Επιστρέφει η εμπορική έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Με μεγάλες προοπτικές συνεργασιών και συμφωνιών για τους εκθέτες διοργανώνεται από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, μετά από διακοπή ενός έτους, η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015». Είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και της ΔΕΘ.

 

Με μεγάλες προοπτικές συνεργασιών και συμφωνιών για τους εκθέτες διοργανώνεται από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, μετά από διακοπή ενός έτους, η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015». Είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και της ΔΕΘ.

 

Πρόκειται για μια από τις πρώτες εμπορικές εκθέσεις που διοργάνωσε η ΔΕΘ εκτός Θεσσαλονίκης το 1992 και έκτοτε πέρασε από πολλά στάδια και σκαμπανεβάσματα με κομβική χρονιά για την λειτουργία της το 2014, οπότε για πρώτη φορά αποφασίστηκε η αναστολή της διοργάνωσής της.

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Κατερίνα Ιωαννίδου, επεσήμανε ότι «η απόφαση, εν μέσω capital control, για επαναλειτουργία της Έκθεσης ήταν δύσκολη, μέσα σε μία κρίση που συνεχώς βαθαίνει, δεν παύουν όμως να υπάρχουν οι ανάγκες της αγοράς και η επαφή με το καταναλωτικό κοινό που μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στην κάθε επιχείρηση. Άλλωστε οι πιο δυνατές επιχειρήσεις αποδεικνύουν την αξία τους εν μέσω οικονομικών κρίσεων», επισήμανε.

 

Ο μήνας διεξαγωγής της που άλλαξε από το 2013 και μεταφέρθηκε στο Νοέμβριο από το Μάιο που διεξαγόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσε έναν ακόμη λόγο προβληματισμού για την θετική της έκβαση. Παρόλα αυτά η κ. Ιωαννίδου στηρίζει την αισιοδοξία της στα επιτυχή αποτελέσματα της τελευταίας διοργάνωσης του 2013. «Ο μήνας δεν έχει τόση σημασία όση το ποιοι θα έρθουν, πώς θα στηθεί, τι παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρχουν και γενικώς το αποτέλεσμα, αν δηλαδή οι επιχειρήσεις μείνουν ευχαριστημένες από την προσέλευση του κόσμου και ο κόσμος από αυτό που θα δει», ανέφερε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, κάνοντας λόγο και για ενδιαφέρον Τούρκων εμπόρων-εκθετών αλλά και πολλών άλλων από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

 

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης θα είναι το Σαλόνι-αφιέρωμα για τα ελληνικά ποτά, που θα φιλοξενηθεί στους χώρους της, με σκοπό την προώθηση, καταγραφή και ανάδειξή τους, καθώς και τη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ντόπια προϊόντα στον κλάδο του ποτού.

 

Το εν λόγω αφιέρωμα στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και προβολή των ντόπιων ποτών, όπως και στην ανάδειξη της υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν, ανταγωνιζόμενα επάξια τα εισαγόμενα προϊόντα του κλάδου. Και το «μενού» όμως των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με γευσιγνωσίες ποτών και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων, μεταξύ άλλων.

 

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των διαφορετικών κατηγοριών κοινού (καταναλωτών και επιχειρήσεων) για τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, η αμφίδρομη και διαδραστική πληροφόρηση για τις σύγχρονες εξελίξεις και τις καινοτομικές μεθόδους οργάνωσης και διαχείρισης της παραγωγής, τυποποίησης προϊόντων, κλπ. η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, η ανταλλαγή απόψεων για τις τάσεις εξέλιξης των δυναμικών κλάδων της τοπικής οικονομίας και τις εκτιμήσεις προσανατολισμού της παραγωγής και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γενικά και των τοπικών παραγωγών ειδικότερα. Η Έκθεση θα λειτουργήσει και τις τρεις μέρες (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ σε μια στεγασμένη έκταση 3.500 τ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button