Ενημέρωση για την Κάρτα Φιλάθλου

Σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) της 20ης Αυγούστου του 2015, σχετικά με την «εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων σε αγώνες του επαγγελματικού αθλητισμού», δεδομένου ότι από την 01.01.2016 δε θα είναι δυνατή, σε καμία περίπτωση, η έκδοση εισιτηρίων χωρίς τη χρήση Κάρτας Φιλάθλου:

Σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) της 20ης Αυγούστου του 2015, σχετικά με την «εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Συστήματος για την έκδοση, διάθεση και έλεγχο της διακίνησης των ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων σε αγώνες του επαγγελματικού αθλητισμού», δεδομένου ότι από την 01.01.2016 δε θα είναι δυνατή, σε καμία περίπτωση, η έκδοση εισιτηρίων χωρίς τη χρήση Κάρτας Φιλάθλου:

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, προβλέπεται ότι, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2015−16, είναι υποχρεωτική για κάθε φίλαθλο η προμήθεια κάρτας φιλάθλου. Κάθε φίλαθλος προκειμένου να αγοράσει εισιτήριο αγώνων και να εισέλθει σε οικεία αθλητική εγκατάσταση θα οφείλει:

(α) να επιδεικνύει την κάρτα φιλάθλου υποχρεωτικά κατά την αγορά εντύπου ονομαστικού εισιτηρίου,

(β) να εισάγει τον ειδικό αριθμό της στην περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου εξ αποστάσεως και

(γ) να φέρει την κάρτα φιλάθλου και να την επιδεικνύει όταν του ζητείται κατά την είσοδό του στην αθλητική εγκατάσταση.

Μέχρι τις 30.09.2015 οι ομοσπονδίες, διοργανώτριες αρχές και οι Π.Α.Ε. οφείλουν να έχουν θέσει σε ισχύ την εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου τόσο στο Κεντρικό Σύστημα όσο και στα Επιμέρους Συστήματα των Π.Α.Ε. προκειμένου αυτή να λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι την 01.01.2016. 
Κατά το εν λόγω διάστημα μέχρι την 01.01.2016, κάθε φίλαθλος θα δικαιούται αλλά δε θα υποχρεούται να ζητεί την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου.

Κατά το ίδιο διάστημα, οι Π.Α.Ε. μπορούν, ωστόσο, να απαιτήσουν ως προϋπόθεση πώλησης εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων τους την έκδοση και χρήση Κάρτας Φιλάθλου.

Μέχρι την 01.01.2016 όσοι δεν επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα έκδοσης υπέρ αυτών Κάρτας Φιλάθλων, μπορούν να αγοράζουν ονομαστικό και αριθμημένο εισιτήριο και να εισέρχονται στο γήπεδο με την επίδειξη του ΑΔΤ ή Διαβατηρίου ή άδειας διαμονής, και την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ στο σώμα του εισιτηρίου.

Η επίδειξη των ανωτέρω εγγράφων είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την αγορά του εισιτηρίου, όσο και κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση.

Στην περίπτωση αυτή καθίσταται υποχρεωτική η αγορά εισιτηρίου με χρήση ονομαστικοποιημένης κάρτας πληρωμής (χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη) ή οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμών (π.χ. ενδεικτικά ηλεκτρονικό πορτοφόλι / ηλεκτρονικό χρήμα) που υπόκειται στις υποχρεώσεις ταυτοποίησης του κατόχου των εν λόγω μέσων πληρωμών σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από την 01.01.2016 δε θα είναι δυνατή, σε καμία περίπτωση, η έκδοση εισιτηρίων χωρίς τη χρήση Κάρτας Φιλάθλου.

Διαδικασία έκδοσης Κάρτας Φιλάθλου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη νομοθεσία:

Για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου κατατίθεται έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου φιλάθλου σε οποιαδήποτε Π.Α.Ε. ή σε εξουσιοδοτημένα από αυτές πρόσωπα, η οποία συνοδεύεται με την κατάθεση:

α) φωτογραφίας τύπου διαβατηρίου,

β) φωτοαντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής

γ) του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Η Κάρτα Φιλάθλου, φέρει κωδικό αριθμό αναγνώρισης του κατόχου της, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Σήμανσης και εκδίδεται με την κατάθεση της αίτησης, την οποία και παραλαμβάνει, αμέσως, ο αιτών φίλαθλος, αφού καταβάλει ποσό έως δύο (2,00) ευρώ ως δαπάνη για την έκδοσή της.

Στην αίτηση για την έκδοση Κάρτας Φιλάθλου, αναγράφονται, υποχρεωτικώς, με ποινή απαραδέκτου, τα ακόλουθα στοιχεία, η ακρίβεια των οποίων επιβεβαιώνεται από τον υπάλληλο που την παραλαμβάνει, με ειδική σημείωση επί της αιτήσεως και ύστερα από έλεγχο των αναγραφομένων στο δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή στο διαβατήριο ή στην άδεια παραμονής, στοιχείων της αίτησης:

(α) ονοματεπώνυμο,

(β) όνομα πατρός και μητρός,

(γ) ημερομηνία γέννησης,

(δ) διεύθυνση κατοικίας,

(ε) αριθμός τηλεφώνου,

(στ) ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας παραμονής, η ημερομηνία έκδοσης και η εκδούσα αρχή,

ζ) ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Ειδικά, προκειμένου περί ανηλίκων τέκνων, ηλικίας κάτω των 14 ετών, εκδίδεται κάρτα που αναγράφει όλα τα στοιχεία εκτός του στοιχείου στ που αναφέρεται ανωτέρω.

Η Κάρτα Φιλάθλου έχει διετή ισχύ, δυνάμενη να ανανεώνεται.

Η Κάρτα Φιλάθλου είναι έντυπη και φέρει υποχρεωτικά την ένδειξη «Εθνική Κάρτα Φιλάθλου», φέρει την Ελληνική σημαία, τον ειδικό αριθμό σήμανσης, το ονοματεπώνυμο του κατόχου της και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α.

Δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, η ένθεση στην Κάρτα Φιλάθλου στοιχείων ή ενδείξεων από τα οποία να προκύπτει η ομάδα προτίμησης του κατόχου της ή η ταυτότητα της Π.Α.Ε. που εξέδωσε αυτή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button