“Aπέτυχε το ποδόσφαιρο”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό libero fm φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα όσα γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέγοντας πως με τα τωρινά δεδομένα δεν θα αναλάμβανε ποτέ πρόεδρος της Super League.

 

Ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Ξάνθης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες του Σοφοκλή Πιλάβιου.

 

 

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό libero fm φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα όσα γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέγοντας πως με τα τωρινά δεδομένα δεν θα αναλάμβανε ποτέ πρόεδρος της Super League.

 

Ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Ξάνθης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ευθύνες του Σοφοκλή Πιλάβιου.

 

 

 

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Πανόπουλος τόνισε :

 

 

 

«Για όσα συμβαίνουν τελευταία δεν έχω να πω και πολλά, ότι βλέπετε εσείς βλέπω κι εγώ. Σίγουρα είναι καταδικαστέα τέτοια φαινόμενα και φαντάζομαι ότι με τις διώξεις που ασκούνται και θα ασκηθούν, κάθε πονηρός θα το σκεφτεί 2 και 3 φορές πλέον για να κάνει το οτιδήποτε».

 

 

Σε ερώτηση αν ήξερε πολλά από αυτά που συνέβαιναν, απάντησε:

 

 

 

 

«Όλοι είχαμε ακούσει κατά καιρούς διάφορα, κυρίως για Β` και Γ` Εθνική αλλά ήταν περισσότερο καφενειακές συζητήσεις και δεν υπήρχαν αποδείξεις, κάτι παραπάνω δεν γνωρίζαμε. Προσωπικά δεν βιοπορίζομαι από τον ποδόσφαιρο, άλλη είναι η δουλειά μου ενώ το ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον ένα χόμπυ για μένα (όπως ίσως ήταν τα πρώτα χρόνια) αλλά μια αναγκαιότητα για μένα. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτε από όσα έχω κάνει στην Ξάνθη».

 

 

 

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα μίνι απολογισμός της πορείας του, ο κ. Πανόπουλος είπε :

 

 

 

«Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι έχω βγει ζημιωμένος από την παρουσία μου, πιστεύω ότι πρόσφερα στην Ξάνθη και στο ποδόσφαιρο όπως και η Ξάνθη έχει προσφέρει για μένα αναγνωρισιμότητα. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω κάνει κακό σε κανένα και πιστεύω ότι ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό. Θα μπορούσα ίσως να έχω πάει και σε άλλη ομάδα, ίσως μεγαλύτερη αλλά η Ξάνθη με γεμίζει, έχω δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα και δεν μπορώ να φύγω, ούτε να την αφήσω».

  

 

 

 

«Δεν το έκανα ούτε όταν με είχαν προτείνει ο κ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Κόκκαλης και δεν θα το κάνω ούτε τώρα, δεν θα ασχοληθώ, υπάρχουν άλλοι που έχουν διάθεση να αναλάβουν. Δυστυχώς όμως το τελευταίο διάστημα η λίγκα έχει απαξιωθεί και όσοι μετέχουμε σε αυτή δεν δίνουμε καλή εικόνα στον κόσμο. Πιστεύω πάντως ότι δεν απέτυχε η λίγκα, απέτυχε το ποδόσφαιρο γενικότερα. Ειδικά σε σύγκριση με την ΕΠΑΕ τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, επί ΕΠΑΕ γινόταν γελοία πράγματα στο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον τώρα με την λίγκα στο οικονομικό σκέλος όλα είναι εντάξει, δεν υπάρχουν φωνές και παράπονα από κανένα. Στα πρώτα χρόνια η λίγκα λειτούργησε σωστά και έκανε πολλές σωστές ενέργειες αλλά στην συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Έλειψε η ομοψυχία στην λίγκα, αυτό ξεκίνησε με την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Πατέρα και συνεχίστηκε φέτος με τον κ. Μαρινάκη στην προεδρία. Έτσι χάλασε ο συνεταιρισμός, η μεγάλη ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο δεν ανήκει στην λίγκα, ανήκει στην ΕΠΟ».

 

 

 

 

 

Για το αν αναλάβει πρόεδρος στην Super League :

 

 

 

 

Συνεχίζοντας, ο κ. Πανόπουλος τόνισε επίσης :

 

 

 

 

«Η ΕΠΟ είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση και έχει την μεγάλη ευθύνη. Ποιος άφησε ομάδες να κάνουν μεταγραφές με πλαστές ενημερότητες; Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ισονομία στο ποδόσφαιρο; Ποιος δεν ήξερε αν και πότε θα γίνουν τα play-off; Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη για όλα αυτά και όχι μόνο και τώρα λένε να διοργανώσει αυτή τα πρωταθλήματα. Εδώ δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, να ελέγξει τους μηχανισμούς της και θα διοργανώσει τα πρωταθλήματα; Δεν μπορεί η ΕΠΟ, είναι ανίκανη».



