Τοπικά νέα

Απονομή Μαθητικών Βραβείων στην ακριτική Σταυρούπολη Ξάνθης από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κ. Κοντογιαννίδη

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρουπόλεως Ξάνθης για 23η χρονιά η απονομή επαίνων των χρηματικών βραβείων σε μαθητές και μαθήτριες της σχολικής περιόδου 1922-23 και σε επιτυχόντες στα ΑΕΙ.

Στην  εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Κουρτίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Απ. Ελευθεριάδης, εκπρόσωποι  της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, άλλοι επίσημοι και πολλοί γονείς. Χρηματοδότης των βραβείων όπως πάντα, ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας κ. Τάσος Κοντογιαννίδης, που κατάγεται από την περιοχή και φοίτησε στα νεανικά του χρόνια στο σχολείο αυτό.

Διέθεσε  στο Σχολείο τρεις προτζέκτορες για τις αίθουσες των σχολείων, διάφορα δώρα στα παιδιά συνολικής αξίας 2.300 ευρώ. Διέθεσε επίσης για τα χρηματικά βραβεία των παιδιών  2.700 ευρώ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό  με ευχές και νουθεσίες στους επιτυχόντες και σε όλα τα παιδιά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ενώ χαιρετισμό απήυθυνε ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμ. Τσέπελης, ενώ αναγνώστηκε παρόμοιο μήνυμα και  της προέδρου της ΕΣΗΕΑ κας Μαρίας Αντωνιάδου.

Στην ομιλία του ο χορηγός δημοσιογράφος κ. Τάσος Κοντογιαννίδης, ζήτησε από τα παιδιά να είναι επιμελείς, να έχουν καλή αγωγή, να αποκτούν γνώσεις οι οποίες θα είναι γι’ αυτούς τα εφόδια και το κλειδί, που θα ανοίγουν με ευκολία τις πόρτες της ζωής και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Όταν έχεις απαίτηση από τον άλλο να σε σέβεται, θα πρέπει πρώτα να τον σεβαστείς εσύ. Τα όρια της ελευθερίας σου φτάνουν ως εκεί που δεν παραβιάζουν τα όρια της ελευθερίας του άλλου. Να αποφεύγετε πράξεις και συνθήματα απαξιωτικά και προσβλητικά.       Και κάτι άλλο που πρέπει να τονίσω: Μακριά από τα ναρκωτικά!!!!  Μην επιτρέψετε, σε κανένα να σας δώσει ναρκωτικές ουσίες. Θα είναι η καταστροφή η δική σας και της οικογενείας σας.

         Προσπαθήστε να είστε δίκαιοι και να ξέρετε ότι η συγγνώμη είναι πράξη γενναία. Θα πρέπει να την ζητάτε όταν βλάψετε ή αδικήσετε κάποιον. Τα όρια της ελευθερίας σας φτάνουν ως εκεί που δεν παραβιάζουν τα όρια της ελευθερίας του άλλου.

 ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

          Η απονομή των Επαίνων και χρηματικών βραβείων από τους επισήμους, έγινε με θερμά χειροκροτήματα.

     Απονομή επαίνου με χρηματικό βραβείο στον Παναγιώτη Πασχάλη, επιτυχόντα στο «Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου».

     Απονομή στους πρώτους του Γυμνασίου

  α΄ Τάξη: Στέργιος Κωστέλης βαθ. 18,9

   β΄ Τάξη: Συμέλα Πολυτσίδου   βαθ. 18,2

   γ΄ Τάξη: Κυριακή Κουτελίδου  βαθ. 18,3

Γ) Απονομή στους πρώτους του Λυκείου

  α΄ Τάξη: Γρηγόριος Παπαδόπουλος βαθ. 19,2

   β΄ Τάξη: Αναστασία-Ανδριάνα Γεκτίδου βαθ.18,3

Δ)  Απονομή στους αριστούχους όλων των Τάξεων

    α) Α΄ Τάξη Γυμνασίου: Σοφία Κυριακίδου βαθ. 18.7                               

    β) Α΄ Τάξη Λυκείου Κων/ντίνος Καρασακαλίδης βαθ. 18,8

     Στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα παιδιά κατά την υποστολή της σημαίας του Σχολείου έψαλαν τον Εθνικό μας ΄Ύμνο.

                            Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης – Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button