Μαζί για να δώσουμε Λύση! Μαζί για να επιστρέψει η ελπίδα στη χώρα!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις πολιτών διεκδικεί να αποτελέσει τον μεταρρυθμιστικό τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή διεκδικώντας την τρίτη θέση.Ένα προοδευτικό πόλο που τον χαρακτηρίζουν αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητα, ρεαλισμός, κοινωνική ευαισθησία, δικαιοσύνη.  

Η θετική ανταπόκριση δείχνει πως αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια οι προοδευτικοί πολίτες που ζητούν την ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς, οι πολίτες που γοητεύθηκαν προσωρινά από τις ψεύτικες ελπίδες του Σύριζα .

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις πολιτών διεκδικεί να αποτελέσει τον μεταρρυθμιστικό τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή διεκδικώντας την τρίτη θέση.Ένα προοδευτικό πόλο που τον χαρακτηρίζουν αίσθημα ευθύνης, νηφαλιότητα, ρεαλισμός, κοινωνική ευαισθησία, δικαιοσύνη.  

Η θετική ανταπόκριση δείχνει πως αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια οι προοδευτικοί πολίτες που ζητούν την ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς, οι πολίτες που γοητεύθηκαν προσωρινά από τις ψεύτικες ελπίδες του Σύριζα .

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει διπλό στόχο: πρώτον, την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και δεύτερον να δώσει λύση την επόμενη ημέρα των εκλογών, να αποτελέσει τον καταλύτη για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου διασφαλίζοντας τη θέση της χώρας στο ευρώ και στην ευρωζώνη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΜΠΟΡΕΙ να γίνει η αφετηρία για τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας.

Εμείς κάναμε το πρώτο αποφασιστικό  βήμα για να υπερβούμε διαφορές και λάθη του παρελθόντος. Άλλοι που επικαλούνται το νέο, συμπεριφέρονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με αλαζονεία, παραπέμποντας τις συνεργασίες μετά τις εκλογές. Προσπαθούν έτσι να κρύψουν το θολό πολιτικό τους στίγμα, πίσω από συνθήματα κενά περιεχομένου, τα οποία πρόσφατα μάλιστα υιοθέτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε μία αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου με μεταρρυθμιστική πνοή και ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Να εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα πολιτική και οικονομική σταθερότητα και μια ευρεία προοδευτική πλειοψηφία με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που διαθέτει πρόγραμμα προοδευτικό, αποφασιστικότητα, γνώση, εμπειρία, σχέδιο και όραμα.

Τώρα που τα ψέματα κατέρρευσαν, τώρα που οι πολίτες είδαν τα αδιέξοδα των «Ζαππείων» και της «Θεσσαλονίκης»,  τώρα που αποκαλύφθηκαν οι φαντασιώσεις, ο μοναδικός δρόμος είναι ένα νέο παραγωγικό σχέδιο αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων. Για να εξασφαλιστούν αυτά η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να βγει ενισχυμένη και να έχει στις 20 Σεπτέμβρη το ρόλο καταλύτη για την κυβερνητική λύση.

Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την κρίση μόνο μέσα από ένα πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής και συντηρητικών πολιτικών. Η χώρα δεν μπορεί μετά από μια πενταετία συνεχούς υπερφορολόγησης και οριζόντιων μέτρων χωρίς μεταρρυθμιστική πνοή να σέρνεται συνεχώς απειλούμενη από ένα κίνδυνο grexit. Χρειάζεται πλέον μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική, ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που θα οδηγεί στη στήριξη της παραγωγικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Για  να προχωρήσει όμως οποιοδήποτε σχέδιο χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, μέσα στο ευρώ με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής, με αποτελεσματικό κράτος και ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Σκοπός μας είναι η ενίσχυση και η ταχεία μετεξέλιξη αυτής της συνεργασίας μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις, διακριτό πολιτικό στίγμα και συσπείρωση της δυνάμεων που οριοθετούνται ανάμεσα στον  συντηρητικές πολιτικές και στον εθνικολαϊκισμό, δεξιό και αριστερό και η ενίσχυση της και με άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και πολίτες που νοιώθουν απογοητευμένοι από την πολυδιάσπαση των υπαρχόντων σχημάτων.

Τον δρόμο αυτό έδειξε και στάση των σοσιαλιστικών κομμάτων απέναντι στο «Ελληνικό ζήτημα». Η σοσιαλδημοκρατία και οι δυνάμεις της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς διεκδικούν μια νέα παρουσία σε όλη την Ευρώπη- διεκδικούν λύσεις που θα ξεπεράσουν τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί.

Ταυτόχρονα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της αλλαγής πλεύσης της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας με αποτίμηση προηγούμενων πολιτικών επιλογών που σημείωσαν μια πολιτική υποχώρησης απέναντι στις δυνάμεις του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού.

Να αναληφθούν θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή, δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα.

Ζητάμε από τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, να ακυρώσουν την καρικατούρα δικομματισμού και να διώξουν από την τρίτη θέση το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα για την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας γύρω από την Δημοκρατική Συμπαράταξη. ΜΑΖΙ Για να δώσουμε λύση! ΜΑΖΙ για να επιστρέψει η ελπίδα στη χώρα!

 

Χρήστος Γκαρμπούνης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button