Μετά τις τρελές αγελάδες, τη νόσο των πουλερικών και τις ζωονόσους των αιγοπροβάτων, επιτέλους έχουμε και ένα θετικό μήνυμα για τις ευεργετικές ιδιότητες του παρεξηγημένου καφέ

Μια επιτροπή σοφών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εξέδωσε πόρισμα, ότι, δε δημιουργούμε κανένα πρόβλημα στον οργανισμό μας, αντίθετα, πίνοντας 4, 5 καφέδες την ημέρα δρα ευεργετικά στις καρδιολογικές παθήσεις και στο διαβήτη τύπου δύο, ασθένειες που βρίσκονται στην κορυφή, μαζί με τον καρκίνο, στις πρώτες αιτίες θανάτου.

Μια επιτροπή σοφών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εξέδωσε πόρισμα, ότι, δε δημιουργούμε κανένα πρόβλημα στον οργανισμό μας, αντίθετα, πίνοντας 4, 5 καφέδες την ημέρα δρα ευεργετικά στις καρδιολογικές παθήσεις και στο διαβήτη τύπου δύο, ασθένειες που βρίσκονται στην κορυφή, μαζί με τον καρκίνο, στις πρώτες αιτίες θανάτου.

Αλλάζουν τελικά όλα τα δεδομένα και όσα ξέραμε για τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του καφέ ή έχει σχέση το πόρισμα των αμερικανών σοφών με τη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων, με την αύξηση των τιμών πωλήσεων του καφέ από τις χώρες παραγωγής, της εμπορίας και των καταστημάτων που τον παρασκευάζουν στη μορφή που τον απολαμβάνουμε στις καφετέρειες και άλλα ανάλογα στέκια;

Μετά τις τρελές αγελάδες, τη νόσο των πουλερικών και τις ζωονόσους των αιγοπροβάτων, επιτέλους έχουμε και ένα θετικό μήνυμα για τις ευεργετικές ιδιότητες του παρεξηγημένου καφέ.

 

Δεν υπάρχει τηλεοπτική εκπομπή, πρωϊνάδικο, μεσημεριανάδικο, απογευματινή και βραδινή να μην μας καλεί να τηλεφωνήσουμε στα γνωστά πενταψήφια, έναντι 2,5 έως 3,5 ευρώ την κλήση, για να κερδίσει ο γρηγορότερα(;) ένα τάμπλετ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή αρκετά ευρώ μετρητά.

Τα προσφερόμενα από τις εκπομπές προϊόντα είναι δωρεάν προσφορά των εταιριών.

Τα χρήματα όμως τα οποία μαζεύονται κλήση – κλήση και πάνε υπέρ του καναλιού; Αποδίδεται ο ΦΠΑ και φορολογούνται ανάλογα ή χάνονται σε υπόγειες διαδρομές και σκοτεινά ανήλια και αδιάφανα μονοπάτια;

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ακούνε;

 

Ισχυρίζεται μετ’ επιτάσεως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έχει κλείσει διότι, δεν εφαρμόζουν ότι έχουν υπογράψει και ότι προβλέπεται στη σύμβαση για τον τρόπο επεξεργασίας του μεταλλεύματος και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν τολμούν να μας πουν για τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για τη μη μείωση μισθών και συντάξεων, για τη μείωση της ανεργίας, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για τις βαρύγδουπες, ανούσιες και άνευ περιεχομένου δηλώσεις – λεονταρισμούς του Πάνου Καμμένου, ότι, η κατάργηση του 30% της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά σημαίνει αυτοδίκαια και παραίτησή του.

Δάσκαλοι ητς πολιτικής που διδάσκατε και νόμους και υποσχέσεις δεν κρατήσατε…

 

Μου έλεγε ένας απόμαχος της κοινωνίας, φιλόσοφος της ζωής, που έχει δει πάνω από 35.000 φορές τον ήλιο ν’ ανατέλλει και να δύει, πάντα στον ίδιο μονότονο σκοπό, πάνω από εκατό φθινόπωρα που εναλλάσσονται με την άνοιξη  και χειμώνες που γίνονται καλοκαίρια, για τους πολιτικούς που τους έφαγε μια ζωή στη μάπα και με το τσουβάλι, για ενεπλήρωτες προεκλογικομετεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις και τον τρόπο που έχουν να επιβιώνουν σαν χαμαιλέοντες  και να αναωογονούνται μέσα από τις στάχτες τους.

