ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΤΟΥΣ 2008

Αγαπητοί συμπολίτες το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους οικείους σας το έτος 2009 να είναι μια Καλή Χρονιά με Υγεία , Ευημερία, Ειρήνη και Οικογενειακή Γαλήνη. Στις δύσκολες εποχές με τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τους πάντες είναι ακόμη πιο δύσκολο να μιλάμε για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Αγαπητοί συμπολίτες


το διοικητικό συμβούλιο εύχεται σε σας και στους οικείους σας το έτος 2009 να είναι μια Καλή Χρονιά με Υγεία , Ευημερία, Ειρήνη και Οικογενειακή Γαλήνη. Στις δύσκολες εποχές με τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τους πάντες είναι ακόμη πιο δύσκολο να μιλάμε για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Όσον αφορά το Σύλλογο της “αγάπης” όμως, υποσχεθήκαμε όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας , πάνω και πέρα απ’ αυτές, να προσπαθούμε διαρκώς να φανούμε άξιοι της εμπιστοσύνης όλων όσων στηρίζονται σε  εμάς για να έχουν το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς και να χαίρονται το “δώρο” της ζωής. 


Φέτος για μια ακόμη χρονιά μαζί με τις ευχές μας σας ενημερώνουμε επιγραμματικά για τις δράσεις της χρονιάς που τελειώνει με την ετήσια πλέον καθιερωμένη ανασκόπηση.  


Το Δ.Σ. συνεχίζοντας τις προσπάθειες  προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο τρόπο να παρακινήσει τους συμπολίτες μας να δίνουν αίμα, και σ’ αυτόν τον αγώνα όλοι έχουμε την ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε. Το 2008 ήταν ακόμη μια άριστη χρονιά για το Νομό μας. Είμαστε περήφανοι για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν πολλοί που ακόμη δε πήραν την απόφαση να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Ο Σύλλογος ήρθε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πρώτος στην Ελλάδα σε προσφορά ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αφού τα μέλη του προσέφεραν 4051 μονάδες αίματος σημειώνοντας σε τρία έτη αύξηση της τάξης του 62,56% (2492 μονάδες το 2005). Βοηθήσαμε και ανακουφίσαμε πάνω από 1250 συμπολίτες μας (στοιχεία που αφορούν το 2008) με εκατοντάδες μονάδες αίματος. 


Πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Εορτή του Ξανθιώτη Εθελοντή Αιμοδότη υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, στην οποία τιμήθηκαν 108 αιμοδότες με 10 αιμοδοσίες και πάνω με τα αργυρά(19) και χάλκινα(83) μετάλλια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από φέτος καθιερώθηκε και ειδικό βραβείο τιμής για τους έχοντες πάνω από 40 εθελοντικές αιμοδοσίες και τιμήθηκαν   6 αιμοδότες-μέλη του Συλλόγου μας.


Μεγάλη επιτυχία θεωρείται  η ενσωμάτωση της εκδήλωσης της υποδοχής της φλόγας της “ΑΓΑΠΗΣ”  στις Εορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης στα πλαίσια της ετήσιας Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών. Η φετινή εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού η συμμετοχή του Θανάση Πολυκανδριώτη και των συνεργατών του με τα 40 μπουζούκια αποτέλεσε μια από τις καλύτερες συναυλίες όλων των εποχών στην πόλη μας. Η υποδοχή της φλόγας της “ΑΓΑΠΗΣ”  είναι γεγονός ότι “θα φιλοξενείται” πλέον σε αυτόν τον πολιτιστικό κορυφαίο  θεσμό της πόλης μας. Αποδίδουμε τα εύσημα για ακόμη μια φορά τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη που έχουν αγκαλιάσει το Σύλλογό μας όσο και στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου που μας παρέχουν ότι διευκολύνσεις χρειαζόμαστε. Επίσης στους δεκάδες λαμπαδηδρόμους που συμμετέχουν κάθε χρονιά.


