Έβαλε “λουκέτο” το μεγαλύτερο μέρος της Αγοράς

Στο κλείσιμο των καταστημάτων τους προχώρησαν χθες οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες και του Νομού Ξάνθης, συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη αγωνιστική κινητοποίηση των τριτοβάθμιων οργάνων τους, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Στο κλείσιμο των καταστημάτων τους προχώρησαν χθες οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες και του Νομού Ξάνθης, συμμετέχοντας έτσι στην 24ωρη αγωνιστική κινητοποίηση των τριτοβάθμιων οργάνων τους, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. 



Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, κάτι που ικανοποίησε ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Επαγγελαμτοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, η οποία και πρωτοστάτησε στην ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο συντονισμό της κινητοποίησης στην Ξάνθη.


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης, κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, σχεδόν η πλειοψηφία των καταστημάτων του εμπορικού ιστού της πόλης είχαν κατεβασμένα ρολά, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ” στα εκατό καταστήματα στην 28ης Οκτωβρίου τα δέκα ήταν ανοιχτά. Η Δημοτική Αγορά ήταν κλειστή, το 95% των εμπορικών καταστημάτων στην Παναγή Τσαλδάρη ήταν κλειστά, όπως και η πλειοψηφία των συνεργείων. Βέβαια τα καφεκοπτεία, οι καφετερίες, κάποια ζαχαροπλαστεία και τα σνακ -μπαρ, όπως και τα πολυκαταστήματα ήταν και αυτά ανοιχτά. Και είναι θέμα των καταναλωτών να κρίνουν. Όμως εγώ αυτό που έχω να πω και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που διαθέτω, είχε μεγάλη επιτυχία η αγωνιστική αυτή κινητοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ξάνθης, παρότι ετέθη από κάποιους υπό αμφιβολία, και υπήρξε διχογνωμία για το κλείσιμο των καταστημάτων. Από τη συμμετοχή όμως των εμπόρων και των επαγγελματιών, αποδείχθηκε πως τελικά η δική μας θέση ήταν και η σωστή”.


Στο μεταξύ λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι αντιπροσωπεία 20-25 ατόμων, εκπροσώπων των Σωματείων της ΟΕΒΕ Ν.Ξάνθης, καθώς και το προεδρείο της συναντήθηκαν με το νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη, όπου και του επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Ο κ. Παυλίδης υποσχέθηκε πως θα το διαβιβάσει προς τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης.


Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ξάνθης αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στα καταστήματά τους διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης που εκτιμούν ότι θα οδηγήσουν τους μικρομεσαίους σε οικονομικό αδιέξοδο.


“Στείλαμε δυνατό μήνυμα διαμαρτυρίας προς τα κάτω, εκεί στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, μήνυμα προς την κυβέρνηση πως δεν πάει άλλο. Πως δεν υπάρχει άλλη αντοχή για τους μικρομεσαίους, για τους εμπόρους και τους επαγγελαμτοβιοτέχνες. Δεν μπορεί ο κόσμος και τα μαγαζιά να αντέξουν αυτή τη βαριά φορολογία, δεν μπορούν να αντέξουν την αδικία που γίνεται στο ασφαλιστικό. Και γενικώς οτιδήποτε γίνεται, γίνεται εις βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης, η οποία και οδηγείται σε συρρίκνωση. Είναι πρωτοφανές και πρωτάκουστο να κλείνουν καταστήματα και όμως έκλεισαν. Το έδειξαν περίτρανα στην πόλη μας ότι αντιτίθενται σε αυτό που πάει να γίνει, που είναι η φορολογική επιδρομή και το ασφαλιστικό”, κατέληξε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Α” ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σωτήρης Τσιακίρογλου.        

Σχετικά Άρθρα

Back to top button