεταναστεύσω για Νορβηγία ….


Και ξέρετε γιατί….;


Γιατί για δεύτερη συνεχή χρονιά αποδεικνύεται η πιο ευημερούσα χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με το Δείκτη Ευημερίας του βρετανικού Legatum Institute ….


Ανάμεσα σε 110 χώρες που καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, η Νορβηγία ήρθε πρώτη και η τελική εκτίμηση περί ευημερίας βασίζεται σε συνδυασμό του πλούτου και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε κάθε κάρτος….


Μήπως ο Γιώργος αντί για πρόωρες εκλογές να πήγαινε τα στελέχη της κυβέρνησής του στο Όσλο για κάποια σεμινάρια ή καλύτερα για πιο φθηνά να προσλάμβανε κάποιον Νορβηγό οικονομολόγο…..;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button