Στη Δράμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το νομό Δράμας όπου είχε επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, είχε συσκέψεις με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το «Πολιτικό Εργαστήριο για τη Σοσιαλδημοκρατία» της ΔΗΜΑΡ με τίτλο «Υπάρχουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στους Τράμπ; Συμπεράσματα από τις Ολλανδικές και Γαλλικές εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το νομό Δράμας όπου είχε επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, είχε συσκέψεις με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε το «Πολιτικό Εργαστήριο για τη Σοσιαλδημοκρατία» της ΔΗΜΑΡ με τίτλο «Υπάρχουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στους Τράμπ; Συμπεράσματα από τις Ολλανδικές και Γαλλικές εκλογές». Στην επίσκεψη συμμετείχαν τα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων το μέλος της Κ.Ε. και Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Δράμας Παναγιώτης Χατζηγεωργίου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στις συναντήσεις του με τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, παρουσίασε τις προτάσεις του και συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν την περιοχή της Δράμας.

Επισημάνθηκε από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ότι η περιφερειακή ανάπτυξη και ο αγροτικός τομέας πρέπει να αποτελέσουν τον μοχλό ανάπτυξης της χώρας και δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τον αγροτικό τομέα για την αξιοποίηση των 19 δις ευρώ κοινοτικών  ενισχύσεων που έχουν εξασφαλισθεί για αυτή την επταετία (από το 2013) αλλά παραμένουν αναξιοποίητα. Ταυτοχρόνως η πραγματική οικονομία και η υγιής επιχειρηματικότητα πλήττεται από την υπερφορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό. Χρειάζονται στην χώρα μας τομές και ανατροπές σε κάθε τομέα πολιτικής και όχι πολιτική που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του «Πολιτικού Εργαστηρίου για τη Σοσιαλδημοκρατία» με τίτλο «Υπάρχουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στους Τράμπ; Συμπεράσματα από τις Ολλανδικές και Γαλλικές εκλογές». Ομιλητής ήταν επίσης ο Γιώργος Σιακαντάρης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου και μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ, ενώ χαιρέτησαν την εκδήλωση και συμμετείχαν με παρέμβαση οι βουλευτές Δράμας και Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου και Ιλχάν Αχμέτ.

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε μεταξύ άλλων για τις γαλλικές εκλογές ότι πρέπει να ηττηθεί η ακροδεξιά στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών και να στηριχθεί ο Μακρόν από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Στηλιτεύθηκε η απαράδεκτη στάση του Μελανσόν να προτείνει ψήφο κατά συνείδηση μεταξύ Μακρόν και Λεπέν και έγινε εκτενής συζήτηση για τον λαϊκισμό σε Ευρώπη και Ελλάδα και ποιες προοδευτικές πολιτικές πρέπει να ασκηθούν για να ηττηθεί. Τονίσθηκε ότι στην χώρα μας η ακροδεξιά Χ.Α. είναι πέρα από την Λεπέν καθώς κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ο “Έλληνας Λεπέν” είναι ο Καμμένος με βάση τις πολιτικές του (σύμφωνο συμβίωσης, τζαμί κ.ά) Ο Γιώργος Σιακαντάρης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου, μίλησε για την σοσιαλδημοκρατία και τον λαϊκισμό και ανέλυσε τα αίτια σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Δράμας Παναγιώτης Χατζηγεωργίου μίλησε για την αταλάντευτη προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ απέναντι σε κάθε λαϊκισμό, προσπάθεια που πολλές φορές είχε και πολιτικό κόστος, ο Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ μίλησε για τα δικαιώματα και τις μειονότητες σε σχέση με τον λαϊκισμό ενώ η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου μίλησε για τις προοδευτικές πολιτικές απέναντι στον εθνολαϊκισμό. Τέλος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επεσήμανε ότι οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις σε όλη την Ε.Ε. δεν έχουν αναπτύξει αυτά τα χρόνια πολιτικές ευρωπαϊκές ολοκλήρωσης και τόνισε ότι απαιτούνται ηγέτες με όραμα που θα την προωθήσουν ταυτοχρόνως με μία πολιτική ανάπτυξης και όχι δογματικής λιτότητας.

Τέλος, όσον αφορά τις διεργασίες στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της κεντροαριστεράς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε την ανάγκη ανανέωσης και ενότητας για να επιτευχθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Επεσήμανε ότι στόχος είναι ο ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας και στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να οδηγεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από το Συνέδριο που θα γίνει στις 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου πρέπει να υπάρξει μία πολιτική και προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης αλλά και να γίνουν τα βήματα προς τα εμπρός σε όλα τα επίπεδα με υπερβατικές κινήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button