Ο λαός λέει, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν, ότι, ο ελληνικός λαός ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα νομιμοποίησε τα μνημόνια, τα μέτρα που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο και μέχρι το Μάρτιο θα υλοποιηθούν το 60% των προαπαιτουμένων, φοροκαταιγίδα ουσιαστική και πραγματική στις τσέπες των ελλήνων πολιτών, των νοικοκυριών, που έχουν στεγνώσει και δεν έχουν πλέον φοροδοτική ικανότητα.

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν, ότι, ο ελληνικός λαός ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα νομιμοποίησε τα μνημόνια, τα μέτρα που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο και μέχρι το Μάρτιο θα υλοποιηθούν το 60% των προαπαιτουμένων, φοροκαταιγίδα ουσιαστική και πραγματική στις τσέπες των ελλήνων πολιτών, των νοικοκυριών, που έχουν στεγνώσει και δεν έχουν πλέον φοροδοτική ικανότητα.

Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα για να βγάλει ο ίδιος τα κάστανα από τη φωτιά που μας έχει ρίξει και όχι να δραπετεύσει με ελαφρά πηδηματάκια, απαλλάσσοντάς τον από τις ευθύνες της υλοποίησης των μέτρων, μεταβιβάζοντας τες στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν το έχουν αντιληφθεί, δεν έχουν πάρει χαμπάρι το νόημα, την ορθή και δίκαιη κρίση του εκλογικού σώματος στις 20 Σεπτέμβρη και πιστεύουν(;) ότι οι έλληνες τους ψήφισαν επειδή εκφράζουν το νέο και είναι καλύτεροι διαχειριστές του μνημονίου, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λαός λέει, ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά… και κούνια που σας κούναγε, αν συνεχίζετε να ξημεροβραδιάζεστε στα τηλεοπτικά πάνελ προς τέρψη και κερδοφορία των τηλεοπτικών σταθμών.

 

Επιτέλους ο οΑλέξης Τσίπρας απεφάσισε να μαζέψει τους υπουργούς, για να ασχοληθούν με τα κυβερνητικά τους καθήκοντα και να σταματήσουν να ξημεροβραδιάζονται στα πάνελς των εκπομπών.

Επιτέλους ο πρωθυπουργός τους επέστησε, ίσως για πρώτη φορά, ότι στο εξάμηνο θα αξιολογηθούν για το έργο τους στα υπουργεία και θα κριθούν αναλόγως.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος κ. Τσίπρα για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών και επικοινωνιακούς να παραμένουν στα υπουργεία, όσοι, είτε ανικανότητας, είτε πρόσβασης στον κεντρική πυρήνα της εξουσίας, αδιαφορίας, έπαρσης, όσοι χρησιμοποιούν τους υπουργικούς θώκους για προβολή προσωπική και όχι για το δημόσιο συμφέρον.

Ας αξιολογηθούν, το κυβερνητικό έργο, οι υπουργοί και το δημόσιο, γιατί όπως λένε στις πλατείας και στα καφενεία της χώρας, πολλές φορές βρίσκονται και επιπλέουν στο όλο σύστημα και μερικοί φελοί…

 

Θα έχει συνα΄ντηση ο Τσίπρας, στο περθώριο γεύματος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Τι μπορεί να συζητήσουν στην αίθουσα με τα βλέμματα όλων καρφωμένα στον Ομπάμα αυτό είναι συζητήσιμο και προβλέψιμο.

Απολύτως βέβαιο είναι ότι, δε θα έχουν το χρόνο, την άνεση και το χώρο για συζητήσεις σε βάθος και σε περιεχόμενο για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, του μεταναστευτικού και των εθνικών θεμάτων.

Θα βγουν οι σχετικές φωτογραφίες, θα έχουν μια επιδερμική συζήτηση διαφόρων θεμάτων και το όλο θέμα θα «παίξει» επικοινωνιακά στη χώρα μας.

