Κάθε φορά που προβάλλεται ένα σποτ πολιτικού περιεχομένου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι και ένα βέλος στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας

Ο δικαιολογημένος αρχικός εκνευρισμός και οι δηλώσεις – καρφιά εναντίον της ΕΡΤ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετίζονται με την παρουσία σε εκπομπή της ΕΡΤ, δημοσιογράφου εφημερίδας ελάχιστης κυκλοφορίας, που κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιοκτήτης βίλας στην Αράχωβα.

Ο πολιτικός πολιτισμός που αναδείχθηκε από το debate και χαρακτήρισε και τους δύο πολιτικούς  αρχηγούς δεν έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο δικαιολογημένος αρχικός εκνευρισμός και οι δηλώσεις – καρφιά εναντίον της ΕΡΤ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετίζονται με την παρουσία σε εκπομπή της ΕΡΤ, δημοσιογράφου εφημερίδας ελάχιστης κυκλοφορίας, που κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιοκτήτης βίλας στην Αράχωβα.

Ο πολιτικός πολιτισμός που αναδείχθηκε από το debate και χαρακτήρισε και τους δύο πολιτικούς  αρχηγούς δεν έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Κολοσιαίο λάθος το κάλεσμα του ιδιοκτήτη(;) της εφημερίδας λίγο πριν ξεκινήσει το debate από τους διοικούντες και καθορίζοντες τη ροή των πολιτικών εκπομπών από την ΕΡΤ.

Φαίνεται, ίσως, ότι η κρατική τηλεόραση ξαναγυρίζει έστω και με προπέτασμα καπνού, στην παλιά γνωστή κυβερνητική συνταγή.

 

Η Ολγα Τρέμη, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μέγκα, δεν έμεινε ικανοποιημένη από το debate, ευχόμενη στα επόμενα, μετά την τετραετία, να έχουν καλύτερη παρουσία και μεγαλύτερη επιτυχία.

Το μόνο “μελανό” σημείο της όλης διαδικασίας ήταν η κακή παρουσία των έξι τηλεπαρουσιαστών – δημοσιογράφων πλην του Σρόιτερ, με ερωτήσεις χωρίς ν’ αγγίζουν τα προβλήματα της κοινωνίας και χωρίς να είναι σε θέση οι ίδιοι να ολοκληρώνουν την ερώτηση, εντός του συμφωνηθέντος χρόνου της δικομματικής επιτροπής.

Πρώτα κα Τρέμη κριτικάρουμε τη δική μας παρουσία και εν συνεχεία καταθέτουμε την άποψη για τη διαδικασία και τους ερωτόμενους πολιτικούς.

Λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει. Η πανελλαδική εμβέλεια του Μέγκα και η υψηλή τηλεθέαση λειαίνουν τις γωνίες…

 

Το Φεβρουάριο του 2015 λόγω των βροχοπτώσεων ο ποταμός Αραχθος φούσκωσε, υπερχείλισε και παρέσυρε στο διάβα του την εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς μονότοξη γέφυρα της Πλάκας στα Τζουμέρκα.

Η οικογένεια των αλευροβιομηχάνων Λούλη ήταν πρόθυμη να καταβάλει το κόστος κατασκευής και το ΕΜΠ θα σχεδίαζε το όλο πλάνο της κατασκευής.

Το Φεβρουάριο, έδειξαν το μπόϊ τους δίπλα από τα ερείπια της παρασυρμένης γέφυρας και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υπουργοί της κυβέρνησης δίνοντας υποσχέσεις και πολλά ΘΑ για την άμεση ανακατασκευή της.

Μεταξύ των παρελαύνοντων και η σημερινή εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής Αρτας Ολγα Γεροβασίλη.

Τι έχουν να πουν στους Αρτινούς συμπατριώτες τους ο Αλέξης Τσίπρας και η Ολγα Γεροβασίλη;

Εκτός και αν το μονότοξο γεφύρι της πλάκας στα  Τζουμέρκα έχει ήδη κατασκευαστεί στα πρότυπα του παλαιού.

 

Κάθε φορά που προβάλλεται ένα σποτ πολιτικού περιεχομένου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι και ένα βέλος στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας.

Βρήκαν τα κόμματα χρήματα στα κρατικά ταμεία από την υπερφορολόγηση των ελλήνων πολιτών και τα εξανεμίζουν, τα κάνουν σκούφιες και μπερέτες όπως λέει ο λαός μας, αέρα κοπανιστό, για να αυξήσουν τα ποσοστά τους, να κερδίσουν την πρωτιά των εκλογών.

Οποιος θέλει, μπορεί με χρήματα δικά του να δημιουργήσει και να προβάλει όσα σποτς θέλει και όχι να κάνει πολιτική με χρήματα  από τον κρατικό κουρβανά που ίσως και να μην υπάρχουν. Ας σοβαρευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατί ο λαός αργεί αλλά δε λησμονεί.

