ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας στις 2 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή στις 7 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων της νομαρχίας Ροδόπης, πραγματοποιεί εκδήλωση ομιλία στο θέμα:

  *Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας στις 2 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή στις 7 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων της νομαρχίας Ροδόπης, πραγματοποιεί εκδήλωση ομιλία στο θέμα:


 “Ο ρόλος της γυναίκας για μια έξυπνη Ελλάδα”.


 Ομιλήτρια η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


 



  *Τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης κο Κωνσταντίνο Τάτση, θα επισκεφθεί ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κος Ευριπίδης Στυλιανίδης,  στα πλαίσια της περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή μας, σήμερα και ώρα 11.15 το πρωί στα γραφεία της Υπερνομαρχίας.


 



   *Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2008, στις 18:00, το Τμήμα Εκμάθησης Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει την εκπαιδευτικό και χειροτέχνη κα. Έφη Κορέσογλου και τον χειροτέχνη κ. Πέτερ Φέρσνερ, στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα:


“Παρουσίαση κι εκμάθηση αρχαίων Ελληνικών παιχνιδιών”


 Σ’ αυτήν την παρουσίαση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρχαία Ελληνικά παιχνίδια που παίζονται μέχρι και σήμερα: το τριόδιν, την εννεάδα, τα πεντάλιθα, το στρόμβο, το “γιο- γιο” και την ίυγγα.  Θα μάθουν για την ιστορία  αυτών των παιχνιδιών, τη σχέση τους με την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων και τους κανόνες τους. Επίσης θα κατασκευάσουν, με τη βοήθεια των ομιλητών, την ίυγγα και θα παίξουν με όλα αυτά τα παιχνίδια.


Η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και πάνω και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού “Παιδική Πολιτεία” του κ. Περικλή Σκουμπρή στην αίθουσα του Ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη” στην οδό 12 Αποστόλων και Οδ. Ανδρούτσου στην περιοχή παλαιών καπναποθηκών Ξάνθης.


 



    *Αυστηροί έλεγχοι θα διεξαχθούν στην αγορά εν όψει των εορτών των Απόκρεω προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κερδοσκοπίας αλλά και να προστατευτούν οι καταναλωτές από ακατάλληλα προϊόντα. 


Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου διενεργείται πρόγραμμα ελέγχου αποκριάτικων ειδών το οποίο περιλαμβάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί αν τα προϊόντα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και αν τηρείται η αγορανομική νομοθεσία. 


Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές να επιλέγουν προϊόντα που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης καθώς και να μην ψεκάζουν απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια με τα αποκριάτικα σπρέι καθώς κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους. Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τα αποκριάτικα σπρέι, θα πρέπει να κρατούνται σε απόσταση από τη φωτιά καθώς ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ουσίες και να χρησιμοποιούνται σε ανοικτούς χώρους.  Σε κλειστούς χώρους που συγκεντρώνονται μικρά παιδιά οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν να μην υπάρχουν γυμνές φλόγες από κεριά ή άλλα πυρακτωμένα σώματα γιατί οι αποκριάτικες στολές ή τα αποκριάτικα σπρέι ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ύλες.


Τέλος, σχετικά με τα παιδικά καψύλλια, οι καταναλωτές θα πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης και να αποφεύγουν να τα αγοράζουν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από παιδιά μικρής ηλικίας. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button