ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να δώσω ΜΑΧΗ και ΑΓΩΝΑ

Φίλοι και φίλες, Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες,

 

Την Κυριακη 18 Μαίου 2014 θα κληθούμε όλοι να επιλέξουμε, τους αντιπροσώπους μας, τους οποίους θα στείλουμε, να εργασθούν από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας, της γειτονιάς μας, της πόλης και της γεωγραφικής περιοχής που καλύπτει ο Δήμος μας. 

Φίλοι και φίλες, Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες,

 

Την Κυριακη 18 Μαίου 2014 θα κληθούμε όλοι να επιλέξουμε, τους αντιπροσώπους μας, τους οποίους θα στείλουμε, να εργασθούν από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης, για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας, της γειτονιάς μας, της πόλης και της γεωγραφικής περιοχής που καλύπτει ο Δήμος μας. 

Θα ψηφίσουμε, ανθρώπους που άλλους τους γνωρίζουμε από την παιδική μας ηλικία και άλλους από την καθημερινότητα μας. Όλους αυτούς τους υποψηφίους που θα μπούν στην διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης, στερόντας για έναν μήνα χρόνο και χρήματα, από την προσωπική τους ζωή, ή την οικογένεια τους. Σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι, Ξανθιώτες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, και κυρίως από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Θα χαρώ πραγματικά, ακόμα κι αν εγώ δεν εκλεγώ για να σας αντιπροσωπεύσω ως Δημοτικός Σύμβουλος, στο Δήμο Ξάνθης, να δω Νέους Ανθρώπους, με Νέες Ιδέες, οι οποίοι θα πάνε τον τόπο μας μπροστά….

Εάν όμως, μου κάνετε την τιμή να βρεθώ ανάμεσα τους, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, μέσα από αυτή την επιστολή μου, να δώσω ΜΑΧΗ και ΑΓΩΝΑ, ώστε να υλοποιηθούν κάποιες δικές μου σκέψεις και ιδέες, (όπως και κάθε πρόταση άλλου Δημοτικού Συμβούλου, που θα είναι για το καλό και το συμφέρον του Δήμου Ξάνθης, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη, και την καλύτερη ποιότητα, της ζωής των συνδημοτών μας….

 

Επειδή τα περισσότερα προβλήματα της καθημερινότητας μας, που επιζητούν λύσεις, ήδη έχουν καταγραφεί από όλους, για ευνόητους λόγους δεν θα τα επαναλάβω παρακάτω,στις προτάσεις μου.

Θα ΔΕΣΜΕΥΤΩ όμως να βρω λύσεις σε καθημερινά προβλήματα αλλά και για να γίνουν πραγματικότητα,σκέψεις και ιδέες, που θα οφελήσουν το κοινωνικό σύνολο, από οικονομικής πλευράς, καθώς θα υπάρξουν ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, με αντικειμενικό στόχο, την μείωση των εξόδων του Δήμου Ξάνθης, τα οποία οι προηγούμενοι αυτοδιοικητικοί όλων των εποχών, τα χρέωναν στην δική μας πλάτη….

 

……………………………………………….

Στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, η ανακύκλωση…ειναι συνήδηση!!! Ειναι παιδεία, είναι υποχρέωση όλων !! Εδώ…μείναμε στα λόγια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι επίπεδο έχουν φτάσει οι ευρωπαίοι. Εκμεταλεύονται τα…πάντα, και από όλη αυτή την διαδικασία κερδίζουν οι ίδιοι οι πολίτες. Ζεστό νερό όλες τις εποχές, ηλεκτροδότηση στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα διαμερίσματα τους. Από τα “σκουπίδια” της καθημερινότητας τους, “παράγουν” λιπάσματα, καύσιμο μεθάνιο, και υλικά κατασκευής οδοστρωμάτων που δεν ανοίγουν λακούβες. Όσο για τις θέσεις εργασίας; Εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι, σε διάφορα πόστα, με κάθε ειδικότητα. Επιστημονικό προσωπικό, υπαλ. γραφείων, οδηγοί απορρηματοφόρων, και πολλοί ακόμη εργαζόμενοι, στην μεγαλύτερη “δημοτική επιχειρηση” με την μεγαλύτερη αυτοχρηματοδότηση, που επιτυγχανουν όλοι οι δήμοι της Ε.Ε, από την ανακύκλωση. Τέλος, η ανακύκλωση, είναι ΥΓΕΙΑ, για όλους μας…γιατί θάβοντας τα σκουπίδια, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα, μολύνουμε το υπέδαφος, και ΠΙΝΟΥΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ…!!!

