Σχόλιο της επιτροπής εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Στην ανάρτηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ αναφέρεται: «Απορρίφθηκε από τα έξι μέλη του Δ.Σ. η πρόταση του Τεκέογλου Ιωάννη για συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ξάνθης σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ, με το σκεπτικό ότι η ΕΛΜΕ συμμετέχει σε δράσεις και κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων και όχι πολιτικών φορέων».Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση των παρατάξεων νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού και στο Δ.Σ.

Στην ανάρτηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ αναφέρεται: «Απορρίφθηκε από τα έξι μέλη του Δ.Σ. η πρόταση του Τεκέογλου Ιωάννη για συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ξάνθης σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ, με το σκεπτικό ότι η ΕΛΜΕ συμμετέχει σε δράσεις και κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων και όχι πολιτικών φορέων».Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση των παρατάξεων νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού και στο Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου, με την προσθήκη πως δεν έγινε «συνδιαμόρφωση του πλαισίου».

Το ΠΑΜΕ, από το 1999 που ιδρύθηκε, αποτελεί μέτωπο των δευτεροβάθμιων, πρωτοβάθμιων συνδικάτων καθώς επίσης και συνδικαλιστών και επιτροπών αγώνα που συμφωνούν πως η εργατική τάξη ενιαία σαν τάξη πρέπει να αντιπαρατεθεί με το κεφάλαιο και το κράτος του και να διεκδικεί με βάση τις ανάγκες της. Αντιπαρατίθεται στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό καθώς αποτελεί το δούρειο ίππο κεφαλαίου – κυβερνήσεων μέσα στο εργατικό κίνημα γιατί  πέρα από το ξεπούλημα των συμφερόντων και των αγώνων της εργατικής τάξης, διοχετεύει στους εργαζόμενους το δηλητήριο της κοινωνικής συναίνεσης με την αποδοχή του στόχου της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των κοινωνικών διαλόγων.

Για παράδειγμα, στη Σάμο στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν το εκεί Εργατικό Κέντρο και το Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα τα Εργατικά Κέντρα σε άλλες 13 Πόλεις (Λάρισα, Νάουσα, Άρτα,κ.α), μεγάλες Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά. Στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Αθήνα το Νοέμβρη του 2014 πάνω από 1000 φορείς είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους (βέβαια και πάλι τότε όλοι μαζί καταψήφισαν τη συμμετοχή Διδασκαλικού Συλλόγου και ΕΛΜΕ).

Πού βλέπουν τον «πολιτικό φορέα» οι συνδικαλιστές παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού;

Αυτό που μάλλον βλέπουν και θέλουν να αποφύγουν σαν το διάολο το λιβάνι είναι την ταξική συνείδηση που καλλιεργεί το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, είναι την προσπάθεια να οργανωθεί αποτελεσματικά, ταξικά η αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και την ιδιαίτερα αποτελεσματική κυβέρνησή του, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ..

Πρέπει να προβληματίσει τους/τις συναδέλφους/ισσες η «σιγή ασυρμάτου» για μεγάλο χρονικό διάστημα των πλειοψηφιών και των 2 Δ.Σ.  για τα προβλήματα των σχολείων τη στιγμή που είναι η χρονιά με τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως επίσης και η άρνηση της πρότασής μας για να πραγματοποιηθούν οι Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις και των 2 Σωματείων στις 4 Νοέμβρη ώστε να υπάρχει ο χρόνος για την ουσιαστική προετοιμασία της επιτυχίας της Γενικής Απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Η βολική για το πέρασμα των νέων μνημονίων κυβέρνηση των πρώην «αντιμνημονιακών» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρειάζεται και το βολικό νέο και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Άλλωστε η στάση τους εναρμονίζεται με αυτήν που έχουν οι παρατάξεις τους σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. Στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκλητικά μετά την κινητοποίηση αδιόριστων εκπαιδευτικών και συνδικαλιστών εκπαιδευτικών βγάλανε ανακοίνωση που έγραφαν: «Στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, το κλίμα οξύνθηκε από συνεχείς παρεμβάσεις συνδικαλιστικών στελεχών συγκεκριμένων παρατάξεων με συνέπεια την τελική ακύρωση της συνάντησης». Στην ΑΔΕΔΥ οι συνοδοιπόροι τους συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψήφισαν λευκό για την γενική απεργία της 12ης Νοέμβρη με εκπρόσωπό τους, μην έχοντας ουσιαστικά επιχειρήματα, να ειρωνεύεται την ανάγκη προετοιμασίας της απεργίας, λέγοντας ότι δεν είναι ούτε θεατρική παράσταση, ούτε ποδοσφαιρική ομάδα, για να θέλει προετοιμασία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα

“να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση του νέου και του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

“σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 27 Οκτώβρη στις 18:30΄στην Κεντρική Πλατεία (αναβλήθηκε στις 22/10 λόγω των καιρικών φαινομένων), στο οποίο συμμετέχουν 5 πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα : Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων (με απόφαση Γ.Σ), Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Σωματείο Εργαζομένων στη ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ, Εργαζομένων Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ.

“σε καθολική συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30΄πμ. στην Κεντρική Πλατεία. Όπως το 2001 με το ν/διο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό μπορούμε  να αποτρέψουμε την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 
 
 

 

 

 

 

Επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button