ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Θα ήθελα να μείνω στην επισήμανση που έκανε μέσα από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας ο συντονιστής της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης αναφορικά με την υποψηφιότητα της κ. Γκιούλ Μπεγιάζ Καραχασάν στην υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης. Είχε μιλήσει για καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που στην αρχή μπορεί να τρομάξουν και να αντιμετωπιστούν από κάποιους με σκεπτικισμό και φοβικές τάσεις.

Θα ήθελα να μείνω στην επισήμανση που έκανε μέσα από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας ο συντονιστής της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης αναφορικά με την υποψηφιότητα της κ. Γκιούλ Μπεγιάζ Καραχασάν στην υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης. Είχε μιλήσει για καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που στην αρχή μπορεί να τρομάξουν και να αντιμετωπιστούν από κάποιους με σκεπτικισμό και φοβικές τάσεις.
Και πράγματι έπεσε μέσα. Τις τελευταίες μέρες από πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. και όχι μόνο ακούμε πολλά αρνητικά σχόλια αναφορικά με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Θα πρέπει να σημειώσω πως η πρώτη εντύπωση που μας γεννάται από ένα γεγονός, δεν είναι πάντοτε και ο καλύτερος σύμβουλος για να κάνουμε μια εκτίμηση ή να κρίνουμε το ίδιο το γεγονός.
Η αλήθεια είναι πως επιτέλους θα πρέπει να αποφασίσουμε πως τελικά θέλουμε τη συνεργασία μέσα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και πως αντιλαμαβανόμαστε τη συμμετοχή όλων στα κοινά και την επιλογή τους μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στις διάφορες θέσεις εξουσίας, είτε στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είτε ακόμη και μέσα στην ίδια τη Βουλή, αλλά και στην κυβέρνηση.
Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα το ίδιο γεγονός να κρίνεται διαφορετικά κάθε φορά αν υπεισέρχεται στην κρίση το κομματικό και μόνο στοιχείο.
Μια υποψηφιότητα μιας Ελληνίδας μουσουλμάνας γιατί θα πρέπει για κάποιους υπουργούς και στελέχη της Ν.Δ. να αναγορεύεται σε μείζον εθνικής σημασίας θέμα και από την άλλη η ίδια η Ν.Δ. έχει στηρίξει στα ψηφοδέλτιά της στη νομαρχία υποψηφιότητες από τη μειονότητά της περιοχής.
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπήρξε και Πρόεδρος του Ενιαίου Νομαρχιακού Συμβουλίου Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, ο μουσουλμάνος νομαρχιακός σύμβουλος, κ. Χατζή Μεμίς Τουρκές, όπως επίσης και έχουμε Αντινομάρχη Ξάνθης τον επίσης μειονοτικό νομαρχιακό σύμβουλο κ. Βιντηνλή Μουσά.
Αυτό θα πει δημοκρατία στην πράξη και αρμονική συνεργασία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Τώρα βέβαια μπορεί κάποιοι να πουν πως άλλο να τεθείς επικεφαλής ενός διευρυμένου συνδυασμού και άλλο να είσαι απλό μέλος του…
Τώρα αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε γιατί έτσι μας εξυπηρετεί, ή απλά από συνήθεια ή λήθη, σε ότι αφορά τις εξουσίες και της αρμοδιότητες του θεσμού της Διευρυμένης και τα πόσα κατά καιρούς έχουν λεχθεί από τους ίδιους τους υπηρετούντες αυτού του θεσμού, αλλά και όσους ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά δεν έχω τίποτε να προσθέσω, απλώς να τους παραπέμψω εκεί και να απευθύνω το ερώτημα κατά πόσο αποτελεί μεγάλο εθνικό ατόπημα μια υποψηφιότητα μιας Ελληνίδας μουσουλμάνας μητέρας και επιστήμονος,- όπως η ίδια δήλωσε- στη θέση της υπερνομάρχου….
Αλήθεια στέκει η επισήμανση του κ. Παπαθεμελή για συνδιοίκηση της Θράκης με την Τουρκία….;
Μήπως επιτέλους δε θα πρέπει εμείς οι κάτοικοι της Θράκης να είμαστε αυτοί που θα αποφασίζουμε και κρίνουμε τα ζητήματα που μας αφορούν άμεσα και όχι οι των Αθηνών και οι εκτός πραγματικότητας που λένε τη Γλαύκη Γλαύκα, και τη Διευρυμένη Νομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, διευρυμένη Θράκης…; Γιατί ακούστηκαν και αυτά στα δελτία ειδήσεων των καναλιών της Αθήνας…
Μια υποψηφιότητα θα πρέπει να κρίνεται με γνώμονα την αξία και ικανότητα του προσώπου, την προσφορά του σε έναν τόπο, την ανταπόκριση και απήχηση που έχει στον κόσμο, τα οράματα και τις ιδέες του, την όρεξη για δουλειά, τη στάση ζωής του πάνω σε σημαντικά ζητήματα-είναι κάποια από τα κριτήρια στα οποία δίνω εγώ βαρύτητα και πιστεύω και οι περισσότεροι-και όχι στο θρήσκευμα, στο φύλο και γιατί όχι και στην ηλικία….
Και ίσως σε κάποια από τα παραπάνω κριτήρια, κάποιοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, τοπικά στελέχη, αλλά και ο απλός κόσμος , ενδεχόμενα να πιστεύουν πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα να υστερεί….
Γιατί σε ότι αφορά την ελληνική της συνείδηση ουδείς θέλω να πιστεύω, νοήμων πολίτης θα αμφιβάλλει…
Θα πρέπει να προσέχουμε αυτούς που σπέρνουν ζιζάνια και να μην εξυπηρετούμε τα δικά τους σχέδια…
Δε πρέπει να τους αφήνουμε να χρησιμοποιούν την περιοχή της Θράκης και τους κατοίκους της κατά πως εξυπηρετούν τα δικά τους παιχνίδια…
Όλα είναι θέμα απλή λογικής και χτυπήματος καρδιάς… Όλα είναι στο δικό μας χέρι…και τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε προς πάσα κατεύθυνση…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button