Για τις ευθύνες του κ. Πιλάβιου :

 

 

 

«Όταν είσαι επικεφαλής οπουδήποτε, σε ομάδα, σε εταιρεία, παντού, πρέπει να μπορείς να βγεις μπροστά και να καθαρίσεις την μπουγάδα. Ο Πιλάβιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τι άλλο περιμένουμε να δούμε από αυτόν; Βγαίνουν τώρα αποφάσεις που καταστρατηγούν τον ΚΑΠ, π.χ. πέφτουν Βόλος και Καβάλα και μένουν ομάδες από την λίγκα ενώ πρέπει να ανεβούν από την Β` Εθνική. Εγώ δεν θέλω να πέσει κανείς, είχα προτείνει μάλιστα να γίνουν 20 οι ομάδες, να μείνουν όλοι και να ανέβουν και οι ομάδες από την Β` Εθνική. Επίσης, ο λόγος που πέφτουν τώρα αυτές οι ομάδες δεν είναι για παραβάσεις που έγιναν φέτος, είναι για παιχνίδια από την εποχή της Β` Εθνικής και του κυπέλλου, δεν υπήρξε καμία αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος, έτσι με την πρόταση μου θα ήταν ικανοποιημένοι όλοι ενώ τώρα θα υπάρξουν δίκαια παράπονα από κάποιες ομάδες».

 

Για το θέμα της διαιτησίας :



«Την διαιτησία εμείς οι παράγοντες την κάνουμε να υποφέρει, οι διαιτητές έχουν την μικρότερη ευθύνη. Αν ο κάθε Πανόπουλος πιέζει τους διαιτητές είτε απ’ ευθείας είτε μέσω τρίτων είναι λογικό να επηρεαστούν κάποια στιγμή, για αυτό μιλάω για ευθύνη των παραγόντων».



Σε ερώτηση, αν έχει «τρελαθεί» με κάποιον διαιτητή και αν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο κάποιο διαιτητή, ο κ. Πανόπουλος ανέφερε :



«Έχω τρελαθεί με έναν διαιτητη, θα πω και όνομα, δεν έχω πρόβλημα, είναι ο Τσινιάρης σε ένα παιχνίδι στην Λιβαδειά. Ήταν για το Γκίνες τότε ο Τσινιάρης, έκανε απίστευτα πράγματα. Εγώ πάντως δεν έχω τηλεφωνήσει ποτέ σε διαιτητή, τηλεφώνησα όμως στην ΚΕΔ και ζήτησα να έχω 50-50 στους αγώνες, ποτέ όμως σε διαιτητή. Θεωρώ επίσης ως ένα σημείο δικαιολογημένο να παίρνουν οι μεγάλες ομάδες κάποιο σφύριγμα, όχι όμως να γίνονται όργια».



Για την νέα ΚΕΔ τόνισε :

 

 

 

«Δεν έχω καταλάβει τον ρόλο του κ. Βασσάρα, ή βγαίνεις μπροστά ή όχι. Αν έχεις άντερα βγαίνεις μπροστά και λες «εγώ ορίζω», το να είσαι από πίσω και να ορίζεις αποφεύγοντας την ευθύνη δεν μου αρέσει».

 

 

 

Για το φετινό πρωτάθλημα :

 

 

«Πιστεύω ότι θα πέσει η ποιότητα στο πρωτάθλημα. Οι παράγοντες φέτος δεν θα κάνουν μεγάλες επενδύσεις, θα ελαττώσουν τα μπάτζετ και δεν θα δούμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Επίσης με το μπάχαλο που γίνεται τώρα στην Ελλάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο,οι καλοί παίκτες δύσκολα θα έρθουν. Η κατάσταση αυτή αποτρέπει τους παίκτες, που για να έρθουν θα ζητούν τώρα για εγγύηση τον πατέρα και την μητέρα τους».

 

 

Για την φετινή Ξάνθη :

 

 

«Θεωρώ ότι η Ξάνθη φέτος θα είναι μια ομάδα που θα χάνει δύσκολα, θα είναι μια ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια για 90 λεπτά».

 

 

Για την πολιτική των ακριβών εισιτηρίων που έχει υιοθετήσει για τα εντός έδρας παιχνίδια της Ξάνθης :

 

 

 

«Εγώ αυτό τον τρόπο βρήκα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου, άλλοι που είναι πιο γάτες έχουν άλλους τρόπους. Πάντως στην Ξάνθη όσο ισχύει αυτό δεν έχουμε επεισόδια, καλύτερα να βλέπουμε λίγοι τα παιχνίδια παρά να τρέχουμε να σωθούμε».

 

 

 

Τέλος, σε ερώτηση για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα :

 

 

 

«Για να λύσουμε το πρόβλημα της βίας πρέπει πρώτα να λύσουμε το θέμα με την αστυνομία, που έχει δεμένα τα χέρια της και δεν μπορεί να επέμβει όταν πρέπει. Στην Ελλάδα δυστυχώς η αστυνομία πρέπει να έχει κατασταλτική δράση, να μπουζουριάζει όσους κάνουν επεισόδια και να μην την πληρώνουν οι ομάδες και οι αγνοί φίλαθλοι. Πρέπει η αστυνομία να συλλαμβάνει με κάθε κόστος τους ταραξίες, αυτοί που κάνουν επεισόδια δεν την πληρώνουν ποτέ, μόνο οι ομάδες και όλοι αυτοί στην συνέχεια κάνουν πάλι τα ίδια».



Οι Ιταλοί στέλνουν Βάιγκο

 

Την ίδια στιγμή, ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Ξάνθης για τον Πάπα Βάιγκο. Η ιστοσελίδα firenzeviola.it, αναφέρει πως ο 27χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός έχει δεχτεί ξανά κρούση από τη Ξάνθη (και πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον για την έλευσή του στα Πηγάδια), λέγοντας μάλιστα πως έχει ήδη κατατεθεί και επίσημη πρόταση. Ο έμπειρος Σενεγαλέζος της Φιορεντίνα εξετάζεται πολύ σοβαρά από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button