Εκδηλώσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Περάσανε ήδη δεκαπέντε (15) έτη από την «κοίμηση» του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, εκείνη την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου του έτους 2008 όπου λίγο πριν το πρώτο φως της μέρας, στις 05:30 τα ξημερώματα, ο Ιεράρχης που θέλησε να τον θυμόμαστε ως τον «Χριστόδουλο μας» άφηνε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 69 ετών.

Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και ο πένθιμος μονότονος ήχος στα καμπαναριά των εκκλησιών απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, τόνιζε τον εθνικό θρήνο. Προσωπικότητα ισχυρή, επικρίθηκε και αμφισβητήθηκε όσο λίγοι στην νεότερη ελληνική ιστορία. Ταυτόχρονα αγαπήθηκε από πολλούς και αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς περισσότερους. Παρά τις αντιδράσεις που κάθε φορά προκαλούσαν οι δηλώσεις του, επέμενε πως «δεν υπάρχουν ξεχασμένες πατρίδες αλλά αλησμόνητες» και φρόντιζε σε κάθε ευκαιρία να καλεί τους νέους στην Εκκλησία «όπως είναι… ακόμη και με τα σκουλαρίκια». «Δεν γίνεται όλος ο κόσμος να πηγαίνει με ταχύτητες διαστημόπλοιου κι εμείς να πηγαίνουμε με τον αραμπά» είχε πει στους εργαζόμενους στην Ιερά Σύνοδο την πρώτη μέρα που επισκέφθηκε το συνοδικό μέγαρο μετά την εκλογή του, δίνοντας το στίγμα των όσων θα ακολουθούσαν. Για τα λάθη του, κρίθηκε και κατακρίθηκε έντονα. Κανείς ωστόσο δεν του αμφισβήτησε ποτέ, την αγάπη του για την πατρίδα και την Εκκλησία. Δυο έννοιες για τις οποίες μιλούσε συχνά, γεμίζοντας τα μάτια του δάκρυα, από την ένταση και το πάθος.

Ο Σύλλογος της «Αγάπης» έχει καθιερώσει εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του από το έτος 2008 η οποία πραγματοποιείται πάντοτε το τελευταίο Σάββατο του μηνός Ιανουαρίου.Θυμάται τον Ξανθιώτη Ιεράρχη και τιμά τη μνήμη του αφού εκτός των άλλων ήταν υπέρμαχος της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος με πλήθος γραπτά κείμενα για τα αντικείμενα αυτά.

Σας καλούμε λοιπόν στην δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία του έτους 2023 η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του και σας περιμένουμε με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 από τις 09:00 πμ έως και τις 14:00 μμ στα γραφεία του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης πάνω από το Δημοτικό Πάρκινγκ Ξάνθης στην Πλατεία Διοικητηρίου.

Ερχόμαστε να αιμοδοτήσουμε είτε έχουμε εμβολιαστεί είτε όχι, αφού δεν έχει καθόλου σημασία για την αιμοδοσία ούτε υπάρχουν κάποιοι σχετικοί περιορισμοί.

Θα υπάρχει ταυτόχρονα ενημέρωση στους  εθελοντές αιμοδότες για την δωρεά μυελού των οστών και θα γίνεται λήψη δείγματος μυελού των οστών μέσω σάλιου. Με την ευγενική υποστήριξη του Κέντρου Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ). Το πως γίνομαι Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών; Με δύο (2) απλές κινήσεις: πρώτον συμπληρώνω την αίτηση και δεύτερον δίνω δείγμα σάλιου σε μια μπατονέτα….Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας Άνθρωπος με χρειάζεται…

Σε συνδιοργάνωση με τον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ξάνθης «XANTHIRUNNERS», το Δήμο Ξάνθης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τη συμπαράσταση των εταιριών ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης «κινητή τηλεφωνία».

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγάπης

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button