Ειδήσεις

Κοινή δήλωση Μητροπολιτών Θράκης: “Η διαφύλαξη της πατρίδας μας απαιτεί ομοφροσύνη”
Αντίθετοι στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Την αντίθεση τους για μια ακόμα φορά εκφράζουν με γραπτή κοινή δήλωση τους οι Μητροπολίτες της Θράκης στην πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ) στο Δ.Δ. Φυλακίου Έβρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

“Οι Μητροπολίτες των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, έχοντας την συναίσθηση των ποιμαντικών θεμάτων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών μας, τα οποία συμπλέκονται άρρηκτα με την εθνικώς ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, εκφράζουμε σταθερή από ετών άποψη για τη θέση της Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά το παρελθόν έτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεση μας στην πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ) στο Δ.Δ. Φυλακίου Έβρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα, εφιστώντας την προσοχή όλων των κρατικών φορέων και του λαού στην ανάγκη διατήρησης του διαλόγου και στην οικοδόμηση κλίματος ομόνοιας και ομοφροσύνης. Ας μην ξεχνούμε ότι η σύμπραξη του λαού, του Κλήρου και του επίσημου κράτους απέτρεψε την αθρόα εισβολή και ανέδειξε διεθνώς τη μεθόδευση της γείτονος για τη χρησιμοποίηση των δυστυχών αυτών συνανθρώπων μας ως εργαλείο αποσταθεροποίησης.

Η διαφύλαξη της πατρίδας μας απαιτεί ομοφροσύνη”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button