Ελλάδα

Market Pass: Πότε και πώς θα καταβληθεί η διπλή δόση

Θα επωφεληθούν 2,8 εκατ. νοικοκυριά

Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να καταβληθεί η διπλή δόση του Market Pass το οποίο παρατείνεται κατά τρεις μήνες, έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, με 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά να επωφελούνται από το μέτρο. 

Σημειώνεται πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους του Market Pass παραμένουν ως έχουν, με το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα.

Oσοι έλαβαν την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, καθώς η αξιολόγηση των δικαιούχων του Market Pass θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος. Επιπλέον, όσοι έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (01.08.23), ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας τόνισε ότι «η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου επεκτείνει και τη διαδικασία του Μarket Pass».

Ο ίδιος εξήγησε δε ότι η διπλή δόση του επιδόματος θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά την εφαρμογή για να γίνουν νέες αιτήσεις αυτή αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια ο κ. Χατζησαλάτας διευκρίνισε ότι αυτά είναι 16.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, συν 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας.

Να σημειωθεί ότι για να λάβει κάποιος το Market Pass θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η αξία της περιουσίας του καθενός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ όταν πρόκειται για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 400.000 ευρώ για την οικογένεια.

«Το κέρδος το οποίο μπορούμε να πάρουμε είναι από 17,6 ευρώ το μήνα έως 100 ευρώ μηνιαίως. Η διαδικασία ενεργοποίησης της ψηφιακής κάρτας παραμένει ίδια» συμπλήρωσε ο κ. Χατζησαλάτας καλώντας τον κόσμο που δεν έχει υποβάλλει αίτηση να το κάνει.

Τα ποσά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button