Συγχαρητήρια κ. Παπανά

Τον αναπληρωτή καθηγητή παθολογίας – ενδοκρινολογίας και διαβητολόγο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Νίκο Παπανά φιλοξένησε στο εξώφυλλο του το περιοδικό “World Journal Diabetes”.

Είναι μία τιμητική, έμπρακτη αναγνώριση του κ. Νίκου Παπανά γιατρού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την προσφορά και το έργο του πάνω στο μεγάλο ιατρικό πρόβλημα, το σακχαρώδη διαβήτη.

Τον αναπληρωτή καθηγητή παθολογίας – ενδοκρινολογίας και διαβητολόγο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Νίκο Παπανά φιλοξένησε στο εξώφυλλο του το περιοδικό “World Journal Diabetes”.

Είναι μία τιμητική, έμπρακτη αναγνώριση του κ. Νίκου Παπανά γιατρού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την προσφορά και το έργο του πάνω στο μεγάλο ιατρικό πρόβλημα, το σακχαρώδη διαβήτη.

Συγχαρητήρια κ. Παπανά και ευελπιστούμε σε νέες διακρίσεις και σε νέα μετερίζια, για να ανακουφιστούν οι σακχαροδιαβητικοί ασθενείς της περιοχής μας, σε άμεση συνεργασία με ερευνητές, γιατρούς από όλο τον κόσμο, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

Η οικονομική βοήθεια σε μια επιχείρηση ή σε έναν ιδιώτη είναι δανεισμός, ενώ στις τράπεζες αποκαλείται ανακεφαλαιοποίηση.

Ο πολίτης και ο ιδιώτης υποχρεούται να επιστρέψει έντοκα, ενώ για τις τράπεζες δε θεωρούνται οφειλές και μεταβιβάζονται στον ελληνικό λαό.

Προετοιμάζεται με ταχύτατους ρυθμούς η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την κεφαλαιακή τους επάρκεια και για διόρθωση του δείκτη εμπιστοσύνης.

Δε θα πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, αν κάποιοι ευελπιστούν καλό θα είναι να το ξεχάσουν.

Αν δεν επιστρέψουν στις τράπεζες τα δις εκατομμύρια ευρώ που είναι σε σπίτια, σε τραπεζικές θυρίδες, στο εξωτερικό, δε θ’ ανοίξουν οι τραπεζικοί κρουνοί, δε θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

Με 86 δις ευρώ έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί οι τράπεζες και θα πρέπει η κυβέρνηση επιτέλους να έχει την εποπτεία των τραπεζών και να βρει ποιες διαδρομές ακολούθησαν τα χρήματα των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων.

Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν το ρόλο του εισαγγελέα και να μη χαθούν σε δαιδαλώδεις διαδρομές υγρά και ανήλιαγα μονοπάτια.

 

Ν’ ανοίξει ο φράχτης από τον Εβρο να περνούν οι “μετανάστες”, να βάλει η χώρα μας καράβι να τους μεταφέρει από τα τουρκικά παράλια, προτείνουν κάποιοι φωστήρες της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής ζωής της χώρας μας.

Θέλουν κάποιοι να καταστήσουν τη χώρα μας ένα απέραντο, ξέφραγο αμπέλι, όπου ο κάθε πικραμένος θα μπαίνει, θα μένει, θα φεύγει, θα εγκληματεί, χωρίς έλεγχο.

Εχουν αναλογιστεί αυτοί οι πεφωτισμένοι κύριοι τις επιπτώσεις για τη χώρα μας όταν τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα κλείσουν τα σύνορά τους;

Που θα διοχετευτεί αυτό το απέραντο ποτάμι ανθρωπίνων ψυχών που εισρέει καθημερινά;

Που θα στεγαστούν;

Πως θα ζήσουν;

Θ’ αντέξει το σύστημα υγείας;

Θα ενσωματωθούν ή θ’ αποτελούν ένα κλειστό γκέτο με όλες τις παρενέργειες;

 

Τελικά οι συγκυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτοί πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας, να κυβερνήσουν επιτέλους, να μην αντιπολιτεύονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να μην προσπαθούν να δαγκώσουν την ουρά τους.

Συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο, γνώρισμα της ελληνικής φυλής, ότι πάντα φταίνε οι άλλοι και πάντα γίνεται αναγωγή με τους προηγούμενους.

Οι αποφάσεις που παίρνονται είναι του γονάτου, έχουν στόχο επικοινωνιακό και αλλάζουν όπως τα πουκάμισα.

Προσελήφθησαν οι απολυμένες καθαρίστριες αναβαθμίστηκαν, άλλαξαν την υπαλληλική τους σχέση με μετατάξεις, τοποθετήθηκαν σε άλλες ανώτερες θέσεις, και το υπουργείο οικονομικών και ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσλάβει 165 νέες καθαρίστριες για να καλύψει τα κενά που προέκυψαν.

Κύριε υπουργέ υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο υπουργείο υγείας από ιατρικές ελλείψεις και στο υπουργείο παιδείας από καθηγητές και δασκάλους.

Ιεραρχήστε, επιτέλους, έστω και για μια φορά, τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας και δώστε το ειδικό σας βάρος στα δύο υπουργεία.

Δε θα χάσει η Βενετιά βελόνι, αν δεν προσληφθούν άμεσα καθαρίστριες, θα χάσουμε όμως ανθρώπινες ζωές και παιδεία που δε θα μπορεί ν’ ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Εχω την εντύπωση ότι, ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ίσως, θα έπαιρναν το μαστίγιο για να καθαρίσουν την κοινωνία από τους λίγους και τους μέτριους που ταλανίζουν τη χώρα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button