 

Επιμένουν οι δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν εκτός βουλής το κόμμα του Πάνου Καμμένου, τους Ανεξάρτητους Ελληνας.

Μπορεί το κόμμα του κ. Καμμένου να έχει δεξιές καταβολές θα πρέπει να υπερτονίσουμε την άριστη συνεργασία και συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσία του Πάνου Καμμένου στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και κάποιων στελεχών του, όπως η Ελενα Κουντουρά στον τουρισμό βοήθησαν, έδωσαν λύσεις και προώθησαν τις ελληνικές θέσεις στους τομείς άμυνας και τουρισμού.

Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός μας, που είναι ο αδιαμφισβήτητος κριτής και θα αποφασίσει για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κάποιος μου έγραψε: Βουλή χωρίς Καμμένο είναι δέντρο χωρίς νερό, καράβι χωρίς πυξίδα, ταξίδι χωρίς προορισμό…

 

Παρανάλωμα του πυρός η 25μετρη θαλαμηγός του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.

Η αξία της θαλαμηγού ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια, ψίχουλα για το πλωτό παλάτι του κ. Κόκκαλη που συμπεριλαμβάνετια στη λίστα των πεντακοσίων πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, με περιουσία πάνω από 1,2 δις ευρώ.

Μικροζημιές έπαθε και η θαλαμηγός του ιδιοκτήτη του Σκάϊ και προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου.

Το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ οι παρουσιαστές της πρώτης γραμμής Λυριτζής και Οικονόμου έδειχναν πλάνα από την πυρκαγιά, δεν μας ανέφεραν (άραγε για ποιους λόγους;) το όνομα του ιδιοκτήτη του πολυτελούς σκάφους.

Το άνοιγμα της οικονομικής ψαλίδας, πλουσίων και φτωχών σε όλο της το μεγαλείο. Στη ζωή στην κρίση πάντα οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και πλούσιοι πλουσιότεροι…

 

Επαίρονται οι ΣΥΡΙΖΑίοι χτυπώντας παλαμάκια με πόδια και με χέρια και χαμογελώντας με το στυλ του αινιγματικού χαμόγελου της Τζοκόντα στον πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, διότι άκουσον – άκουσον, το νέο τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο είναι με ευρωπαϊκή ρήτρα και όχι σε αγγλικό δίκαιο.

Για να αποδώσουμε την πραγματικότητα χωρίς πολιτικές… εξηγήσεις, αλλά ουσιαστικά, το τρίτο μνημόνιο, όντως είναι υπό τη σκιά του ευρωπαϊκού δικαίου, διότι ο δανεισμός (86 δις ευρώ) θα γίνει από τον ευρωπαϊκό ESM, χωρίς τη συμμετοχή, προς το παρόν του ΔΝΤ.

Αν υπάρχει δανειοδότηση, έτσι λέγεται, και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τότε ίσως θα έχουμε και δανεισμό σε αγγλικό δίκαιο.

Ειτε ευρωπαϊκό, είτε αγγλικό δίκαιο, στη γωνία, στην πίεση, είναι πάντα ο δανειζόμενος.

 

Η μη κλήση του τρίτου (τέταρτου μετά το κόλπο groso του Λαφαζάνη) κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, της Χρυσής Αυγής στο debate των πολιτικών αρχηγών, μάλλον κατά πολλούς βοήθησε τη Χρυσή Αυγή για την κατάληψη της τρίτης και προνομιούχου θέσης στις προσεχείς εκλογές.

Ολοι, ειδικοί και μη, είχαν χαρακτηρίσει μάπα το καρπούζι, το πρώτο debate και νικητές ήταν τα κόμματα που δε συμμετείχαν.

Ο λαός θα κρίνει, θ’ αποφασίσει και θα εκδώσει την ετυμηγορία του την Κυριακή.

 

Και ξαφνικά, άρχισαν τα όργανα και για το ΣΥΡΙΖΑ, με την υπόθεση που ήρθε στο φως και αφορά τον Αλέκο Φραμπουράρη, κορυφαίου υπουργού της απελθούσης κυβέρνησης και μέντορα του Αλέξη Τσίπρα.

Κατηγορείται ότι, ως υπουργός, δεν είχε φροντίσει να “ξεφορτωθεί” τις μετοχές της εταιρίας του, η οποία σε διαγωνισμό το 2014 είχε αναλάβει έργα του δημοσίου, ύψους3,5 εκ.ευρώ.

Μέχρι και σήμερα το όλο θέμα το έχει σηκώσει ψηλά η ΝΔ και ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει δώσει στοιχεία της αθωότητας του.

Αν εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης, αν  έχει στην κατοχή του μετοχές της εν λόγω τεχνικής εταιρείας, σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργός καραδοκεί…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button