Ειδήσεις

Συνεργασία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Τη Δευτέρα 10-10-2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης είχε τη χαρά να υποδεχθεί στο γραφείο του τον Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πρωτοπαπαδάκη Ευάγγελο.

Στη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους ανάπτυξης της συνεργασίας του ΕΚΠΑ με την ΠΕ Ξάνθης, με σκοπό την πραγματοποίηση δράσεων που άπτονται του επιστημονικού ενδιαφέροντος του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και παράλληλα η ΠΕ Ξάνθης αποτελεί προνομιακό τόπο φιλοξενίας τους.

Οι υδροβιότοποι και τα προστατευμένα οικολογικά συστήματα της ΠΕ Ξάνθης, καθώς και το γεγονός ότι σημαντικοί φιλόσοφοι της αρχαιότητας κατάγονται από την περιοχή, αποτέλεσαν τους άξονες στους οποίους εστιάστηκε η συζήτηση. Απόρροια της μεταξύ τους συζήτησης αποτέλεσε η συμφωνία συμμετοχής του ΕΚΠΑ – μέσω του μεταπτυχιακού προγράμματος που συνδιοργανώνεται από το τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ με θέμα, Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία –, σε δράση που σχεδιάζει να αναπτύξει η ΠΕ Ξάνθης στον παραποτάμιο χώρο του Νέστου και του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Σημειώνεται ότι ο κ. Πρωτοπαπαδάκης είναι διευθυντής του ΔΠΜΣ στη βάση του οποία θα συμμετάσχει το ΕΚΠΑ. Η θετική και συνεργατική στάση του ΕΚΠΑ που διαπιστώθηκε κατά συζήτηση, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και της ΠΕ Ξάνθης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button