«Εκπαίδευση Μηχανικών – μελών του ΤΕΕ-Θράκης για Συγκρότηση συνεργείων Επιθεωρήσεων – Εκτιμήσεων των τεχνικών υποδομών σε περίπτωση σεισμού»

 Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση καταστροφικών συμβάντων εξαιτίας φυσικών φαινομένων (σεισμοί, πλημμύρες κλπ) σε αρκετά εκ των οποίων αναγνωρίζονται ανθρώπινες ευθύνες.

 Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση καταστροφικών συμβάντων εξαιτίας φυσικών φαινομένων (σεισμοί, πλημμύρες κλπ) σε αρκετά εκ των οποίων αναγνωρίζονται ανθρώπινες ευθύνες.

         Η Πολιτεία και οι υπεύθυνοι μηχανικοί βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδο απόδοσης των παρεμβάσεων τόσο προ του συμβάντος όσο και μετά από αυτό. Το Αρμόδιο Υπουργείο έχει εκπονήσει το σχέδιο «Ξενοκράτης», το οποίο συμπληρώνεται και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά και με την συσσωρευόμενη εμπειρία από τα συμβάντα που καταγράφονται σε όλη την χώρα. (Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων ΑΔΑ: Β4ΩΗΙ-ΤΞ3).

       Στα πλαίσια αυτά η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘρ έχει εκδώσει ειδικό τεύχος “ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ ΠΑΜΘρ / Δεκέμβριος2013”σύμφωνα με το οποίο, ανατίθεται σημαντικός ρόλος στο ΤΕΕ Θράκης διά των συναδέλφων μηχανικών που συγκροτούν συνεργεία εκτιμήσεων και ομάδες επεμβάσεων για τις επιθεωρήσεις – αποκαταστάσεις των τεχνικών υποδομών σε περιπτώσεις συμβάντων.

     Το ΤΕΕ Θράκης χαιρετίζει την προσπάθεια της ΠΑΜΘρ και θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται ο κοινωνικός ρόλος των μηχανικών και αναγνωρίζεται η συμβολή των συναδέλφων.

     Για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των συναδέλφων, που προτίθενται να συμμετάσχουν στα ως άνω συνεργεία και τις ομάδες επεμβάσεων θα οργανώσει ειδικά τεχνικά σεμινάρια σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ώστε να αποκτηθούν εξειδικευμένες γνώσεις για την εκτίμηση και την αποκατάσταση τεχνικών έργων.

   

Για τους παραπάνω λόγους:

 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – μέλη του ΤΕΕ-Θράκης

Που επιθυμούν :

–        Να συμμετέχουν στην συγκρότηση του περιφερειακού μηχανισμού αντιμετώπισης σημαντικών σεισμικών συμβάντων.

–        Να λάβουν την ειδική εκπαίδευση σε σεμινάρια που θα οργανώσει το ΤΕΕ Θράκης (το πρόγραμμα θα καθοριστεί μετά τις δηλώσεις),

να δηλώσουν συμμετοχή

 

                             μέχρι την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

 

υποβάλλοντας την ειδική Αίτηση, που δύνανται να την αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ-Θράκης όπου έχει αναρτηθεί (www.teethrakis.gr) ή εφόσον το επιθυμούν, να την παραλάβουν από τα Γραφεία του ΤΕΕ-Θράκης (Κομοτηνή – Παρνασσού 6).

       Τα στοιχεία που θα υποβληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την στελέχωση των Περιφερειακών Ομάδων που θα συγκροτηθούν με ευθύνη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘρ.

 

(Πληροφορίες: Γραμματεία ΤΕΕ-Θράκης τηλ. 2531035313-4)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button