Διαμαρτυρία στον Ο.Α.Ε.Ε.

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 9 Νοεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στον Ο.Α.Ε.Ε της Ξάνθης από τη γραμματεία Ν.Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ. και παραδόθηκε υπόμνημα στην διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε Ξάνθης.

Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, η αναδουλειά και τα μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων έχουν διαμορφώσει μια κυριολεκτική καθημερινή κόλαση για τη ζωή τους. Πάνω μισοί από τους ασφαλισμένους έχουν σημαντικά χρέη, στερούμενοι και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και απειλούνται με δικαστικές διώξεις.

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 9 Νοεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στον Ο.Α.Ε.Ε της Ξάνθης από τη γραμματεία Ν.Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ. και παραδόθηκε υπόμνημα στην διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε Ξάνθης.

Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, η αναδουλειά και τα μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων έχουν διαμορφώσει μια κυριολεκτική καθημερινή κόλαση για τη ζωή τους. Πάνω μισοί από τους ασφαλισμένους έχουν σημαντικά χρέη, στερούμενοι και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και απειλούνται με δικαστικές διώξεις.

Η προωθούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό έχουν σαν στόχο την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την νέα καρατόμηση των συντάξεων και την μετατροπή της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Ο Ο.Α.Ε.Ε και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, οδηγούνται ουσιαστικά στη διάλυση με την συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.  

Τα μέτρα που παίρνονται εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, καταληστεύουν και εξαφανίζουν από το χάρτη τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για απόλυτη εξαθλίωση του λαού προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοέμβρη και στο απεργιακή συγκέντρωση μαζί με το Π.Α.Μ.Ε στις 10:30 π.μ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Να σπάσουμε τη μοιρολατρία και να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην πολιτική των μονοπωλίων που μας ξεκληρίζει!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ 10:30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ!

 

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε      

          

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ: Ο.Α.Ε.Ε ΞΑΝΘΗΣ

 

Όπως, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις , έτσι και η κυβέρνηση  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, εντείνει την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

· Λεηλατήθηκαν τα αποθεματικά. Τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια τις προηγούμενες δεκαετίες έγιναν λίπασμα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας.

·  Τζογάρισαν τις εισφορές μας στο χρηματιστήριο, τις κούρεψαν με τα ομόλογα.

· Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε δραματικά και βαίνει ουσιαστικά νσ κοπεί εντελώς.

· Τα χρήματα που οι προηγούμενες γενιές πλήρωσαν, για να έχουν σήμερα σύνταξη, λεηλατηθήκαν. Οι συντάξεις πια,  πληρώνονται από τις εισφορές των εν ενεργεία  ασφαλισμένων.

· Πάνω από το 50% των συναδέλφων αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και διώκονται για αυτό.

 

Με βάση τα οικονομικά στοιχεία του ΟΑΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το Ταμείο οδηγείται σχεδιασμένα σε άμεση χρεοκοπία. Απορρίπτουμε τον εκβιασμό ότι δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι συνεχείς περικοπές.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στο παραπέρα πετσόκομμα των συντάξεων εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και στην πιο γρήγορη κατεδάφιση των υπηρεσιών υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας που τις έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας.

Η απελευθέρωση επαγγελμάτων, η οικονομική κρίση και η ανεργία υποχρέωσε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους να περικόψουν τις ανάγκες τους. Ανάμεσα σε αυτές και τις πιο σημαντικές, το δικαίωμα στην υγεία και την σύνταξη.

Ο κάθε αυτοαπασχολούμενος που δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ, χρωστάει μόνο στον εαυτό του.

Αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο που ωφελήθηκε για δεκαετίες από την λεηλασία των ταμείων, χρωστάει δισεκατομμύρια στο ασφαλιστικό σύστημα.

Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει με το παραπάνω για τις πενιχρές συντάξεις τους. Οι σημερινοί αυτοαπασχολούμενοι είναι υπεύθυνοι μόνο για τις δικές τους συντάξεις.

Για την άθλια οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, είναι αποκλειστικά υπεύθυνες, οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για δεκαετίες.

Η σημερινή κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιταχύνει τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια. 

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση

Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα της κρίσης που τα μονοπώλια και  οι κυβερνήσεις τους, δημιούργησε.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς το εισόδημα να μειώνεται, τα χρέη να μας πνίγουν, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Λεφτά υπάρχουν, αλλά δίνονται απλόχερα στις τράπεζες και τους μονοπωλιακούς ομίλους για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δεν αποδεχόμαστε τη ουσιαστική κατάργηση του ΟΑΕΕ, την κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

* Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.

* Επιστροφή των αποθεματικών.

* Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

* Διαχωρισμός των κλάδων Υγείας και Σύνταξης του ΟΑΕΕ & των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.

* Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενου προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000 Ε

* Καμία μείωση συντάξεων και αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

* Αύξηση της βασικής σύνταξης στα 486 Ε (όπως στο ΙΚΑ), επέκτασή της σ’ όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και υπολογισμός των εισφορών που έχουν καταβληθεί πάνω από τη βασική.

* Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς, με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους

* Συνταξιοδότηση όλων όσων συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που έχουν ήδη καταβάλλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

* Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική εντός εξαμήνου.

* Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button