ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Με πολύ σημαντικές συναντήσεις και επισκέψεις διαμορφώθηκε η σημερινή (21/1/2013) περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, η οποία ολοκληρώθηκε απόψε.

 

Η πρώτη συνάντηση έγινε με το μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή η οποία έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και με εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο. Μια συνάντηση που κατέληξε με ξενάγηση στο Τζαμί της Μουφτείας.

 

Με πολύ σημαντικές συναντήσεις και επισκέψεις διαμορφώθηκε η σημερινή (21/1/2013) περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, η οποία ολοκληρώθηκε απόψε.

 

Η πρώτη συνάντηση έγινε με το μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή η οποία έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και με εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο. Μια συνάντηση που κατέληξε με ξενάγηση στο Τζαμί της Μουφτείας.

 

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ και οι Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Ροδόπης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που το συνόδευαν, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Χαράλαμπο Ευστρατίου, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο λαθρομεταναστών που τους τελευταίους μήνες εδρεύει στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής.

 

Πριν την αναχώρηση από το νομό Ροδόπης, έγινε και συνάντηση με τους τοπικούς συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι και παρουσίασαν στον Τέρενς Κουίκ τα σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν.

 

Συνοψίζοντας, τα συμπεράσματα του προγράμματος επισκέψεων και συναντήσεων στην Κομοτηνή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε μεταξύ άλλων στα τοπικά ΜΜΕ:

 

«Η συζήτηση που είχα με το μουφτή Κομοτηνής ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι, όπως έκανε όλα αυτά τα 27 χρόνια, θα υπερασπίζεται και το ρόλο του και τους νόμους και τη θρησκευτική μειονότητα της οποίας είναι ηγέτης.

 

Είναι ο μουφτής ο οποίος έχει αντιμετωπίσει πολλά στην πορεία του, πιεζόμενος από τους γνωστούς αντεθνικούς παράγοντες. Δεν λύγισε ποτέ. Και από τη συζήτησή μας κατάλαβα με σαφήνεια ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με τη σοφία του και τον ήρεμο λόγο του.

 

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι:

 

«Όταν το ψωμί είναι καυτό, δεν το τρως. Περιμένεις πρώτα να αρχίσει σιγά-σιγά να κρυώνει».

 

Αυτό λέει πολλά σε σχέση και με την πρόσφατη τροπολογία περί ιμάμηδων που ψήφισε η πλειοψηφία των Βουλευτών με πρωταγωνιστική παρέμβαση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Σε ό, τι αφορά στο στρατόπεδο λαθρομεταναστών, είναι ντροπή ένα κόσμημα των αστυνομικών σχολών να έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο λαθρομεταναστών.

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε ότι η υπόθεση της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται με στρατόπεδα και πόσο μάλλον διασκορπισμένα σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη. Μπορεί να επιλυθεί μόνο ως πρόβλημα ευρωπαϊκό, αφού σίγουρα δεν είναι ζήτημα της Ελλάδας, παγιδευμένης ανάμεσα στη συνθήκη Σέγκεν και στο Δουβλίνο ΙΙ».

 

Μετά την Κομοτηνή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε την Ξάνθη με πρώτο σταθμό το νοσοκομείο της πόλης.

 

Οι εκπρόσωποι των ιατρών, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που συνομίλησαν μαζί του, ανέλυσαν τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου που κυρίως προέρχονται από την έλλειψη πολλαπλών ιατρικών ειδικοτήτων, αλλά και προσωπικού.

 

Επίσης, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γιατί είναι το νοσοκομείο εκείνο, το οποίο παρά τον όγκο της ιατρικής φροντίδας που προσφέρει, οι ιατροί του εισπράττουν ελαχιστότατο μέρισμα εφημεριών σε σχέση με άλλα νοσοκομεία της χώρας με λιγότερη επισκεψιμότητα ασθενών.

 

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο του Δροσερού, που είναι μία μεγάλη κοινότητα 6.000 Ρομά που ζουν εκεί τα τελευταία 100 χρόνια.

 

Το σύνολο του διδασκαλικού προσωπικού εξήγησε στον Τέρενς Κουίκ τα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου και μάλιστα σε περιοχή όπως η Θράκη.

 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει για να παρακολουθήσει τη λειτουργία του σχολείου μια ολόκληρη ημέρα, προκειμένου να διαμορφώσει μία πληρέστερη άποψη σε σχέση με όσα του ελέχθησαν.

 

Οι επισκέψεις του Τέρενς Κουίκ έκλεισαν με μία συγκλονιστική συνάντηση που είχε με μία ξεχωριστή προσωπικότητα των Ρομά, τη Σαμπιχά, Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίς». 

 

Υπενθυμίζεται ότι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν έχει συγκινήσει την πανελλήνια κοινή γνώμη με την πρόσφατη ομιλία της σε συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες, μιλώντας με ιδιαίτερη θέρμη και αποφασιστικότητα για την Ελλάδα και τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχίζεται η πρακτική, οι Ρομά να μετατρέπονται σε μειονότητα μέσα στη μειονότητα και να μαθαίνουν με το ζόρι τουρκικά επειδή έτσι το επιδιώκουν κάποιοι».

 

Η Σαμπιχά εξήγησε επίσης και όλες τις προσπάθειες που κάνει ως Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Ελπίς» ώστε οι Ρομά, χωρίς να αλλάξουν την αυθεντικότητα της ρίζας τους, να εκσυγχρονιστούν σε πολλά επίπεδα, ξεκινώντας από την οικογένεια και καταλήγοντας στη μόρφωση και την παιδεία.

 

Αργά το μεσημέρι, ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος με Πολιτευτές και μέλη των Τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τους οποίους συζητήθηκαν και όλα τα σχετικά με τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις, εν’ όψει του ιστορικού Ιδρυτικού Συνεδρίου που ανήγγειλε ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος για τα τέλη Απριλίου. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button