…………………………………………………

Η οικονομική κρίση, μας αναγκάζει να σκεφτούμε λύσεις και ιδέες που αν τις εφαρμόσουμε, θα γλυτώσουμε από δυσβάσταχτους φόρους, και θα καταφέρουμε, να απεξαρτηθούμε από τα κέντρα αποφάσεων του Αθηνοκεντρικού Κράτους. Πως θα γίνει αυτό; Μα με υλικά που τα χρησιμοποιοίμε στην καθημερινότητα μας, και μετά την χρήση τους τα πετάμε…στο περιββάλον, μέσω του νεροχύτη μας !!! Πρόταση για την θέρμαση των σχολικών μας κτηρίων…ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ….ένα καθαρά περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, από τα οποίαθαθερμαίνουμε τα σχολείαμας….Οι μαθητές στα σχολεία του Δήμου Ξάνθης, θα προμηθευτούν από ένα μπουκαλάκι μέσα στο οποίο θα φέρνουν από το σπίτι το τηγανέλαιο, το οποίο οι γονείς τους θα το πετούσαν στο νεροχύτη και θα πήγαινε άχρηστο στην αποχέτευση.

Φτάνοντας στο σχολείο το τηγανέλαιο θα το αφήνουν σε μια δεξαμενή , το οποίο στη συνέχεια μέσω ενός εργαστηρίου θα μετατρέπεται σε βιοντίζελ και θα θερμαίνεται το σχολείο τους….

Όμως με το ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ θα μπορούν να φτιάχνουν κι αλλα: όπως για παράδειγμα, το υπόλειμμα της επεξεργασίας θα στέλνεται σε εργαστήριο γλυκερίνης και τα παιδιά μέσα από μια βιωματική διαδικασία θα παράγουν σαπούνι….!!!!

Είμαι σίγουρος ότι με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, τα σχολεία μας θα εξοικονομήσουν χρήματα και μάλιστα σε ποσοστό 50% θα μειωθεί η αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση….!!!

Βέβαια στο περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα, μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι θα μπορούν να πηγαίνουν τα τηγανέλαια στα σχολεία εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης….

………………………….

Έχουμε ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ και ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ιστορικές και πανέμορφες. Μπορούμε να προσελκύσουμε πιστούς όχι μόνο από το εσωτερικό αλλά και από άλλα γειτονικά κράτη, και να “χτίσουμε” τον θρησκευτικό τουρισμό.

……………………………

Θλίβομαι όταν ακούω και διαβάζω, για το μοναδικό κολυμβήτηριο που διαθέτει ο νομός μας, και που έχει την βάση του στον Δήμο Ξάνθης, ότι “έκλεισε” λόγω ψύχους, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα ώστε να αγοράσει ο Δήμος πετρέλαιο…κτλ. !!!

Προτείνω, να δωθούν χρήματα στο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται δίπλα στο κολυμβητήριο, και στο τμήμα εκείνο, που διδάσκει το αντικείμενο, της μελέτης και κατασκευής, υδροπαραγωγικών ηλεκτρικών μονάδων, καθώς επίσης και της αιολικής ή ηλιακής ενέργειας, ώστε οι καθηγητές σε συνεργασία με τους φοιτητές να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συσκευές. (θα είναι και μια καλή εξάσκηση για τους ίδιους.)Το κολυμβητήριο μας βρίσκεται σε πλεονεκτικό σημείο. Έχει ποτάμι ελάχιστα μέτρα από εκεί που βρίσκεται. Τοποθετόντας αυτές τις μονάδες παραγωγής ενέργειας είτε από την ροή των υδάτων είτε από τον άνεμο που φέρνει το ποτάμι, θα καταφέρουμε, να έχουμε σε λειτουργία, τον καυστήρα για την θέρμανση της πισίνας όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες αλλά καθόλη την διάρκεια του έτους. Θα υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα στο μέλλον να συνδέσουμε γραμμή ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία ώστε να υπάρχει φωτισμός….Όλα αυτά….ανέξοδα, και οικολογικά, για το περιβάλλον και τον πολίτη της Ξάνθης.

…………………………………..

Όλοι εμείς που ευτυχήσαμε να γίνουμε γονείς, έχουμε επισκεφθεί με τα παιδιά μας, το μοναδικό παρκο με ζώα, που βρίσκεται κοντά στην γέφυρα σαμακώβ….Προτείνω την δημιουργία Ζωολογικού Κήπου, στο περιαστικό δάσος….Ο Θεός μας χάρισε απλόχερα την πανέμορφη δασική έκταση…εμείς όμως μέχρι σήμερα…αδιαφορούμε. Όπως και στο εξωτερικό, όλοι οι Ζωολογικοί Κήποι, έχουν έσοδα !!! Αυτό σημαίνει…θέσεις εργασίας.

.……………………………….

Στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, οι Δήμοι έχουν και έξτρα έσοδα, από την τοποθέτηση και ενοικίαση λυώμενων κατασκευών σε κεντρικά σημεία τα οποία χρησιμοποιούνται ως καντίνες. Οι τοποθεσίες έχουν επιλεγεί από το δημοτικό συμβούλιο.

…………………………………………

Ισως είμαι από τους πολίτες εκείνους που δεν συμφωνούν στην ένταξη της περιοχής Σταυρούπολης, στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Ξάνθης. Το θεωρώ παράλογο…ωστόσο αφού τους πήραν το δικαίωμα της αυτόνομης διοίκησης θα πρέπει να σταθούμε αρωγοί στο πλευρό τους, ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Μια σκέψη, βλέποντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας ασχολείτε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι να δημιουργήσουμε πίστες για αγώνες, αυτοκινήτων αλλά και μοτοσυκλετιστών. Τα έσοδα, από τους χιλιάδες επισκέπτες, θα είναι τεράστια. Η περιοχή Σταυρούπολης είναι μοναδική και ελκυστική. Θα υπάρξει ανάπτυξη, και σαφώς…θέσεις εργασίας !

………………………………………….

Στις περιόδους προετοιμασίας των ποδοσφαιρικών κυρίως σωματείων, της χώρας μας, αλλά και ξένων football club, όπως και της δικής μας ομάδας της SKODA ΞΑΝΘΗΣ, βλέπουμε να ταξιδεύουν σε οργανομένα αθλητικά κέντρα, που διαθέτουν, ξενοδοχεία, γήπεδα ποδοσφαίρου, και όλα βρίσκονται σε περιοχές με δασικές εκτάσεις !!! Εμείς γιατί να μην τους αντιγράψουμε;;; Τι από όλα μας λείπει; Μόνο η επιθυμία της υλοποίησης του Αθλητικού Κέντρου…που επιτέλους πρέπει να το δούμε πολύ πιο σοβαρά. Είναι έργο, που θα φέρει έσοδα στον Δήμο, στην περιοχή, και φυσικά θέσεις εργασίας !!!

…………………………………………

Η νεολαία μας, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Όλοι τους λένε, να μεταναστεύσουν για να “σωθούν” οικονομικά. Εγώ τους προτείνω να μας στηρίξουν στις εκλογές ώστε μαζί να δημιουργήσουμε, χώρους για καλλιέργειες. Υπάρχουν εκτάσεις που ανήκουν στον δήμο μας, και παραμένουν ανεκμετάλευτοι. Την επομένη των εκλογών, θα κάνουμε πράξη την επανεκκινηση της τοπικής μας οικονομίας, με την παραχώρηση εκτάσεων σε όσο περισσότερους συμπολίτες μας επιθυμούν να ασχοληθούν με τις καλιέργειες και μάλιστα θα προσπαθήσουμε, να δημιουργήσουμε, δίκτυο υδάτων από άλλους γειτονικούς δήμους που έχουν γεωθερμικό πεδίο, ώστε να έχουν την δυνατότητα, να αναπτύξουν καλλιέργειες σε θερμοκήπια. Σίγουρο οικονομικό όφελος για τους ίδιους, αλλά και για τον δήμο μας, αφού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που θα έχουν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους, οι νέοι καλιεργητές θα μπορούν να καταβάλουν ένα μικρό αντίτιμο, ως ενοίκιο για τις εκτάσεις που θα καλλιεργούν. Όλα αυτά σημαίνουν..θέσεις εργασίας, και οικονομική ανάπτυξη, αλλά και αυτάρκεια προιόντων για την περιοχή μας, που θα φέρουν μελλοντικά επιχειρηματίες, και μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας…Εδώ ανοίγουμε φτερά, για ξένες αγορές !!!

……………………………………..

Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν περάσει από την φάση της ανεργίας, στα επίπεδα της εξαθλίωσης. Δυστυχώς υπάρχουν δεκάδες οικογένειες που βρίσκονται σε αδιέξοδο και στρέφονται καθημερινά,προς βοήθεια σε υπηρεσίες και γραφεία, χωρίς όμως να δίνονται λύσεις ώστε να βγούν από το αδιέξοδο, και την εξαθλίωση. Θα τους αφήσουμε στο περιθόριο; Δε θα πρέπει να έχουμε ως ευρωπαικός δήμος, την πρόνοια, που διαθέτουν και οι άλλοι εταίροι μας στην Ε.Ε; Για αυτούς τους συνανθρώπους και συμπολίτες μας, προτείνω να χτιστούν (όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα) δημοτικά κτήρια, τα οποία θα παραχωρούνται για την στέγαση τους, με οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια, όπως έχουν ήδη κάνει πολλές άλλες ευρωπαικές πόλεις. Όταν σταθούν οικονομικά και επανενταχθούν κανονικά στην αγορά εργασίας, θα πληρώνουν ένα μικρό συμβολικό ποσό ως ενοίκιο, για την φιλοξενία.

