Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ εκφράζει τη θλίψη της, για τον χαμό του Χάουαρντ Κένταλ και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ εκφράζει τη θλίψη της, για τον χαμό του Χάουαρντ Κένταλ και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Howard Kendall είχε γεννηθεί στις 22 Μαίου 1946 στην Αγγλία και είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Preston όπου και αγωνίστηκε σε τελικό του κυπέλλου Αγγλίας το 1964. Η πολύ καλή του παρουσία στα πρωταθλήματα, του επέφεραν την μεταγραφή στην Everton όπου και άλλαξε θέση και από αμυντικός έγινε μέσος. Εκείνη την εποχή η Everton είχε σπουδαία ομάδα και αποτελώντας μία πολύτιμη μονάδα ενός ικανού συνόλου, ο Howard Kendall κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας το 1970. Αργότερα συνέχισε στην Birmingham και μετά στην Stoke.

Από το 1979 ξεκινάει η καριέρα του ως προπονητής όταν και ανέλαβε την Blackburn και εν συνεχεία την αγαπημένη του Everton. Παρότι η αρχή του ως προπονητής δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, εν τούτοις η δουλειά του βγήκε αργότερα στους αγωνιστικούς χώρους και κατάφερε να διακριθεί, τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του με διακρίσεις σε κύπελλα και πρωταθλήματα.

Την σαιζόν 1994-1995 ήρθε στην Ξάνθη για λογαριασμό της SKODA ΞΑΝΘΗ και η άφιξη του αποτέλεσε πρώτο θέμα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 28 Αυγούστου σε αγώνα εναντίον του Πανιωνίου τον οποίο και κέρδισε με 4-1 χάρη σε τέρματα των Τεγγελίδη (2), Βιλανάκη και Μαρτσέλο. Ακολούθησαν 2 ήττες και εκτός έδρας ισοπαλία στην ΑΕΚ. Στις 30 Οκτωβρίου 1994 κάθεται για τελευταία φορά στον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας, καθώς η SKODA ΞΑΝΘΗ ήρθε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στον Απόλλων Αθηνών.

Στην συνέχεια της καριέρας του ο Howard Kendall επέστρεψε στην Notts County και ξανά στην Everton ενώ το 1998 ανέλαβε τον Εθνικό Πειραιώς για 12 παιχνίδια.

Παραμένει ο μοναδικός Άγγλος προπονητής που οδήγησε ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση Ευρωπαϊκού τίτλου και από το 2005 το όνομά του βρίσκεται στο πάνθεον του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στους 7 αγώνες στον πάγκο της SKODA ΞΑΝΘΗ είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες και τέρματα 14-10.

Καλό παράδεισο…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button