Τρίτο Μάτι

Μπορεί να τα έχει βρει πολιτικά με κάποιους “γυρολόγους” της πολιτικής, με τους πολίτες της χώρας βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία…

Γράφει ο Στάθης Φουρλάνος

Μπορεί ο πολιτικός “γίγαντας” και μακεδονομάχος Πάνος Καμμένος να διέγραψε την κα Κουντουρά και τον κ. Κόκαλη, δε διέγραψε την κα Ξηνταβελόνη και τον κ. Τέρενς Κουίκ που ναι μεν δεν είναι βουλευτές, συνεχίζουν όμως να κατέχουν υπουργικούς θώκους.

Ο χορός των πολιτικών Καμμενικών λεονταρισμών σίγησε κάτω από το τόξο ενός χρόνου καταλυτικού διατήρησης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ και δεν τολμά να διαγράψει τον κ. Παπαχριστόπουλο και τον κ. Ζουράρη, οι οποίοι έχουν δηλώσει απερίφραστα, ότι, και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όταν ο έλληνας πρωθυπουργός το 2014 χαρακτήριζε όποιον βουλευτή της αντιπολίτευσης θα στήριζε την υποψηφιότητα Δήμα, ως αργυρώνητο και αποστάτη, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και θα εισπράξει τους ανέμους, τις θύελλες και την οργή της μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.

Μπορεί να τα έχει βρει πολιτικά με κάποιους “γυρολόγους” της πολιτικής, με τους πολίτες της χώρας βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία.

Το εθνικό μακεδονικό θέμα πέτυχε να ενώσει τους σλαβοσκοπιανούς και να διχάσει τους έλληνες με αποκλειστική ευθύνη του έλληνα πρωθυπουργού. Ας γνωρίζει όμως ο έλληνας πρωθυπουργός και οι συν αυτώ την παροιμία, ότι ο λύκος τρώει πάντα από τα μετρημένα!!!

Και ενώ το εθνικό ζήτημα, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί στο πολιτικό στερέωμα, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας βρίσκεται σε καταστολή.

Η υπερφορολόγηση καλά κρατεί, η κατασπατάληση, με μορφή επιδοματικής προεκλογικής πολιτικής, ένθεν κακείθεν κατατρώει τον κρατικό κουρβανά, οι επενδύσεις κάτω από το τόσο βαρύ πολιτικό κλίμα δεν έρχονται, η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές με ικανοποιητικό επιτόκιο και κατατρώει το μαξιλαράκι ασφαλείας, οι ευρωπαίοι και αμερικανοί αδυμονούν και αγωνιούν για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και με διθυράμβους συγχαίρουν τον έλληνα πρωθυπουργό για την “αταλάντευτη” στάση του, χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα της συμφωνίας και ο έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να μαντρώσει (αλλά Ζάεφ) τους 151 βουλευτές, αδιαφορώντας για την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών και το βρόγχο που τους σφίγγει το λαιμό.

Ολοι οι παλαιότεροι θυμόμαστε το “έχω μια αδερφή, τη λένε Βόρειο Ηπειρο την αγαπώ πολύ” που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απεμπολήσει. Ο ίδιος ο θεωρητικός και καθοδηγητής του κόμματος Νίκος Φίλης, έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει Βόρεια Ηπειρος αλλά Νότια Αλβανία.

Σκότωσαν οι αλβανοί τον έλληνα ήρωα Κατσίφα  εν ψυχρώ,  και ούτε μια διαμαρτυρία, ούτε μια αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για το αποτρόπαιο γεγονός του θανάτου του έλληνα Κατσίφα, τέκνο της εθνικής ελληνικής μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου.

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο ιστορικός, φιλόλογος, συγγραφέας, φιλόσοφος και διανοητής Σαράντος Καργάκος.

Ο εκ Γυθείου Λακωνίας ορμόμενος, αφήνει τεράστιο και ίσως δυσαναπλήρωτο κενό στο πνευματικό γίγνεσθαι της χώρας, την ίδια στιγμή που το πολιτικό σύστημα της χώρας περί άλλων τιρβάζει.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αθήνας που θα τον σκεπάσει.

 

Στάθης Φουρλάνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button