Αστυνομικά Νέα

Αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων από την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Έβρου, παρά την εντεινόμενη πίεση

Περίπου 900 άτομα, ανά ημέρα, προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα στο διάστημα 14-17 Αυγούστου

 Σύλληψη 12 διακινητών παράτυπων μεταναστών στον Έβρο και 29 σε όλη την επικράτεια

 Στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε την είσοδο περίπου 900 παράτυπων μεταναστών, ανά ημέρα, τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, από 14 Αυγούστου και ώρα 06:00 έως 17 Αυγούστου την ίδια ώρα (06:00), ο συνολικός αριθμός αποτροπών εισόδου παράτυπων μεταναστών ανήλθε στις 2.720.  Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 85 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου και 29 διακινητών παράτυπων μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τους 12 εκ των συλληφθέντων στην περιοχή του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα από 28 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου, η ΕΛ.ΑΣ. -στη Μακεδονία και τη Θράκη- είχε συλλάβει άλλους 58 διακινητές παράτυπων μεταναστών.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, στη βάση της τήρησης της νομιμότητας, με γνώμονα το δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button