………………………………………

Ο αείμνηστος δήμαρχος μας Φίλιππος Αμοιρίδης, μας άφησε παρακαταθήκη, το έργο του. Θα αναφερθώ μόνο στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων, που σε αυτά θα ήθελα, να βλέπω όλες τις ηλικίες να αθλούνται και να γυμνάζονται….Θα προσληφθούν γυμναστές, σε όλα τα κλειστά αθλητικά κέντρα του δήμου Ξάνθης, όπου με ένα μικρό μηνιαίο συμβολικό ποσό θα μπορούν όλοι να εγγραφούν και να αθλούνται σωστά και με πρόγραμμα. Κέρδος για τον δήμο που θα έχει την οικονομική δυνατότητα εισπράτοντας το μικρό μηνιαίο συμβολικό ποσό να προσλάβει παιδιά συμπολιτών μας, που έχουν σπουδάσει στην γυμναστική ακαδημία, και το διπλό κέρδος, που θα έχει ο δήμος μας θα είναι οι υγιείς πολίτες του!!!

………………………………………….

Η νεολαία μας, ψαχνει και επιθυμεί να βρει νέους τρόπους ψυχαγωγίας. Τελευταία, έχουν δημιουργηθεί αρένες μάχης PAINT BALL….ας τους δώσουμε την χαρά να παίξουν και να εκτονωθούν και στην πόλη τους, χωρίς να χρειάζετε να μετακινηθούν σε άλλες μακρυνές πόλεις και μεγάλα αστικά κέντρα. Μπορούμε να το οργανόσουμε και εδώ στην Ξάνθη. Το περιαστικό δάσος μας, πληρή όλες τις προυποθέσεις, για την δημιουργία χώρου PAINT BALL. Ως δημοτική επιχείρηση θα έχει  καθημερινά έσοδα, κάτι που σημαίνει, ότι θα υπάρξουν και εδώ θέσεις εργασίας.

……………………………………………

Θλίβομαι βλέποντας το κλειστό μας αθλητικό κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης που χτίστηκε χωρίς καμία κρατική βοήθεια, και με μόνη χρηματοδότηση από χρήματα των συνδημοτών μας, να έχει εγκαταληφθεί, και να μένει χωρίς συντήρηση…. Μπορούμε να φέρουμε διεθνείς και άλλες εκθέσεις, να ενοικιάζετε για εκδηλώσεις και συναυλίες. Στόχος να έχει έσοδα, και κυρίως να έχει “ζωή”…!!!

……………………………………………

Όποιος περάσει απο πιάτσα ΤΑΞΙ η ΠΑΡΚΟ στην Ξάνθη, θα αναρρωτηθεί “μα που κάνουν την ανάγκη τους αυτοί οι άνθρωποι”;;; Όπου…βρουν !!! Γιατί έτσι το σκέφτηκαν οι αυτοδιοικητικοί εγκέφαλοι…Τι προτείνω; Μα φυσικά όπου δεν μπορεί να χτιστεί δημόσια WC, να τοποθετηθούν ΧΗΜΙΚΕΣ WC…

………………………………………

 

 

Θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες, αλλά πιστεύω ότι δίνοντας μας την εντολή διοίκησης, θα έχουμε μια ολόκληρη πενταετεία, να προγραμματίζουμε, και να υλοποιούμε ιδέες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής όλων των συμπολιτών μας. Εύχομαι, σε αυτούς που θα επιλέξετε για να σας εκπρωσωπήσουν από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, να έχουν την ίδια αγάπη για την Ξάνθη, να θέλουν και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο, για να καταφέρουν να αναδείξουν την Ξάνθη, ως πρώτυπο ευρωπαικής πόλης, με την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη….

 

ΣΚΕΨΟΥ πριν ΨΗΦΙΣΕΙΣ….

Οχτω χρόνια σου έταζαν και δεν το έπραξαν…θα τους δωσεις αλλα πέντε;;;

Θα ψηφίσεις τους συγγενείς και φίλους ή τις ιδέες για ανάπτυξη;;;;

Μην “καταδικάσεις” τον εαυτό σου, και το μέλλον των παιδιών σου….απλά για μια “υποχρέωση”.

Η ψήφος σου έχει δύναμη. Μπορεί να αλλάξει την μοίρα όλων μας…Πράξε σωστά…!!! Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην πόλη μας…στην Ξάνθη μας !!! 

 

 

   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Υποψηφιος Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

            6943246177

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button