Εκδηλώσεις

“Δήμος και Νέες Τεχνολογίες: Βελτιώνοντας τη Ποιότητα Ζωής’’

Η νεανική ομάδα του Xanthi City Lab διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο της

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η νεανική ομάδα του Xanthi City Lab διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο της για το έτος του 2024, με κεντρικό θέμα “Δήμος και Νέες Τεχνολογίες: Βελτιώνοντας τη Ποιότητα Ζωής’’, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Η άφιξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του Internet of Things (IoT) έχει αρχίσει σιγά σιγά να επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή. Η πρόοδος τους γίνεται με γρήγορους ρυθμούς, γεγονός που έχει δημιουργήσει υπεράριθμους τρόπους αξιοποίησης και ένα όλο και ευρύτερο φάσμα  εφαρμογών και λύσεων.Κύριο μέλημα του νεανικού εργαστηρίου City Lab είναι να φέρει την τοπική κοινωνία, τους μαθητές Λυκείου της πόλης, πιο κοντά στα πολιτικά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο τόπος. Ανοίγουμε λοιπόν και φέτος την συζήτηση για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και πώς μπορούν αυτές να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα.

Στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθούν οι αλλαγές και οι μετασχηματισμοί που μπορούν να εφαρμοστούν με την χρήση την τεχνητής νοημοσύνηςστις δημόσιες υπηρεσίες και τη δημόσια διακυβέρνησησε τοπικό επίπεδο, προσφέροντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα σε καθημερινές λειτουργίες των Δήμων, ενώ θα δοθεί έμφαση και στο πώς μπορεί να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Οι μαθητές της πόλης θα εξοικειωθούν με σύνθετες έννοιες, θα συζητήσουν και θα προτείνουν λύσεις σε αυτό το θέμα-πρόκληση για κάθε τοπική κοινωνία και για την παγκόσμια κοινότητα. Όλοι μαζί, θα παράξουμεσυλλογικό έργο, καθώς θα οραματιστούμε μια πιο έξυπνη και σύγχρονη Ξάνθη,βιώσιμη, μα πάνω απ’ όλα φιλική προς τους πολίτες της.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας (Europe Direct, Φροντιστήριο Μ.Ε. Ηρακλής Ζωγράφος, Φροντιστήριο Μ.Ε. Πορεία και ΦροντιστήριοΟρόσημο) καθώς και το Δήμαρχο κ. Στράτο Κοντό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Γιάννη Δρεμσίζηγια την ένθερμη υποστήριξη τους προς το θεσμό του City Lab και τη δέσμευση τους να εμβαθύνουμε το διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ Δήμου και City Lab για τη δημιουργία στρατηγικής για τη Νέα Γενιά στο Νομό Ξάνθης.

Στο Xanthi City Lab 2024 θα συμμετέχουν ομάδες του 1ου,2ου και  4ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Επικοινωνία: https://linktr.ee/xanthicitylab

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button