Συνεχίζουν αρκετοί φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία κατά τη διάρκεια του έτους να εκδηλώνουν  το ενδιαφέρον τους να φτιάξουν τμήμα αιμοδοσίας και να το ενσωματώσουν στις τάξεις μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το 2008 διεύρυναν την οικογένειά μας ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης , το Σωματείο των ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Τοπείρου.  Σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη πραγματοποιήθηκαν περίπου 50 οργανωμένες εξωτερικές αιμοληψίες κάτι που βοήθησε αρκετά στο έργο μας. Η έλλειψη προσωπικού της Διεύθυνσης Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν επιτρέπει δυστυχώς να λειτουργεί η αιμοδοσία και τα απογεύματα δημιουργώντας κάποια προβλήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν το αίμα τους. Ένα πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί  λύση από το νέο έτος  με τη μέριμνα του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου μας. Μέχρι να γίνει όμως αυτό όσοι από σας δε μπορέσατε να προσφέρατε το αίμα σας στις εξωτερικές εθελοντικές αιμοληψίες στα χωριά σας, στο χώρο εργασίας σας ή στους Συλλόγους και Σωματεία σας, θα πρέπει να πηγαίνετε μόνοι σας στο Νοσοκομείο στο πρωινό ωράριο.


Μεγάλη ευαισθησία συνεχίζουν να δείχνουν οι συμπολίτες μας στην παρουσία της ειδικής κινητής  μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, στις δύο επταήμερες εξορμήσεις του Μαρτίου και του Οκτωβρίου του 2008. Μια συνεργασία που αποδείχτηκε από την αρχή άψογη, επιβεβλημένη, και από αρχής εξ αρχής ανέδειξε τη δυναμική και την προοπτικής της. Εκτός από τη συνεισφορά των Ξανθιωτών αιμοδοτών στην μετάγγιση παιδιών που προέρχονται από  ολόκληρη την Ελλάδα με συνολικά 846 μονάδες είχαμε την ευαισθητοποίηση 396 νέων εθελοντών αιμοδοτών  κυρίως μουσουλμάνων και νέων σε ηλικία ανθρώπων από 16,5 έως 30 ετών. Κάτι που θεωρείται εξαιρετικά επιτυχές και ελπιδοφόρο για το μέλλον. Η συνεργασία θα συνεχιστεί και περιμένουμε με λαχτάρα στις 28 Μαρτίου του 2009 να υποδεχτούμε με “ΑΓΑΠΗ” το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Ας είμαστε όλοι μας εκεί!


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πάνω από 850 αδελφοί μουσουλμάνοι αιμοδότες έλαβαν και αυτοί ευχετήριες κάρτες για τις εορτές του Σεκέρ Μπαϊράμι τον μήνα Οκτώβριο. 


Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2008 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη το 1ο Πανελλήνιο Ιδρυτικό Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών από 18 έως 30 ετών. Συμμετείχαν 180 νεαροί σύνεδροι από ολόκληρη τη χώρα. Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για την ανάθεση της διοργάνωσης και τους Συλλόγους μέλη τους που μας “εμπιστεύτηκαν” τα παιδιά τους. Ελπίζουμε οι νέοι σύνεδροι της Ξάνθης να αποτελέσουν τους “Απόστολους” της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.


Το χρονικό διάστημα Μάρτιος 2007 – Νοέμβριος 2008 ο Σύλλογος υλοποίησε δύο ετήσια προγράμματα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας σε ολόκληρο το Νομό Ξάνθης συγχρηματοδοτούμενα κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο “Ανάπτυξη και προώθηση της Εθελοντικής αιμοδοσίας στο Νομό Ξάνθης και στον Δήμο Σταυρουπόλεως σε ευπαθείς ομάδες”. Μεγάλη βοήθεια και συμβολή στις εγκρίσεις τους είχαν τόσο ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός όσο και ο πρώην βουλευτής Ξάνθης κ. Φίλιππος Τσαλίδης. Με την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων μπορούμε και απασχολούμε τα δύο άτομα προσωπικό στο γραφείο αλλά και ενισχύουμε τις  δράσεις μας (έκδοση εντύπων, αφισών, διοργάνωση ημερίδων, αγορά πάγιου εξοπλισμού όπως Η/Υ, έπιπλα, βιντεοπροτζέκτορα, πρόγραμμα παρακολούθησης αιμοδοσιών, ιστοσελίδα).  


Τέλος δε θα πρέπει να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στον πρώην Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Νίκο Φωτιάδη για τον συνεχή αγώνα του να βοηθά οικονομικά τον Σύλλογο πουλώντας ο ίδιος προσωπικά λαχεία και προσκλήσεις των εκδηλώσεων μας όπως και στο Στρατηγό Διοικητή του Δ’ΣΣ Αντγο Γεώργιο Ταμουρίδη για τη συνεχή συμπαράσταση και στήριξη στις δράσεις μας.                


