Ο λαός μας λέει «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια»

Συνεδρίασε η ειδική μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου με συμμετοχή του 1/3 των βουλευτών και ευτελώς τυχαία βουλευτών της αριστερής πλατφόρμας, της Λαϊκής Ενότητας του κ. Λαφαζάνη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προήδρευσε και η κα Ραχήλ Μακρή (πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, ανεξάρτητη, του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της Λαϊκής Ενότητας) σε ένα ανεπανάληπτο τηλεοπτικό σόου.

Εγραψε ιστορία με τις θέσεις της, τις απόψεις της στην επιτροπή, επισκιάζοντας αρκετές φορές και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνεδρίασε η ειδική μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας του ελληνικού κοινοβουλίου με συμμετοχή του 1/3 των βουλευτών και ευτελώς τυχαία βουλευτών της αριστερής πλατφόρμας, της Λαϊκής Ενότητας του κ. Λαφαζάνη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προήδρευσε και η κα Ραχήλ Μακρή (πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, ανεξάρτητη, του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της Λαϊκής Ενότητας) σε ένα ανεπανάληπτο τηλεοπτικό σόου.

Εγραψε ιστορία με τις θέσεις της, τις απόψεις της στην επιτροπή, επισκιάζοντας αρκετές φορές και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τι επιδιώκει τελικά με τις ενέργειες της η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τις κολοβές συνεδριάσεις των επιτροπών και της2 βουλής εν μέσω προεκλογικής περιόδου, καθόσον κατά το Μέγαρο Μαξίμου είναι ένα μεγάλο λάθος του Αλέξη  Τσίπρα και θ’ αποτελέσει παρελθόν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Θα συνέλθει και σήμερα η επιτροπή και θα ζητηθεί να παραυρεθεί, να παραστεί και ο κ. Στουρνάρας για να απαντήσει, να δώσει εξηγήσεις, έχοντας ενημερωθούν ταυτόχρονα και οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Σε ποιους τελικά απευθύνονται οι τηλεοπτικές εκπομπές του καναλιού της βουλής και τι θα δρομολογηθεί από την κα Κωνσταντοπούλου αν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν προσέλθει;

Θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του;

Ζούμε στιγμές απείρου πολιτικού κάλλους και ταυτόχρονα το κύκνειο άσμα της προέδρου της βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο λαός μας λέει «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια».

Οπου καιρός ο ελληνικός λαός και η ψήφος του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 

Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και όσα κονδύλια χρειάζονται για παρεμφερείς δράσεις με τα σχολεία της χώρας.

Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με υπηρεσιακή κυβέρνηση και ποιος θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού και την ομαλή διανομή των σχολικών βιβλίων είναι ένα ζητούμενο.

Δυστυχώς αυτές και άλλες παρά πολλές είναι οι παράπλευρες απώλειες από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει για λόγους εσωκομματικών τριβών τη χώρα σε εκλογές, λίγο πριν ξεσπάσει η φοροκαταιγίδα και το τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων που ο ίδιος προσυπόγραψε με τους εταίρους και δανειστές μετά από εξάμηνες, ατέρμονες, ατελέσφορες, επικοινωνιακές συζητοδιαπραγματεύσεις.

 

Κατά τον υπουργό επικρατείας και «πολιτικό πατέρα» του πρωθυπουργού Αλ. Φλαμπουράρη τρία εκατομμύρια στρέμματα της του ελληνικού δημοσίου θα παραχωρηθούν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για καλλιέργεια, εάν και εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκδλογές και είτε μόνος, είτε με συνεργασίες, έχει την πλειοψηφία του κοινοβουλίου.

Χαράς ευαγγέλια για τους έλληνες αγρότες. Θα παραχωρηθούν οι εκτάσεις στοςυ αγρότες ή θα παραμείνουμε στα θα τα προεκλογικά και στο τίποτα μετεκλογικά.

Εχουμε χοαρτάσει από προεκλογικά ΘΑ κ. Φλαμπουράρη.

 

Το δεύτερο άλτερ εγκό του κ. Τσίπρα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (το πρώτο είναι ο Παππάς) έχει χθαεί από κυβερνητικού προσώπου, δεν ακούγεται πουθενά, δε φαίνεται στο πολιτικό προσκήνιο και αποτελεί αίνιγμα η απουσία του, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τον αντικαταστήσει με τη συμπατριώτιά του βουλευτή Αργας Ολγα Γεροβασίλη.

Εδώ ο Σακελλαρίδης, εκεί ο Σακελλαρίδης… που είναι ο Γαβριήλ Σακαλλαρίδης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος;

 

Και ο Μερϊμαράκης και ο Θεοδωράκης και ο Λαφαζάνης ζητούν από τον Τσίπρα να πραγματοποιηθεί ένα πολιτικό debate για να καταθέσουν τις θέσεις, το πρόγραμμα και το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη των εκλογών.

Ο θιασώτης των debate Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να δεχθεί την πρόσκληση, να σηκώσει το γάντι και να μας δώσει εξηγήσεις για όλους και για όλα και όχι να προβεί σε ανούσιους τηλεοπτικούς μονολόγους.

Στην Ευρώπη τα debate είναι θεσμοθετημένα και η διενέργειά τους είναι εκ των ουκ άνευ, έχει μπει στη μνήμη και στα εκλογικά προβλεπόμενα.

Καλούσατε τον Σαμαρά σε debate και του κατηγορούσατε επειδή δε δέχονταν και με προφάσεις εν αμαρτίες το απέφευγε.