Μου ανέφερε αυτολεξεί τα παρκάτω: Ενας νέος – γέρος καθότανε – όρθιος, επάνω – κάτω, σε μια ξύλινη πέτρα και έκλαιγε – γελώντας το θάνατο του ζωντανού ανύπαρκτου παιδιού του.

Ετσι ακριβώς δυσνόητες ήξεις – αφίξεις ψεύτικες, στο μέτρο επιθυμητού και όχι του εφικτού είναι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που υφαρπάζουν την ψήφο μας χωρίς να λογοδοτούν, να είναι ανέξοδα και να τους καταλογίζεται μόνο πολιτική ευθύνη.

 

Παρακολουθώντας τηλεοπτικά πολιτικά πάνελ, οι παρουσιαστές κρατούν για τον ευατό τους τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και συντονίζουν τις εκπομπές, όσο είναι δυνατόν και η πολιτική γραμμή και φιλοσοφία του καναλιού το επιτρέπει, ίσες ή σχεδόν ίσες αποστάσεις από τους προσκεκλημένους.

Σε νυχτερινή, πολιτικού περιεχομένου, εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα από τον παρουσιαστή και απροκάλυπτα παρεμβαίνει και εξανίσταται στις αντίθετες αντιπολιτευτικές και πολλές φορές τεκμηριωμένες απόψεις , παίρνοντας θέση υπέρ της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Λίγη τουλάχιστον αξιοκρατική παρουσίαση της εκπομπής, παρουσία και σεβασμός στον προσκεκλημένο στις θέσεις και τις απόψεις του προάγει το επίπεδο των πολιτικών εκπομπών και δε βλάπτει σοβαρά την υγεία των τηλεθεατών.

Ας γνωρίζεις κύριε παρουσιαστή ότι παντού και πάντα, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής το διαφορετικό, είτε σου αρέσει, είτε όχι είναι η πεμπτουσία της ζωής και στην πολιτική της δημοκρατίας.

 

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το κράτος δε δίνει άδεια μετ’ αποδοχών στην ελληνίδα μάνα για να μεγαλώσει το νεογέννητο παιδί της και με αλχημίες θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, λόγω ανηλίκου τέκνου, αν και το παιδί τους είναι 15 και 18 ετών συνταξιοδοτούνται πρόωρα σε ηλικία 48 – 50 και 55 ετών.

Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί το κράτος επιδοτεί την ανεργία και δεν επιδοτεί την εργασία.

Αρκετοί έλληνες αν και επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ εργάζονται, δεν κολλάνε ένσημα, δεν καταβάλλονται οι ανάλογες εισφορές στα ταμεία, πληρώνονται «μαύρα» και καμία αρμόδια υπηρεσία δεν παρεμβαίνει, κανένας δε γνωρίζει τίποτε για το συνεχές έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και «ζούμε εμείς καλά και όλοι οι άλλοι καλύτερα».

Ενας γέρος στη Θάσο μου είχε πει ότι όποιος γυρίζει και ψάχνει… και μυρίζει και βρίσκει…

 

Αυτό το επωνύδιστο και επαχθές ελληνικό δημόσιο χρέος που έχει ξεπεράσει το 180% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος σε πραγματικές τιμές υπερβαίνει κατά πολύ τα 33 δις ευρώ.

Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μιλούσαν μετ’ επιτάσεως για κούρεμα πάνω από το 60% διακόσια δις ευρώ περίπου.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός έχει διεθνοποιήσει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, έχει απομακρυνθεί από τις εξαγγελίες του κουρέματος, απευθύνεται στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, κερδίζει τη συμπάθεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δεν κερδίζει την έυννοια και τη θετική γνώμη των ευρωπαίων εταίρων και δανειστών μας και ίσως τους εκνευρίζει με τις πολιτικές κινήσεις του στην παγκόσμια πολιτικοοικονομική σκακιέρα.

Η νέα οικονομική πολιτική χρέους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, γίνεται αναφορά για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μεταβιβάζοντας το χρέος στα παιδιά και τα εγγόνια μας, και σε μείωση του επιτοκίου των δανείων.

Όταν η χώρα μας βρίσκεται στην 81η θέση από πλευράς ανταγωνιστικότητας, πίσω από χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Ρουάντα, το Τζακικιστάν, προβληματίζομαι πολύ σοβαρά όταν ακούω από τα χείλη του πρωθυπουργού ότι, θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αν διευθετηθεί, επιμηκυνθεί το δημόσιο χρέος.

Η στραβός είναι ο γιαλός κ. Τσίπρα, ή στραβά αρμενίζουμε, λέει ο λαός μας…

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button