Εχουμε ανάγκη από παρουσία πολιτικών, όπου θα συμβαδίζουν, θα είναι συμβατές οι προεκλογικές υποσχέσεις με τη μετεκλογική υλοποίηση

Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, σε ένα φιλέτο που όμοιό του, ίσως, δεν υπάρχει στην πλάση, στην οποία, οι πολιτικές κυβερνητικές επιλογές την έχουν οδηγήσει στα τάρταρα.

Κανένας πολιτικός και καμία πολιτική παράταξη δεν μπορούν να εξαγνιστούν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ, κανείς δεν είναι αναμάρτητος, δεν είναι αθώος του “αίματος” της ελληνικής οικονομικής καταστροφής και κανείς από τους πολιτικούς δεν είναι ανεύθυνος και τιμητής των πάντων σ’ αυτή τη χώρα.

Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, σε ένα φιλέτο που όμοιό του, ίσως, δεν υπάρχει στην πλάση, στην οποία, οι πολιτικές κυβερνητικές επιλογές την έχουν οδηγήσει στα τάρταρα.

Κανένας πολιτικός και καμία πολιτική παράταξη δεν μπορούν να εξαγνιστούν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ, κανείς δεν είναι αναμάρτητος, δεν είναι αθώος του “αίματος” της ελληνικής οικονομικής καταστροφής και κανείς από τους πολιτικούς δεν είναι ανεύθυνος και τιμητής των πάντων σ’ αυτή τη χώρα.

Εχουμε ανάγκη από παρουσία πολιτικών, όπου θα συμβαδίζουν, θα είναι συμβατές οι προεκλογικές υποσχέσεις με τη μετεκλογική υλοποίηση.

Η υφαρπαγή της ψήφου των ελλήνων πολιτικών με όμορφα συνθήματα και ανεκπλήρωτων υποσχέσεων ίσως πρέπει να θεωρείται “κακούργημα” και να διώκεται, όχι ως πολιτική ευθύνη που ισχύει σήμερα, αλλά να έχουν και την πειθαρχική ευθύνη με την κατάργηση του γνωστού νόμου περί ευθύνης υπουργών.

 

Στο ύψος των 4,34 δις ευρώ θα επιβαρυνθούν οι πολίτες και τα νοικοκυριά μέχρι 31-12-16 με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα ταξίδια “αναψυχής” του κ. Βαρουφάκη και τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της συμφωνίας από το οικονομικό επιτελείο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως στρώσεις, λένε, έτσι θα κοιμηθείς.

Η ουσιώδης και καταλυτική διαφορά είναι, ότι, άλλος στρώνει, χωρίς εμάς για μας και άλλος τελικά κοιμάται.

 

Ο αγώνας των μεταλλωρύχων στις Σκουριές Χαλκιδικής δικαιώθηκε, βάσει της προσωρινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναστέλλεται η απόφαση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

Οι μεταλλωρύχοι επέστρεψαν στις δουλειές τους και τα χαμόγελα άνθισαν στα χείλη τους και στις οικογένειές τους.

Είναι η πρώτη νίκη εργαζομένων και μία ήττα με απρόβλεπτες, ίσως, συνέπειες για τις κυβερνητικές επιλογές, καθώς οι ασκοί του Αιόλου για ανάλογες διεκδικήσεις κοινωνικών ομάδων έχει ανοίξει.

Οι αγώνες των εργαζομένων, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες με ευθύνη συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δικαιώθηκαν  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αγώνες των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης δικαιώθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Κανένας αγώνας δεν είναι προκαταβολικά χαμένος.

Μόνο ο αγώνας που δε δίνεται είναι χαμένος.

 

Δε συνέβη εις Παρισίους, αλλά εν Αμυνταίω Φλωρίνης.

Τα αρμόδια όργανα του ΣΔΟΕ, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σε πανηγύρι, διαπίστωσαν ότι, μία μικροπωλητής έκοβε αποδείξεις με ταμειακή “μαϊμού”.

Ενώ καταλογίστηκε το πρόστιμο, βεβαιώθηκε η παράβαση, τόσο η παραβάτης, όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματίες προπηλάκισαν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τους μήνυσαν για κατάχρηση της εξουσίας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι και ορίστηκε κανονική δικάσιμος.

Αυτά συμβαίνουν εν Ελλάδι, εν έτει 2015, σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Τσίπρα – Καμμένου.

Ελλάς το μεγαλείο σου…!!!

 

Στο αίτημα του πρωθυπουργού κατά την ανάγνωση στο κοινοβούλιο των προγραμματικών δηλώσεων για συναίνεση, εισέπραξε τρία (συν δύο) μεγαλοπρεπή ΟΧΙ από τη Δημοκρατική Παράταξη (Ανδρέας Λοβέρδος), το Ποτάμι (Σπύρος Λυκούδης) και από την Ενωση Κεντρώων (Μάριος Γεωργιάδης), ενώ αναμένονται ανάλογα ΟΧΙ από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την πολιτική καθίζηση που υπέστησαν… τώρα που έχουν καεί από το χυλό κρατάνε αποστάσεις, αν μην καούν και από το γιαούρτι.

Κύριε πρωθυπουργέ ζητήσατε από τον ελληνικό λαό την πρώτη θέση στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη και την είσοδο του κυβερνητικού σας εταίρου στη βουλή, ο λαός ικανοποίησε την επιθυμία σας και το πανηγυρίσατε δεόντως στην εξέδρα.

Τώρα είναι η ώρα, είναι η αρχή της πορείας για να πετύχετε τους προεκλογικούς σας στόχους και με τον Πάνο Καμμένο να βγάλετε τη χώρα από την κρίση και να δώσετε προοπτική, όραμα και ελπίδα στη νέα γενιά, να μειώσετε την ανεργία, να σταματήσετε το άδειασμα του καλαθιού της νοικοκυράς και να μειώνεται τους μισθούς των εργαζομένων και τις συντάξεις των περήφανων γηρατειών.

 Ο χρόνος θα δείξει και η ιστορία θα καταγράψει την επιτυχία ή την αποτυχία σας, χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ιδού γήπεδο, αγωνιστείτε, δώστε τις μάχες που απαιτούνται σε όλα τα μέτωπα, ξεχάστε το εγώ σας, πορευτείτε με το εμείς, σαν ομάδα, όχι για το προσωπικό αλλά για το γενικό συμφέρον της κοινωνίας.

 

Οσο οι κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) χαρίζουν, διαγράφουν πρόστιμα σε πετρελαϊκές εταιρείες 1,2 δις ευρώ εν μια νυκτί, όσο η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου  δεν ακυρώνει την κατάργηση της διαγραφής και ασχολείται με τις μαρίδες, τους μικροεπαγγελματίες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις φάλαινες της φοροδιαφυγής, θα έχουμε φαινόμενα τύπου Αμυνταίου Φλώρινας.

Ο πακτωλός της φοροδιαφυγής είναι στις λίστες, στις off shore, αν και γνωρίζουν ότι η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται στις 31-12-2015.

Αιδώς Αργείοι…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button