Καμμία δημοσιογραφική ερώτηση δεν τέθηκε για το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, την ανεργία και καμία αναφορά από τους πολιτικούς κατά το τρίωρο debate

Ευτυχώς!!! Που υπήρχε και η Φώφη Γεννηματά  και με τα συνεχή ταξίδια της και τις πολιτικές διαβουλεύσεις κατόρθωσε… κόπιασε… ίδρωσε μέχρι εσχάτων… χάλασε το μακιγιάζ στη 17ωρη διαπραγμάτευση… ώστε οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές να στηρίξουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ας είμαστε κάπου κάπου και λίγο σοβαροί κ. Γεννηματά. Μην υποτιμάτε τη νοσημοσύνη μας, γιατί τέτοιες επάρσεις βλάπτουν σοβαρά την πολιτική υγεία του ΠΑΣΟΚ…

 

Ευτυχώς!!! Που υπήρχε και η Φώφη Γεννηματά  και με τα συνεχή ταξίδια της και τις πολιτικές διαβουλεύσεις κατόρθωσε… κόπιασε… ίδρωσε μέχρι εσχάτων… χάλασε το μακιγιάζ στη 17ωρη διαπραγμάτευση… ώστε οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές να στηρίξουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ας είμαστε κάπου κάπου και λίγο σοβαροί κ. Γεννηματά. Μην υποτιμάτε τη νοσημοσύνη μας, γιατί τέτοιες επάρσεις βλάπτουν σοβαρά την πολιτική υγεία του ΠΑΣΟΚ…

 

Μέγιστη πολιτικός, με θέσεις και απόψεις επί παντός επιστητού μας προέκυψεη εκ Κοζάνης ορμόμενη και γυρολόγος της πολιτικής Ραχήλ Μακρή.

Στη λογική πιθανής επανεκλογής και με την αιτιολογία ότι ο κάθε βουλευτής είναι αντιπρόσωπος του έθνους, μετακόμισε κάτω από τη σκέπη της κας Κωνσταντοπούλου στο υπόλοιπο Αττικής.

Αν και δεύτερη στη σειρά, ουσιαστικά είναι πρώτη, καθόσον ο κ. Λαφαζάνης που “υποχρεώθηκε” να διαλέξει μετά τον Πειραιά και την περιφέρεια υπολοίπου Αττικής, θα κρατήσει την έδρα του Πειραιά.

Είχε άλλη επιλογή ο κ. Λαφαζάνης παρούσης της κας Κωνσταντοπούλου έστω και ως συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Οικογενειοκρατίας το ανάγνωσμα. Εχουμε το θείο και τον ανιψιό Καραμανλή, έχουμε τ’ αδέλφια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη, μας προέκυψε και από το ΣΥΡΙΖΑ το ανδρόγυνο Δρίτσας – Χριστοδουλοπούλου.

Η ουσιώδης και καθοριστική διαφορά είναι ότι οι Καραμανλήδες και οι Μητσοτάκηδες εκτίθενται στην κρίση και στην ψήφο του ελληνικού λαού, ενώ για το ζεύγος Δρίτσα – Χρισδτοδουλοπούλου, ο μεν πρώτος εκλέγεται στον Πειραιά, η δε Τασία είναι εκ του ασφαλούς σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Αλέξη… “πάρε το όπλο ρίξε τον Αλφειό ποταμό και καθάρισε το πολιτικό τοπίο”.

Είναι πλέον καιρός.

Και μην ξεχνάς τι εννοεί ο λαός μας όταν λέει: “Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια”.

Μην εγκλωβιστείς στο ότι όσοι συνυπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν το αλάθητο του Πάπα.

Ανοιξε τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία, μην περιχαρακώνεσαι, μην έχεις αγκυλώσεις στο μοκρόκοσμο των κομματικών μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καμμία δημοσιογραφική ερώτηση δεν τέθηκε για το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, την ανεργία και καμία αναφορά από τους πολιτικούς κατά το τρίωρο debate, που παρακολουθώντας το, αρκετοί τηλεθεατές βρήκαν την ευκαιρία νανουριζόμενοι να κοιμηθούν.

