“πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι”

Στη λογική διατήρησης της εξουσίας είναι γνωστό ότι, η εξουσία ενώνει εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις, οι δύο πολιτικοί εταίροι Καμμένος – Τσίπρας είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την τετραετία και αν υπάρχει νομοθετικό παράθυρο να την παρατείνουν και πέρα της τετραετίας.

Στη λογική διατήρησης της εξουσίας είναι γνωστό ότι, η εξουσία ενώνει εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις, οι δύο πολιτικοί εταίροι Καμμένος – Τσίπρας είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την τετραετία και αν υπάρχει νομοθετικό παράθυρο να την παρατείνουν και πέρα της τετραετίας.

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα που τα εκπλήρωσαν με τις λανθασμένες επιλογές τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν πίστευαν ότι θα αναλάμβαναν τη διακυβέρνηση της χώρας ο Πάνος Καμμένος και ο Αλέξης Τσίπρας που λειτουργώντας ως μαγνητικοί πόλοι, οι ετερώνυμοι έλκονται και οι ομώνυμοι απωθούνται, έχουν οριοθετήσει πολιτικές συμφωνίες κυρίων και το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και παρά την ανικανότητα τους στη διαχείριση των πολιτικών, οικονομικών και εθνικών κρίσεων, υπακούοντας τυφλά και χωρίς αντιρρήσεις στις επιθυμίες και προσταγές εταίρων, δανειστών και συμμάχων, έχουν φτωχοποιήσει την ελληνική κοινωνία, προχωρώντας ακάθεκτοι, επικοινωνιακά σαν νικητές και τροπαιοφόροι.

Στην πραγματικότητα; Κατήντησαν τη χώρα μια πολιτικά ψωροκώσταινα…

 

Για τέταρτη φορά παππούς έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην υπουργός και σήμερα γενικός δ/ντής της ΣΕΚΕ Αλέκος Κοντός.

Στον ευτυχέστερο παππού, στους ευτυχείς γονείς και στο νεογέννητο αγορι ευχόμαστε ότι το καλύτερο στη ζωή του, να τον χαίρονται και να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες του.

 

Χαρές και πανηγύρια για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ μέσω της εκκαθάρισης της ΑΤΕ από τον κ. Ιβάν Σαββίδη.

Το τίμημα ελάχιστο, έναντι πινακίου φακής, μια εν λειτουργία με πολλά προβλήματα επιχείρηση και με οφειλές στη μεγαλομέτοχο ATEBank που αγγιζαν τα 75 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, έχει δρομολογηθεί η πώληση σε εταιρεία ιαπωνικών – κρατικών συμφερόντων και κανείς δε γνωρίζει αν θα πληρωθεί το καταλογισθέν πρόστιμο των 38 εκατομ. ευρώ για τη γνωστή υπόθεση λαθραίων τσιγάρων και αν υπάρχουν ρήτρες αγοράς και λειτουργίας του εκκαθαριστή με τον Ιβάν Σαββίδη και κατά τη συμφωνία του Σαββίδη με τους Ιάπωνες επενδυτές.

Θα είναι εθνικά εγκληματικό, αν δεν υπάρχουν ρήτρες συνέχισης των εργασιών της ΣΕΚΑΠ και διασφάλισης των θέσεων εργασίας από το νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας!

 

Και εγένετο φως! Οι ίδιοι άνθρωποι, με τις ίδιες ιδέες, με τα ίδια πολιτικά συστατικά, άλλαξαν το “πολιτικό τρίχωμα”, πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τον ήλιο τον πράσινο και μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί, επικοινωνιακά σε Κίνημα Αλλαγής.

Με πολιτικές Σημίτη, Παπανδρέου και άλλων παιδιών που πρωτοστάτησαν στα πολιτικά πράγματα της χώρας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα η αλλαγή που πολυδιαφημίζουν και που κατά στην αποτυχημένη πατητούρα, για το σήμερα δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, ούτε να φέρει το καινούριο, την άνοιξη για τη χώρα.

Φραστικά και επικοινωνιακά, πλην της ομιλίας του Βασίλη Λεβέντη, όλα κύλησαν ομαλά, μόνο για όσους βλέπουν το τυρί και όχι τη φάκα, όσοι έχουν βασικό στόχο την επανεκλογή τους (Παπανδρέου – Θεοδωράκης) χωρίς αλλαγή νοτροπίας, χωρίς αυτοκάθαρση, χωρίς ανάληψη των πολιτικών ευθυνών τους.

Καμία αναφορά για τις οφειλές του ΠΑΣΟΚ και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με τις κομματικές δανειοδοτήσεις “έναντι της αναμενόμενη κομματικής επιχορήγησης” που σήμερα φθάνει στα 200 εκατομ. ευρώ, ευελπιστώντας ότι, με την αλλαγή ΑΦΜ, και την μη υπογραφή των εντεταλμένων οργάνων δανειοδότησης, ως εγγυητές δανεία δε θα πληρωθούν ποτέ, θα διαγραφούν,  θα χαριστούν, ξαναρχίζοντας πάλι από την αρχή.

Τίποτε το νέο, κανένα όραμα διακυβέρνησης και εξόδου της χώρας από την κρίση που έχουν τη βασική ευθύνη, απλά “πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button