Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επίκεντρο αναπτυξιακού σχεδιασμού

Πολύ σημαντικές ανακοινώσεις έκανε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο Σουφλί σε συνάντηση με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, παρουσιάζοντας τα προγράμματα δράσεων του Υπουργείου. Αυτά αφορούν τρεις δράσεις κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για την κοινωνική εργασία, τη σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων και τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα.

    Πολύ σημαντικές ανακοινώσεις έκανε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο Σουφλί σε συνάντηση με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, παρουσιάζοντας τα προγράμματα δράσεων του Υπουργείου.


Αυτά αφορούν τρεις δράσεις κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για την κοινωνική εργασία, τη σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων και τα τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα.


Στόχος των προγραμμάτων, στο επόμενο χρονικό διάστημα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τον Έβρο, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας, η οποία προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.


Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος για το κομμάτι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, είναι 30 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο από κάθε Περιφέρεια.


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης ανέφερε στην συνάντηση, ότι “το έως τώρα αναπτυξιακό μοντέλο της Περιφέρειας αλλάζει, καθώς οι περιφερειακές δυνάμεις, θα έχουν τον πρώτο λόγο”.


Συνεχίζοντας ο κ. Γιαννακίδης τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να υπάρξει μια διακομματική συνεννόηση, “προκειμένου να υπάρξει μια σεβαστή αναπτυξιακή πορεία, η οποία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button