Τι τους νοιάζει στα σοβαρά όμως όλους τους εμπλεκομένους στο debate, έξι δημοσιογράφους και επτά πολιτικούς, όταν όλοι τους είναι ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ με ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ;

Σόου γινόταν και τίποτε παραπάνω, σόου κακής ποιότητας.

Ισως, αν η επομένη τηλεμαχία γίνονταν μεταξύ Τσίπρα – Βενιζέλου – Κωνσταντοπούλου και Καμμένου θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τη μονομαχία στο Ελ Πάσο, σιγά τα αίματα, που θα παρακολουθήσουμε μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη.

 

Μας μιλούν πολλοί, υπουργοί και βουλευτάδες, αρμόδιοι και άσχετοι, ειδικοί και μη, για την κακή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Κανείς όμως, δεν μας αναφέρει λεπτομερώς πόσο στοίχισε το στιγμιαίο οικονομικό έγκλημα του PSI από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της αφαίμαξης των αποθεματικών από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αν κάποια στιγμή τα ποσά θα ξαναεπιστρέψουν στα ταμεία.

Αποκρύπτουν επιμελώς ότι, το διαρκές οικονομικό έγκλημα που συντελείται προς τα ταμεία, όταν άλλα χρήματα εκταμιεύονται, άλλα μπαίνουν στις τσέπες των συνταξιούχων ή διάφορα παρακρατούνται βάσει μνημονιακών και άλλων νόμων και υπό μορφή εσωτερικού δανεισμού και χωρίς επιστροφή καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατείας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό “Κόντρα”, αντιμετωπίστηκε από τους δύο δημοσιογράφους του καναλιού με απίστευτη σκληρότητα, με ερωτήσεις, παρεμβάσεις και διακοπές, όπως θα πρέπει να γίνεται μια πολιτική προεκλογική συνέντευξη.

Στον αντίποδα όλων αυτών, όταν αμέσως μετά, στην ίδια θέση κάθισε ο αυτοκόλλητος του Αλέξη Τσίπρα, ο εξ απορρήτων Νο 2 του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός επικρατείας Νίκος Παπάς, οι δύο δημοσιογράφοι τον αντιμετώπισαν ως “τον δικό τους άνθρωπο”. Νομίζω, ότι, τόσο συνεντευξιακή εύνοια δε θα το ήθελε και ο ίδιος ο κ. Παπάς, που έχει και πολιτικό λόγο, γνώστης των προβλημάτων είναι και μπορεί να μας ενημερώσει για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.

Όταν τόσο φανερά και τόσο εξόφθαλμα κατά την άποψη αρκετών που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, προσπαθούν χωρίς κανένα λόγο να “προφυλάξουν” το ΣΥΡΙΖΑ και το Νίκο Παπά, τόσα προβλήματα τους δημιουργούν.

 

Οι εκλογές πλησιάζουν, οι ψηφοφόροι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και θα ψηφίσουν με γνώμονα το “βίο και την πολιτεία” των κομμάτων, κατά πόσο πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την αξιοπιστία τους και την ειλικρίνειά τους.

Δε θα πρέπει κανένα ΜΜΕ νακαθορίσει, να χαλιναγωγήσει, να υποδείξει και να εκλέξει νέο πρωθυπουργό.

Αν αυτό συμβεί, σαν κοινωνία και σαν λαός θα έχουμε αποτύχει για μια ακόμη φορά.

Η βουλή είναι μια μικρή αντιπροσωπευτική ελληνική κοινωνία, με αμφίδρομη σχέση. Εμείς τους στέλνουμε στη βουλή, εμείς δίνουμε τη δύναμη σε κάποιους να βγουν από την αφάνεια.

Αυτές οι εκλογές γίνονται με λίστα, διότι βάσει νόμου, οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις γίνονται σε διάστημα μικρότερο του έτους.

Όλα τα έχουν προβλέψει τα “γεράκια, τα τσακάλια και τα περιστέρια”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button