Αρχιερατικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του «Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου»

Ανεβήκαμε ψηλά στον λόφο όπου δεσπόζει το όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, το μικρό καμπαναριό και τους ιστούς όπου κυμάτιζαν περήφανα η Βυζαντινή και αντικριστά της η Ελληνική Σημαία.

Ανεβήκαμε ψηλά στον λόφο όπου δεσπόζει το όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, το μικρό καμπαναριό και τους ιστούς όπου κυμάτιζαν περήφανα η Βυζαντινή και αντικριστά της η Ελληνική Σημαία.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιωάννου του Θεολόγου, βρίσκεται στον δρόμο Εχίνου – Θέρμες –Βουλγαρία (περίπου 7 χιλ από Εχίνο). είναι ένα από τα οκτώ (8) παρεκκλήσιο της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, στα γνωστά Πομακοχώρια, τα οποία επί χρόνια παρέμεναν κλειστά και «ζωντάνεψαν» με πρωτοβουλία της «Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ξάνθης», με την συνδρομή της Ι. Μητρόπολης και την βοήθεια Συλλόγων και Ενώσεων οι οποίοι και τα «υιοθέτησαν».

Άναψαν τα καντήλια των Αγίων και ήχησε για μια ακόμα φορά η καμπανούλα. Ανάψαμε το κεράκι μας. Όλα έτοιμα, αλλά άλλες οι βουλές του Κυρίου. Ίσα που πρόλαβαν οι ψάλτες να ψάλουν το πρώτο τροπάριο. «Άνοιξαν» οι ουρανοί και ασταμάτητη βροχή υποχρέωσε την διακοπή του Εσπερινού.

Με προτροπή του Σεβασμιότατου κατηφορίσαμε στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο όπου με το προβλεπόμενο τελετουργικό τελέσθηκε, την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015. παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονα και συνοδεία Ιερέων, ο ‘’προεόρτιος Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος’’.

Στην πρόσκληση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, παρά τα σημάδια της επερχόμενης βροχής, ανταποκρίθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου οι οποίοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία που ναύλωσε ο Σύλλογος μας, μέλη της Ενορίας Αγ. Ελευθερίου Ξάνθης που συμμετείχε με δικό της λεωφορείο, αλλά και στρατευμένα παιδιά μας από τις γύρω μονάδες.

Με το τέλος του Εσπερινού οι κυρίες του Συλλόγου Ποντίων προσέφεραν αναψυκτικά με Ποντιακά και μη κεράσματα που παρασκεύασαν οι ίδιες.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button