Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι στον Εβρο εξαιτίας της οζώδους δερματίτιδας

Για ακόμα μια φορά ο Έβρος και ειδικότερα ο πρωτογενής τομέας, βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα. Καμία πολιτική ηγεσία δεν έδωσε λύση στα προβλήματα του νόμου και ειδικότερα σε αυτό της οζώδους δερματίτιδας που έφτασε στα κοπάδια μας.

Για ακόμα μια φορά ο Έβρος και ειδικότερα ο πρωτογενής τομέας, βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα. Καμία πολιτική ηγεσία δεν έδωσε λύση στα προβλήματα του νόμου και ειδικότερα σε αυτό της οζώδους δερματίτιδας που έφτασε στα κοπάδια μας. Κανένας σχεδιασμός και κανένα πρόγραμμα από την κεντρική εξουσία ήταν συμπερασματικά οι θέσεις των κτηνοτρόφων του Νοτίου Έβρου αναφορικά με το ζήτημα, στη διάρκεια της επαφής τους με μέλη της τοπικής ομάδας ” Το Ποτάμι”.

Για ακόμα μια φορά ο Έβρος βρίσκεται στο έλεος του Θεού και μέτρα μια μια τις πληγές του που παραμένουν ανοιχτές χωρίς κανένα ενδιαφέρον από το κέντρο, ο εμβολιασμός ΘΑ ξεκινήσει από τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες μετά από πρόσφατη διαβεβαίωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μένουμε στάσιμοι στις επισκέψεις και τα ευχολόγια, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. «Το Ποτάμι» για ακόμα μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον αφανισμό της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

Ζητάμε άμεσες ενέργειες :

  • Να σχεδιαστεί άμεσα ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα αντιμετώπισης από την Περιφέρεια σε συνδυασμό & με άλλους φορείς .
  • Να συντονιστούν και να ενισχυθούν με προσωπικό οι κτηνιατρικές υπηρεσίες όχι μόνο του Έβρου αλλά και της Θράκης. Η κατάσταση είναι έκτακτη και δεν μπορούμε να βασιστούμε στις αργές και καθυστερημένες αντιδράσεις από τα κέντρα των υπουργείων.
  • Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι με πραγματικές τιμές για τα ζώα που θανατώνονται άμεσα ΧΩΡΙΣ τη φορολόγηση του ποσού της αποζημίωσης (πρωτοφανές φαινόμενο να θεωρείται εισόδημα η αποζημίωση καταστροφής)!
  • Να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση και προβολή από όλα τα μέσα ενημέρωσης για την σωστή πληροφόρηση και διάδοση της πληροφορίας.
  • Να αποσαφηνιστεί άμεσα ποια ζωικά προϊόντα και με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να διακινηθούν λόγω της καραντίνας.

Το Ποτάμι θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Απαιτούμε πράξεις και δράσεις σήμερα!

 

Το Ποτάμι
Τοπική Ομάδα Έβρου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button