Πολιτική

Νίκος Κοσμίδης, υποψήφιος βουλευτής ΜέΡΑ25: “Ενας νέος πολιτικός πολιτισμός και ανθρωπισμός της ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας και την ιστορία, είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε”

Μετά από πρόσκληση φίλων και συντρόφων από το ΜέΡΑ25 και τη Λαϊκή Ενότητα, αποδέχτηκα, χθες, την πρόταση συμπόρευσης στην κοινή εκλογική προσπάθεια ανθρώπων με τους οποίους μας συνδέουν μια πολιτική διαδρομή ετών, κοινωνικές διεκδικήσεις, κινηματικές δράσεις και δημοκρατικοί οραματισμοί. Η πρόταση του ΜέΡΑ25 για συνάντηση, επιτέλους, της ριζοσπαστικής Αριστεράς και υπέρβασης του κατακερματισμού, δεν μπορούσε παρά να με βρει σύμφωνο, καθότι και ο ίδιος την υπερασπίζομαι από τα πρώτα χρόνια διαμόρφωσης του πολιτικού μου προβληματισμού. Ως εκ τούτου, θεωρώ τιμή τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.
Η ειλικρίνεια, η ηθική, ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια, πρέπει να διεκδικήσουν την κεντρική θέση τους στον πολιτικό μας βίο. Ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνική αγανάκτηση για την υπάρχουσα κατάσταση, ωθεί όλο και περισσότερους συνομηλίκους μου και νεότερους ηλικιακά στην απαξίωση της πολιτικής και στην επιδίωξη μόνο της ατομικής εξέλιξης, προόδου και αριστείας (όποτε δε μιλάμε βέβαια απλά για αγώνα επιβίωσης), αποκομμένης από και ερήμην της κοινωνίας. Ο δε διαφαινόμενος εκ νέου πειραματισμός με τον «αντισυστημισμό» της ακροδεξιάς και ο κίνδυνος μιας νέας ενίσχυσης της βέβηλης παρουσίας της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει συγκεκριμένες αιτίες και υπαίτιους.
Στεκόμαστε απέναντι στη «λογική» πως οι εναλλακτικές πολιτικές ρήξης είναι ανύπαρκτες ή στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι κατάλληλες ως συνθήματα μόνο για τις φοιτητικές πορείες ή ενόψει των εκλογών. Ο επιβαλλόμενος ωμός «ρεαλισμός» είναι ελπιδοφόρος μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς (τους).
Η δημοκρατική ευθύνη μετοχής στα κοινά, πρέπει να πάψει να λογίζεται ως ντροπή, ως συνώνυμη της εξυπηρέτησης συμφερόντων και ως ταυτόσημη με την ιδιοτέλεια. Όσες και όσοι δε συναινέσαμε στην αλλοτρίωση της πολιτικής μας στάσης, αυτό πιστεύαμε και αυτό πιστεύουμε ακόμα περισσότερο σήμερα. Σήμερα που ένας νέος πολιτικός πολιτισμός και ανθρωπισμός της ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας και την ιστορία, είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Περισσότερα θα πούμε μετά το πέρας της Μεγάλης Εβδομάδας. Καλό Πάσχα και ανάσταση στις ψυχές μας.
Νίκος Κοσμίδης,
Υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης
ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη
Υ.Γ. Μην εύχεστε καλή επιτυχία σε όσους ανακοινώνουμε την υποψηφιότητά μας. Να εύχεστε -και να απαιτείτε- να είμαστε συνεπείς, ειλικρινείς και έτοιμοι να σταθούμε απέναντι στην κρίση της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button