Ας πάψουμε να πιστεύουμε, ότι, είμαστε στο κέντρο των γεωπολιτικών εξελίξειων και παίζουμε τον αποφασιστικό και καταλυτικό ρόλο στη ροή των γεγονότων, όταν ο πλανητάρχης, ο υπουργός εξωτερικών, ο υπουργός των οικονομικών των ΗΠΑ δεν έχουν επισκεφθεί επισήμως το λευκό οίκο για διμερείς συζητήσεις με τον Ομπάμα και τους υπουργούς, που καθορίζουν τις τύχες σε όλο τον πλανήτη.

 

Αυτές οι εκλογές κατέδειξαν στην πράξη ότι, η ψήφος των πολιτών δεν είναι δεδομένη και ότι κανείς δεν είναι κανενός.

Αν και οι πιθανότητες εκλογής ενός βουλευτή των μεγάλων κομμάτων, είναι συντριπτικά περισσότερες, των μικρών κομμάτων, απεδείχθησαν στην κάλπη φρούδες ελπίδες.

Η μη εκλογή στην Ξάνθη του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού και το κόμμα  της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει ξανθιώτικη παρουσία ήταν μη αναμενόμενη και οφείλεται στον εφησυχασμό του κομματικού μηχανισμού, που δεν κινήθηκε, δεν έαλβε σχεδόν μέρος στην προεκλογική διαδικασία, δεν έκανε έντονη την παρουσία του σητν πόλη και στα χωριά του νομού και φυσικά στα εκλογικά μαγειρέματα και εκλογικές ανωμαλίες του εκλογικού συστήματος που είχαν κόψει και είχαν ράψει η ΝΔ. Και το ΠΑΣΟΚ στα τότε μέτρα τους.

Η νέα βουλή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει τετραετή θητεία, καθόσον δεν υπάρχουν εκλογικά εμπόδια (ευρωεκλογές, εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκλογή προέδρου Δημοκρατίας) με υπαρκτό το ενδεχόμενο, ο τόπος μας να χάσει λόγω συσχετισμού βουλευτικών εδρών πολύ περισσότερα από όσο ενδεχομένως θα κερδίσει.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά δε διαβλέπω, ότι μπορούν να προβάλουν, να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν και να πετύχουν από την κυβέρνηση σημαντικά πράγματα για το νομό και τους πολίτες της Ξάνθης.

Απλά θα είναι τρεις βουλευτές από τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίζουν τις κυβερνητικές κομματικές επιλογές.

Θα ήθελα να διαψευστώ και να δω ολόκληρη την Ξάνθη «ένα απέραντο εργοτάξιο».

Ο λαός μας λέει, ότι, όποιος θέλει να φάει μύδια πρέπει να βρέξει και τα πόδια και το κορμί του στη θάλασσα. Οι τρεις βουλευτές έχουν τη διάθεση, το σθένος και την αποφασιστικότητα να βραθούν;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ιδού πεδίο αγώνα δόξης λαμπρό, όχι για το ατομικό, αλλά για κοινό συμφέρον της περιοχής μας.

 

Ο υποψήφιος για την προεδρεία της Ν.Δ. Κυριάκος Μητροτάκης κάλεσε όσους θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία να τον κρίνουν όχι σαν όνομα, όχι σαν Μητσοτάκη, αλλά ως ένα νέο πολιτικό που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και ικανότητες να οδηγήσει τη ΝΔ στην εξουσία.

Δεν μας αναφέρει ο νέος πολιτικός ποια θα ήταν η τύχη και η πολιτική του σταδιοδρομία αν πίσω από τον ιδιο δεν υπήρχε η οικογένεια και η καταλυτικά παρουσία του Κων/νου Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια ανεπιτυχής κατά τη γνώμη μου του Κυριάκου Μητσοτάκη ν’ αποδυνδέσει τον παράγοντα οικογένεια, ν’ απογαλακτηστεί και να εμφανίζεται ως ετερόφωτος αστέρας στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας, αν και γνωρίζουμε, ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό και το ξεκίνημα της πολιτικής καριέρας το οφείλει στο επίθετό του, στον πατέρα του, γίνεται για προσωπικούς και επικοινωνιακούς λόγους και θα πέσει στο κενό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button