Αγαπητοί συμπολίτες,


το δεύτερο μέρος της  παρούσης ετήσιας επιστολής ως είθισται, αποτελείται από ενημερωτικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε μέλος και φίλος μας :


1. Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:00μμ. Το Σάββατο και τις αργίες μόνο τα πρωινά 09:00-12:30μμ.Θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσει και κάποια απογεύματα.


2. Το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί πλέον καθημερινά προς εξυπηρέτηση των μελών και οποιουδήποτε ζητήσει τη βοήθειά μας, τα πρωινά από  Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-13:30μμ και τα απογεύματα από  Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-22:00μμ. Περάστε να γνωριστούμε από κοντά.


3. Η ηλεκτρονική σελίδα μας για κάθε πληροφορία είναι το www.sagapi.gr .Όσοι έχετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρακαλούμε να ενημερώσετε τη γραμματεία μας για να επικοινωνούμε πιο άμεσα μαζί σας. Επίσης όσοι θέλετε δώστε και τα email φίλων και γνωστών σας προκειμένου να τους ενημερώνουμε.


4. Ο Ετήσιος Χορός των Αιμοδοτών και η κοπή της βασιλόπιτας θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2009 στο κοσμικό κέντρο “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” με τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ, τιμή η οποία συμπεριλαμβάνει και λαχείο μεγάλων δώρων από τους χορηγούς μας. Προσκλήσεις διατίθενται ήδη από τα γραφεία του Συλλόγου. Σας περιμένουμε λοιπόν προκειμένου να ενισχύσουμε με την παρουσία μας τα οικονομικά του Συλλόγου (το μόνο έσοδο που προέρχεται από τα μέλη μας) αλλά και να συσφίξουμε τις σχέσεις μεταξύ των μελών και των φίλων μας. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.


 5. Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης η Επαναληπτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Με τη λήξη της τριετούς θητείας του νυν διοικητικού συμβουλίου καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Χρειάζεται να ανανεωθεί το Δ.Σ. για να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά ο Σύλλογος της “ΑΓΑΠΗΣ”.Είναι επίσης λυπηρό να μην υπάρχει προσέλευση για να έχουμε τις ιδέες και τις προτάσεις όλων σας είτε είστε μέλη είτε όχι. Για να ασκήσετε έλεγχο και κριτική στο Δ.Σ.. Θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να συμμετέχουμε αφού συνεχώς υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και για την καθημερινότητά μας.


6. Γνωρίζετε όλοι ότι  δεν έχουμε συνδρομές από τα μέλη μας. Ο Σύλλογος απεναντίας δέχεται οικονομικές ενισχύσεις από οποιονδήποτε το επιθυμεί. Βοηθήστε ο καθένας όπως μπορεί!!!


 7. Με απόφαση της Γ.Σ. της 26/3/2006 και βάσει του νέου Καταστατικού μας το  Δ.Σ. έχει την εξουσιοδότηση να εγγράφει υποψήφια μέλη για τη δωρεά οργάνων σώματος  και δότες αιμοπεταλίων


8. Από τον Νοέμβριο του 2006 έχει συσταθεί Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Αφορά νέους από 18 έως 28 ετών οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερο στον αγώνα για ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Νομό μας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία. 


 9. Από το 2006 υπάρχει ενημέρωση μέσω κινητών τηλεφώνων με γραπτά μηνύματα (SMS) στα μέλη μας αλλά και σε συμπολίτες μας. Πολλοί από σας έχουν ίσως λάβει κατά διαστήματα εκκλήσεις για έκτακτα περιστατικά. Σας επισημαίνουμε ότι έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και βοηθούν στην άμεση κινητοποίηση λόγω αναγκών και εξαίρετων περιπτώσεων. Σας παρακαλούμε όσο το δυνατόν να ανταποκρίνεστε σε αυτό το “κάλεσμα ζωής”. Πάντως για μια ακόμη φορά σας συνιστάμε σε όσους μπορείτε να προσφέρετε δύο φορές τουλάχιστον το χρόνο το αίμα σας , από τις οποίες η μία θα μπορεί να είναι η εβδομάδα που έχετε την προσωπική σας εορτή ή επέτειο. Για να το θυμόσαστε αλλά και να κάνετε ένα δώρο ζωής στον εαυτό σας. Ας προσφέρουμε λίγο από το αίμα μας κατά τη διάρκεια των εορτών καθώς και στις μεγάλες ανάγκες που παρουσιάζονται πάντα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάθε σταγόνα μετράει. Ας προσθέσουμε και τη δική μας! 


Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος   Ιωάννης Παπαχρόνης       


  Η Γεν. Γραμματέας Αλεξάνδρα Τσάκατου

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button