Ιδού η Ρόδος κ. Τσίπρα… ιδού και το πήδημα…

 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από το ΣΥΡΙΖΑ την κατάργηση του υφιστάμενου νόμου της ενισχυμένης αναλογικής και την επαναφορά του εκλογικού συστήματος της ανόθευτης απλής αναλογικής.

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν στις δόξες του εισήγατε το μπόνους των 40 εδρών στο πλειοψηφόν κόμμα, εν συνεχεία η ΝΔ το βελτίωσε με αύξηση του μπόνους από 40 σε 50 έδρες, ο Τσίπρας προεκλογικά ζητούσε την κατάργησή του.

Σήμερα ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα καταργηθεί ο νόμους του μπόνους του πρώτου κόμματος;

 

Στο Μαυροβούνιο, στο τουριστικό θέρετρο, την πόλη Κοτορ, υπάρχει μια επιγραφή στην είσοδο ενός κτιρίου, απόφθεγμα του Τίτο.

«Δε θέλουμε ότι ανήκει σε άλλους. Ότι είναι δικό μας δε θα το παραχωρήσουμε ποτέ».

Οι καιροί άλλαξαν, τα ανεμολόγια μπερδεύτηκαν και η πάλαι ποτέ μεγάλη Γιουγκοσλαβία διαμελίστηκε σε μικρά ελεγχόμενα κρατίδια από τον ισχυρό της γης.

Στη χώρα μας κόμματα και πολιτευτάδες, με την υπογραφή των μνημονίων έχουν παραδώσει για 32 προς το παρόν χρόνια την οικονομική και εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές και εταίρους.

Κάποιοι που οι κουλτουριάδηες και ίσως εμπλεκόμενοι σε οικονομικά σκάνδαλα που ίσως, έχουν την ευθύνη για το οικονομικό τέλμα της χώρας, τους αποκαλούν γραφικούς εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας, αν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δεν ακούνε, δεν χαμπαριάζουν, δεν προβληματίζονται.

Τα σημεία των καιρών δείχνουν προς τα πού οδηγούμαστε, ποιο θα είναι το εθνικό οικονομικό μέλλον της χώρας μας. Οι ηγήτορες της κοινωνίας, οι πολιτικοί ηγέτες βλέπουν την επικίνδυνη κατηφορική πορεία της χώρας;

 

Θα γίνουν οι εκλογές, έτσι απεφάσισε ο προ επταμήνου νεοεκλογής έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Είναι απολύτως βέβαιο και παραδεκτό από το σύνολο των κομμάτων ότι, όποια κυβέρνηση και αν εκλεγεί δε θα παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό από την προκαθορισμένη οικονομική πολιτική των μνημονίων και προαπαιτουμένων.

Με δεδομένο το γεγονός ότι,  όποια κόμματα συνεργάστηκαν με το νικητή των εκλογών (ΛΑΟΣ – Καρατζαφέρης / ΔΗΜΑΡ – Κουέλης / ΠΑΣΟΚ – Βενιζέλος) καταποντίστηκαν μεταφορικά και κυριολεκτικά, με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί ο Τσίπρας αν κερδίσει τις εκλογές και αν οι ΑΝΕΛ  – Καμμένος δεν πιάσουν το όριο του 3% και μείνουν εκτός κοινοβουλίου;

Θα ξαναοδηγηθούμε σε εκλογές; Γιατί η πολυδιαφημιζόμενη ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ είναι εκτός πραγματικότητας και αποτελεί ευσεβή πόθο, εν μέσω ονείρου θερινής νυκτός.

 

Σε μια χώρα, που δεν παράγει, με έναν πρωτογενή τομέα διαλυμένο, με έναν αγροτικό τομέα στα όρια της εξαθλίωσης, ο κ. Τσίπρα προσυπέγραψε για τις ανάγκες των μνημονιακών δεσμεύσεων, αύξηση στη φορολογία των αγροτών για το 2015 από το 13 στο 20% και από το 2016 στο 26%.

Αύξησε την προκαταβολή φόρου κατά 50% από το 50 στο 75% και τις εισφορές για σύνταξη και υγεία σύμφωνα με τα ισχύοντα στο ΙΚΑ επειδή θα θεωρούνται ως επαγγελματίες πως θα πείσει τους αγρότες;

Με την κατάργηση επιστροφής ΦΠΑ;

Με τη φορολογία των επιδοτήσεων;

Με την κατάργηση του μειωμένου πετρελαίου κίνησης για τις καλλιεργητικές τους ανάγκες;

Ο αείμνηστος ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στη γνωστή ελληνική κωμωδία σε μια ατάκα του είχε πει: «Αυτές οι εκλογές είναι μπουγκές».

Το σίγουρο είναι, ότι, θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και εύχομαι, χωρίς δραματικά επακόλουθα για την ελληνική κοινωνία.

 

Παρά την τεράστια προσπάθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δώσουν υψηλούς τόνους στη σκακιέρα της εκλογικής αναμέτρησης το Σεπτέμβριο για ειδικούς και μη λόγους η ελληνική κοινωνία δεν ανταποκρίνεται, δε συμμετέχει, δεν τσιμπάει.

Κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων των ελληνικών νοικοκυριών, δεν υπάρχει χρόνος για άλλες ασχολίες, πολιτικές και εκλογικές.

Ας αποφασίσουν τι θέλουν τα κόμματα.

Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια όπως προβλέπει το σύνταγμα ή εκλογές αλά καρτ, σύμφωνα με την εκάστοτε συγκυρία, κάθε τρίμηνο, εξάμηνο, χρόνο, διετία.

Το εκλογικό παιχνίδι το παίζουν τα κόμματα, εμείς γιατί να γίνουμε οπαδοί;

Τα μπλε και τα πράσινα καφενεία του παρελθόντος μας έχουν τελειώσει…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button